Aktuelt Børnebøger Carlsen

Sorthumoristisk, dystopisk børnebog vinder Carlsens Romankonkurrence

carlsens romankonkurrence

29-årige Clara Barnholdt er vinderen af Carlsens Romankonkurrence. Hun modtager 50.000 kroner og en forlagskontrakt for den dystopiske børneroman Løg og den eksterne harddisk. 


Forlaget Carlsen modtog 138 manuskripter i romankonkurrencen, hvor håbet var at finde en ny forfatterstemme. Nu har juryen udpeget romanen Løg og den eksterne harddisk som vinder. En roman med noget på hjerte, siger Kim Fupz Aakeson, et levende karaktergalleri og stærke dialoger, nævner Elin Algreen-Petersen og Line Knutzon, og Christian Volfing fremhæver historiens gode idé.

LÆS OGSÅ: Se de nye børnebøger, der er på vej

“Clara er en original forfatter, der vil noget. I juryen faldt vi særligt for hendes ret så sprudlende fortælleglæde, og at hun tager aktuelle temaer op og behandler dem med humor, alvor og kærlighed. Hun kaster et kritisk blik på, hvordan vi mennesker lever vores liv i en slags roadmoviehistorie.

I hendes roman har vi fået et lovende bud på ‘det nye’, som var det, vi ønskede med vores romankonkurrence på Forlaget Carlsen,” siger redaktør og jurymedlem Jesper Roos Jacobsen. 

Juryen består af forfatter Kim Fupz Aakseson, dramatiker Line Knutzon, producer Christian Volfing, redaktør Jesper Roos Jacobsen og leder af Manuskriptskolen for Børnefiktion, Elin Algreen-Petersen.

Dystopi og masser af humor

Løg og den eksterne harddisk er en humoristisk fortælling til de 8-12-årige om et dystopisk fremtidsdanmark, hvor børn ikke må bo med deres forældre. Derfor beslutter pigen Løg og hendes venner sig for at stjæle en ekstern harddisk med fortrolig information, der kan vælte regeringen. 

“Jeg skrev min første roman, da jeg gik på efterskole, og lige siden har jeg drømt om at blive forfatter. Derfor er jeg enormt glad og overvældet over at vinde Carlsens Romankonkurrence,” siger Clara Barnholdt.

LÆS OGSÅ: Forlaget Carlsen udskriver romankonkurrence: Kan du få børn til at grine med tårer i øjnene?

Barnholdt er uddannet tekstilformidler, formand for Alternative Fashion Week CPH, og så driver hun til daglig et kreativt værksted i en ungdomsklub.

“Det er i høj grad de fantastiske 4. til 6. klasser, som dagligt kommer igennem mit værksted, der har inspireret mig under min skriveproces,” fortæller hun. 

Løg og den eksterne harddisk udkommer i foråret 2023.