Børnebøger Inspirationslister og guides

Se de nye børnebøger, der er på vej

familiekalendere

Mangler ungerne noget nyt at læse? De kommende måneder byder på et skatkammer af gode bøger til børn og unge – få et smugkig på nogle af de mange børnebøger på vej her.


Uanset om dit barn læser papbøger eller elsker biografier for børn, er der helt sikkert inspiration at hente på nedenstående liste med børnebøger på vej.

Vi tager forbehold for ændrede udgivelsesdatoer.Encanto

Den magiske familie Madrigal bor i Columbia i et magisk hus ved navn Encanto. Encantos magi gør at hvert af familiens børn bliver givet et enestående talent. Det spænder fra at være super stærk til at have helbredende evner. Men der er dog et barn der ikke får en evne… Mirabel.

Da Encanto begynder at falde sammen er Mirabel dog huset og familiens eneste håb. Hun kan redde byen!

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Encanto online, eller i din nærmeste boghandel.Historien om det røde æble

Jan Löof har skrevet mange gode børnebøger og Historien om det røde æble er en af dem.

Klassikeren er nu vendt tilbage i Ælle Bælle-serien.

Historien om det røde æble handler om en mand i stribet tøj, som en dag køber et grønt æble og lægger det i sin vindueskarm, så det kan modnes og blive rødt. Men æblet falder ud ad vinduet og når hele byen rundt.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Historien om det røde æble online, eller i din nærmeste boghandel.Mumidalens alfabet

Mumidalens alfabet

Mumidalens alfabet er en introduktion til alfabetet og en rundtur i Mumidalens magiske univers. I den farverige ABC møder vi Mumitrold, men også andre mindre kendte karakterer fra de oprindelige fortællinger om Mumifamilien.

Annika Sandelin har skrevet et digt om hvert bogstav. Rimene er oversat og gendigtet af forfatteren og oversætteren Marianne Iben Hansen, så vi ved hvert bogstav kommer med ud på et sprogligt eventyr.

Den moderne klassiker er perfekt til højtlæsning i familien.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Mumidalens alfabet online, eller i din nærmeste boghandel.Peter Pedals store ordbog

Peter Pedals store ordbog

Sammen med Peter Pedal, den lille nysgerrige abe, kan dit barn lære en masse ord, samtidig med at I kigger på de søde og farvestrålende billeder i bogen.

Billedbogen indeholder en masse situationer, som barnet kender fra sin egen hverdag.

Bogen er inddelt i emner som farver, modsætninger, kroppen, udtryk, årstider og dyrelyde. Barnet skal også finde den lille grønne frø, der gemmer sig på hvert opslag. Bogen indeholder mere end 400 ord.

Fra ca. 18 måneder.

Du kan købe Peter Pedals store ordbog online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 18 januar.Forandring synger

Den amerikanske Amanda Gorman blev kendt for digtet Bjerget vi bestiger, og er nu er ude med hendes billedbogsdebut der forsikrer os om, at hvis vi står sammen, er det muligt at gøre en forskel.

En lille pige får en masse folk med sig på en musikalsk rejse, som lærer dem alle, at hvis de står sammen om stort og småt, så er forandring en reel mulighed. Både forandring i det store og det små, i verden og i dem selv.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Forandring synger online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 18 januar.Bogen der hellere ville være en badevægt

Det her er bogen, om bogen der ikke vil være en bog, men en badevægt.

Den ville faktisk også hellere være en parkeringsplads. Eller en zoo. Der er rigtig mange måder IKKE at være bog på! Bogen skal bare have lidt hjælp fra sin læser (eller rettere IKKE-læser).

Med enkel streg og sjov tekst får barnet en helt ny oplevelse af, hvad det vil sige at læse og lege.

Fra ca. 5 år.

Du kan købe Bogen der hellere ville være en badevægt online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 18 januar.Hoved og hale

Hoved og hale er skabt remser og lege med udgangspunkt i småbørns grundmotorik. Bogen tager udgangspunkt i de tre primære sanser, der er centrale for børns sansemotoriske udvikling: labyrintsansen, muskel-/ledsansen og følesansen.

Når småbørn forbedrer grundmotorikken, får de mere mod på livet. Med hver remse følger ideer til lege, som alle kan foregå i daginstitutionen eller hjemme i stuen, da legene tager udgangspunkt i, hvad vi alle har derhjemme.

Lotte Salling er forfatter til over 40 billedbøger for børn. Bogen er sjovt og farverigt illustreret af Pernille Lykkegård.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Hoved og hale online, eller i din nærmeste boghandel.Kaptajn Skumskæg og tømmerflådens hemmelighed

I Kaptajn Skumskæg og tømmerflådens hemmelighed møder du Kaptajn Skumskæg, der gerne vil være den farligste sørøver på de 13 verdenshave. Det har hun lige råbt til hele sin besætning om bord på Skumskuden. Så de er helt klar til angreb, da der bliver råbte: “Skib i sigte!”

Men det er ikke et skib – det er en tømmerflåde. Og om bord er Anders, der gemmer på en hemmelighed, der sagtens kan overrumple en hel skude med sørøvere.

Fra ca. 5 år.

Du kan købe Kaptajn Skumskæg og tømmerflådens hemmelighed online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 20 januar.Datter af dybet

Datter af Dybet er et undersøisk action-eventyr der handler om forældreløse Ana og hendes bror Dev.

Ana og Dev går på en kostskole, der er specialiseret i marinebiologi. Her lærer de at dykke, og får al viden om tang og fisk.

Efter et voldsomt angreb som Ana og hendes klassekammerater overlever, finder Ana dog ud af at skolen har en hemmelighed, som gemmer sig på havets bund.

Og Ana er åbenbart nøglen til denne hemmelighed…

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Datter af dybet online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 27 januar.Stolthed og fordom – med Minnie og Mickey

Børnenes favoritter Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere. Stolthed og fordom – med Minnie og Mickey er en skøn, fuldt illustreret nyfortolkning af Jane Austens højtelskede klassiker.

Mr. Bennet har fem døtre og er vil rigtig gerne have dem giftet bort – og allerhelst til en mand med mange penge på lommen. Det med kærligheden tænker han ikke så meget på. Det gør hans næstældste Elizabeth Bennet derimod. Hun syntes nemlig at man kun skal gifte sig fordi man er forelsket, og ellers skal man lade være.

Fra ca. 5 år.

Du kan købe Stolthed og fordom – med Minnie og Mickey online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 8 februar.Rex Dexter og de stendøde kæledyr (2) – en stødtand for meget

Andet bind om drengen Rex Dexter er grin, spænding og far-jokes i børnehøjde.

Rex Dexter troede, at han var færdig med at blive hjemsøgt af døde dyr. Men det er han ikke. For han bliver hjemsøgt af en narhval og en hammerhaj, der begge husker en svømmetur ved byens fyrtårn som det sidste af deres liv i havet.

Nu skal han hjælpe dem med at opklare, hvad der skete.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Rex Dexter og de stendøde kæledyr (2) – en stødtand for meget online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 10 februar.