Børnebøger Inspirationslister og guides

Se de nye børnebøger, der er på vej

familiekalendere

Mangler ungerne noget nyt at læse? De kommende måneder byder på et skatkammer af gode bøger til børn og unge – få et smugkig på nogle af de mange børnebøger på vej her.


Uanset om dit barn læser papbøger eller elsker biografier for børn, er der helt sikkert inspiration at hente på nedenstående liste med børnebøger på vej.

Vi tager forbehold for ændrede udgivelsesdatoer.


Lyse nætter

Sangen ‘Lyse nætter’ af Alberte Winding er en af de mest elskede danske sange, og den er nu blevet fortolket i en varm og dejlig billedbog af Charlotte Pardi. Bogen egner sig både til højtlæsning og hygge.

Når man hører Alberte synge ‘Lyse nætter’, er det næsten umuligt ikke at fælde en tårer, og man bliver fyldt af sommerlykke og varme. Samtidig kan man mærke en melankolsk undertone i sangen.

Denne følelse har Charlotte Pardi sat billeder på, og det er blevet til en smuk billedbog om en bedstemor og hendes længsel efter barnebarnet.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Lyse nætter online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 10 maj.Eske Willerslev fortæller om kloge neandertalere, alienkranier og syge vikinger

Eske Willerslev har rejst over hele verden for at undersøge DNA fra urmennesker, så vi kan blive klogere på, hvor vi stammer fra, hvordan de første mennesker så ud, og hvad de lavede.

I bogen fortæller han om, hvor og hvordan menneskearten opstod. Han punkterer myter som at vi stammer fra aberne og at neandertalere var primitive.

Han fortæller om alien-agtige kranier, hunner med jernplader i hovedet, den frygtede og berygtede Djengis Khan, syge vikinger og om hvordan vi gik fra at være jægere til at blive bønder.

Illustreret af Bjørn Nørbo Andersen.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Eske Willerslev fortæller om kloge neandertalere, alienkranier og syge vikinger online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 11 maj.Eddie går hjem fra børnehave

Eddie keder sig lidt ovre i børnehaven og får lyst til at gå hjem. Hans far er der ikke lige til at hente ham, men det gør ikke noget. Eddie skal jo bare over en stor vej, med en bus, cykle lidt og så op på tredje sal. Intet problem.

Eddie-bøgerne er en ny serie til de mindste med den populære lillebror fra Sallys far. Serien er fortalt af Thomas Brunstrøm og tegnet af Thorbjørn Christoffersen.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Eddie går hjem fra børnehave online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 19 maj.Hvor er Stærksmølf?

Stærksmølf er en sand mester i at gemme sig. Prøv, om du kan finde ham og alle de andre kendte smølfefigurer i denne sjove søg- og findbog for hele familien.

På hvert opslag skal man finde Stærksmølf, der blandt andet gemmer sig på et spøgelsesslot, på fodboldbanen og under vandet.

Undervejs er der andre sjove opgaver at give sig i kast med, så der er masser af underholdning for hele familien.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Hvor er Stærksmølf? online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 24 maj.Fem minutter i godnat – Disney dyrevenner

I Fem minutter i godnat – Disney dyrevenner får du tolv søde og sjove historier fyldt med skønne illustrationer med de elskede dyrevenner fra Disney og Pixar. Du kan blandt andet møde Stampe, Doggi, Stitch, Aristocats og de 101 dalmatinere.

Fem minutter i godnat er små historier, der passer perfekt til godnatlæsningen – eller til alle andre tidspunkter på dagen, hvor der lige er fem minutter tilovers.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Fem minutter i godnat – Disney dyrevenner online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 24 maj.Fifi & Chili (1) – Tabertøsernes hævn

Vennerne Fifi og Chill må op i mod klassens mest populære pige, som altid nedgør dem og kalder dem tabertøserne.

Heldigvis har pigerne altid hinanden, og sammen lægger de en plan for, hvordan de kan slippe for ydmygelserne og de daglige drillerier. Men det går bare ikke helt som planlagt.

Fifi og Chil er en sjov serie om venskab, intriger og den første forelskelse.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Fifi & Chili (1) – Tabertøsernes hævn online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 26 maj.Fifi & Chili (2) – Pebermyntetricket

Fifi får en dag chancen for at gå til audition og blive forsanger i et sejt band, men hun er oppe imod klassekammeraten Sara, som også ønsker at synge i bandet.

Da Sara og Chill pludselig bliver rigtig gode venner, føler Fifi sig svigtet af sin BFF. Men måske er tingene ikke helt, som Fifi tror.

Fifi og Chil er en sjov serie om venskab, intriger og den første forelskelse.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Fifi & Chili (2) – Pebermyntetricket online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 26 maj.Min første historie: Dumbo klæder sig ud

Min første historie: Dumbo klæder sig ud er en sød billedbog til de allermindste.

Dumbo har svært ved at beslutte sig for, hvad han vil være klædt ud som til aftenens cirkusforestilling. Men han får heldigvis hjælp fra sin mor til at finde den helt rette udklædning.

Bogens sider er ekstra kraftige og med en særlig overflade, der gør dem ekstra holdbare.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Min første historie: Dumbo klæder sig ud online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 27 maj.Min første historie: Minnie og enhjørningen

Min første historie: Minnie og Enhjørningen er en skøn fortælling til de allermindste.

Da Minnie møder enhjørningen Lily, som er blevet væk fra sine venner, beslutter hun sig for at hjælpe med at finde den magiske regnbue, så Lily kan komme hjem igen.

Bogens sider er ekstra kraftige og med en særlig overflade, der gør dem ekstra holdbare.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Min første historie: Minnie og Enhjørningen online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 27 maj.Min første historie: Peter Plys får en ny ven

Min første historie: Peter Plys får en ny ven er en sød billedbog til de allermindste.

Peter Plys leder efter nogen at lege med, men alle hans venner har alt for travlt. Så Plys må ud at lede efter en en ny ven. Men hvordan finder man sådan en?

Bogens sider er ekstra kraftige og med en særlig overflade, der gør dem ekstra holdbare.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Min første historie: Peter Plys får en ny ven online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 27 maj.Star Stable: Sjælerytterne II (1) – Skygger over Jorvik

Anne, Lisa, Alex og Linda er de fire Sjæleryttere. Sammen med deres heste, forsvarer de øen Jorvik mod ondskab. Det er i hvert fald det, legender siger. Men holder sammenholdet, når livet uden for Jorvik kalder?

Du skal læse Star Stable-bøgerne, hvis du er til klassisk fantasy. Bøgerne har masser af eventyr, heste og magi. Tag med, når Sjælerytterne opdager nye kræfter og kastes ud på et eventyr langt væk fra hverdagen og livet i stalden …

Bøgerne bygger på verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil Star Stable. Og er du glad for hestebøger, fantasy eller spiller Star Stable, er bøgerne lige dig.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne II (1) – Skygger over Jorvik online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 30 maj.Verdens 100 mest berømte dyr

Selvom Sebastian normalt fortæller om mærkelige, farlige eller virkelig klamme dyr, fortæller han denne gang om de mest berømte dyr i verden. De har alle udrettet noget helt særligt.

Du kan møde bjørnen Wotjek, der hjalp soldater med at bære tunge våben. Eller gorillaen Koko, der blev så dygtig til at kommunikere med mennesker, at den bad om at få en kattekilling som ven. Eller hønen Mike, der fik hugget hovedet – og levede videre i 18 måneder sådan og blev berømt i hele USA.

Find ud af, hvordan disse ting kan lade sig gøre. Sebastian gør dig både klogere på dyr, og fortæller nogle utrolige historier om dyr.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Verdens 100 mest berømte dyr online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 15 juni.