Fagbøger

Britisk strikkeguru Erika Knight guider til bĂŚredygtig strik med struktur

Britisk strikkeguru Erika Knight guider til bĂŚredygtig strik med struktur

Har dit seneste strikkeprojekt netop forladt pindene, og er du pĂĽ jagt efter nye udfordringer? FĂĽ inspiration til anderledes og bĂŚredygtig strik fra den anerkendte hĂŚkle- og strikkedesigner Erika Knight i bogen Strik med struktur.


Strik en maske, strik en mere, gentag en serie masker, strik en hel pind. Strik flere pinde, skab et stykke tekstil. 

LÆS OGSÅ: 9 smukke og inspirerende coffee table books til dit hjem

Hvorvidt det skyldes strikkepindenes meditative klikken, muligheden for at designe sit eget tøj eller følelsen af tilfredshed, når et færdigt projekt glider af pindene, er ikke til at sige. Ét er dog sikkert:

Det er ultramoderne at strikke blandt bĂĽde unge og gamle.

Og nür først man har füet styr pü ret og vrang, er mulighederne uendelige.

Strik med struktur, strikkeopskrift, strik, strikning, Erika Knight
Foto: India Hobson

Nyd at strikke, det tager sin tid

I Strik med struktur prĂŚsenterer Erika Knight 20 nye opskrifter, som inkorporerer teksturer fra vores omgivelser i strik. Inspirationskilder tĂŚller blandt andet storbyens geometriske former, det forrevne engelske kystlandskab og paletten af ĂĽrstidernes forskellige farver.

Strik med struktur, Erika Knight, strikning, strik, strikkeopskrift
Foto: India Hobson

Samtidig er opskrifterne også udviklet med henblik på, at man – mens man udfører dem – sætter farten ned, lader sig opsluge af den kreative proces og nyder sit strikketøj.

“Jeg har altid elsket autenciteten ved det hĂĽndlavede, det enkle i at kunne skabe et funktionelt tekstil med bare to pinde og en fortløbende trĂĽd, og sĂĽ gøre sig den ekstra umage med at raffinere, pynte og fuldende det.”

– Erika Knight
Erika Knight, Strik med struktur, strikkeopskrift, strikkeopskrifter

Slow clothes-bevĂŚgelsen – et modsvar til “fast fashion”

En af Erika Knights mĂŚrkesager er at gøre op med “brug og smid vĂŚk”-kulturen. Derfor er bĂŚredygtighed et omdrejningspunkt for Strik med struktur, lige fra valg af garner til vask og pleje af ens strik.

“Jeg har en enkel mission: at give anvisninger til at lave ‘slow clothes’ – holdbare stykker strik, som du vil elske at bruge i mange ĂĽr, uanset mode og sĂŚson – gennemtĂŚnkte strikkeopskrifter til moderne hĂĽndarbejdere.”

– Erika Knight

Hündstrik er den perfekte beskÌfti­gelse, hvis man gür ind for bÌredyg­tighed, büde hvad angür valget af materialer, men ogsü selve den praktiske og tilfredsstillende udførelse af strikketøjet samt kvaliteten af de fÌrdige arbejder.

Det handler om at udnytte ressourcerne, skabe tøj der kan bruges, repareres og fornyes, og senere müske genbruges til andre formül.

Britisk strikkeguru Erika Knight guider til bĂŚredygtig strik med struktur
Foto: India Hobson

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i det grønne! 10 inspirerende bøger om naturen

Erika Knight er uddannet billedkunstner men lancerede allerede tidligt i karrieren sin første kollektion af fÌrdigt hündstrik. Dette førte til designansÌttelser hos store modefirmaer i hele verden, konsulentopgaver i trendbureauer og lanceringen af en garnkollektion i eget navn.Erika Knight: Strik med struktur

Britisk strikkeguru Erika Knight guider til bĂŚredygtig strik med struktur

Inspirerende strik med masser af detaljer og struktur til øvede strikkere prÌsenteret i en smuk bog.

Den populĂŚre engelske strikkedesigner Erika Knight har samlet 20 spĂŚndende opskrifter pĂĽ strikkedesigns inspireret   af naturen – landskabet, kysten og byen. Mønstre, teksturer og strukturer har fundet nyt liv i garn og masker og er blevet til sweatre, cardigans, toppe, veste, frakker, en kjole-sweater, sjĂŚlevarmer, tørklĂŚder og vanter. 

Bogen er gennemillustreret med smukke fotos af naturen, materialerne og de fĂŚrdige modeller.

Du kan finde Strik med struktur pĂĽ dit nĂŚrmeste bibliotek.


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.