Fagbøger

En guide til at komme igang med at strikke

En guide til at komme igang med at strikke

strik2strik3

Vil du bruge efteråret på at komme igang med at strikke? Drømmer du om at gå vinteren i møde i den lækreste hjemmestrikkede sweater? Eller om at lave smukke og unikke strikkede julegaver i år?  For at mindske frustrationerne og forvirringen har vi tre gode råd til nye strikkere.

Kom igang med at strikke

1: Find en god grundbog. At lære at strikke er lidt som at lære et nyt sprog. Nye begreber, talsystemer og materialer. Derfor er en god grundbog simpelthen uundværlig for en nybegynder. Kristin Wiola Ødegårds Strik let og lækkert (Strikk med raske pinner) er et godt bud. Udover at der er nogle fede modeller med, så har Ødegård beskrevet og illustreret nogle helt grundlæggende know-how i strikning – blandt andet en guide til hvordan man måler sin strikkefasthed – så man forstår det! Bogen er norsk, men udkommer på dansk i september.

Når du vælger en grundbog er det en god idé, at vælge en hvor stilen tiltaler dig, og hvor du forstår skrivemåden – der kan variere en del.

2: Lær at kravle før du løber. Desværre bliver man nemt lidt for ivrig i starten og tænker, at sådan en Sarah Lund-sweater – det kan man da lige bikse sammen. Start i stedet med at strikke en hagesmæk først – det kan blive en større udfordring end du tror. Gå langsomt frem og vælg nogle af de små og mere overskuelige projekter, som også findes i mange grundbøger – for eksempel et pandebånd. Størrelsen er overskuelig for en uvant strikkehånd, og man får hurtigt et resultat.

3: Vælg kun projekter du gider bruge. Der er næsten ikke noget mere demotiverende end at indse at den hue man har brugt to måneder på egentlig er så kedelig at man ikke gider bruge den. Og heller ikke vil forære den væk til nogen. På den måde virker ens projekt som spildtid i stedet for at blive en succeshistorie. Tænk derfor over tre ting, inden du starter et projekt: gider jeg bruge det, kan jeg lave det og vil jeg bruge pengene/tiden på det? 

Så er det bare med at komme i gang – All you knit is love!

Boganbefalinger til dig der vil igang med at strikke:

Med 22 opskrifter på strikkede modeller til de helt små (0-2-årige) er der masser at vælge imellem. Søde, bløde sager med fine snoninger, delikate mønstre og funktionelt design til både piger og drenge. Vælg mellem bluser og sweatre, trøjer, cardiganer, veste, babytæpper og det fineste tilbehør.
Med 22 opskrifter på strikkede modeller til de helt små (0-2-årige) er der masser at vælge imellem. Søde, bløde sager med fine snoninger, delikate mønstre og funktionelt design til både piger og drenge. Vælg mellem bluser og sweatre, trøjer, cardiganer, veste, babytæpper og det fineste tilbehør.
Suveraen-strik
25 stilsikre opskrifter på delikat og tidløst strik fra Lene Holme Samsøe. Modellerne er af varierende sværhedsgrad, så der er strikketøj til både den garvede strikker og til nybegynderen. Alle opskrifter er forsynet med instruktive detalje-billeder, du får målskitser til de fleste opskrifter, og der er masser af inspiration at hente i bogens mange lækre billeder.
Udkommer september 2015. Indeholder 44 af forfatterens mest populære opskrifter til kvinder - alt fra jakker, sweatere, poncho, kjole og skørt, til huer, skærf, håndleds- og benvarmere. De fleste af opskrifterne kan strikkes i løbet af en aften eller henover en weekend og er uden komplicerede afslutninger og monteringer.
Udkommer september 2015. Indeholder 44 af forfatterens mest populære opskrifter til kvinder – alt fra jakker, sweatere, poncho, kjole og skørt, til huer, skærf, håndleds- og benvarmere. De fleste af opskrifterne kan strikkes i løbet af en aften eller henover en weekend og er uden komplicerede afslutninger og monteringer.