Aktuelt Carlsen

Carlsen plantede en masse træer i ny skov

Hvorfor planter vi ikke bare en hel masse træer

På Moder Jords Dag den 22. april 2024 plantede forlaget Carlsen sammen forfatterne Nina Bendixen, Margrethe Brun Hansen og masse børn og voksne træer i Greve Skov.

“Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?” hedder en bog, som udkom på Carlsen sidste år. Jamen, det gør Forlaget Carlsen så faktisk også.

På Moder Jords Dag den 22. april 2024 plantede Kaya Hoff, Louise Bylov og Christian Davidsen fra forlaget Carlsen således en hel masse træer sammen forfatterne Nina Bendixen, Margrethe Brun Hansen og en masse børn og voksne i Greve Skov.

Forlaget har indgået et samarbejde med skovrejsnings-NGO’en Growing Trees Network. De planter træer i Danmark og garanterer, at skoven bliver stående i fremtiden. For hver bog, der bliver solgt, donerer forlaget penge til, at de planter et træ. Growing Trees Network har plantet 4 mio. træer i 150 folkeskove siden begyndelsen i 2013.

Træer er superhelte

Skovrider Jens Peter Simonsen fra Naturstyrelsen i Midtsjælland bød velkommen og kunne fortælle, at der nu er plantet 540.000 træer i Greve Skov, hvilket har en masse positive effekter for miljøet; træer suger CO2 ud af luften, passer på grundvandet, sørger for biodiversitet og giver folk dejlige friluftsoplevelser.

Forfatter Nina Bendixen, som også er klimajournalist og kendt som vejrvært fra TV2, overtog talerækken og sagde, at i gamle dage var superhelte ensomme mænd i meget stramme bukser; f.eks. Supermand, Lucky Luke og The Avengers: “Men i dag er træer også superhelte. De suger CO2 ud af luften,” som hun sagde, inden børn og voksne begyndte at plante træer.

Den anden forfatter, Margrethe Brun Hansen, er en af de mest erfarne børnepsykologer herhjemme, og sammen med Nina Bendixen satte hun i bogen sig for at give børnene klare svar på de mange spørgsmål, de har om klimaet – spørgsmål, som optager børnene meget i deres hverdag.

Børn spørger om klima

Ideen til Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer fik Nina Bendixen gennem sit arbejde på Børneavisen og ‘Klimakysset’, hvor hun fik stillet spørgsmål som: Hvad er CO2? Vil jorden gå under? Hvad sker der, når havet bliver varmere? Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?

Bogen er illustreret af Bjørn Nørbo Andersen, der også har illustreret bøgerne i Carlsens Er du rigtig klog?-serie.


Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer

Carlsen plantede en masse træer i ny skov

Jo mere vi ved, jo bedre er vi rustet. Det er mantraet i denne nye, optimistiske klimabog, der møder børn i øjenhøjde og svarer på de store og vigtige spørgsmål, som mange børn går rundt og tænker på.

Klimajournalist Nina Bendixen og børnepsykolog Margrethe Brun Hansen hjælper os med at forstå, at Jorden og naturen faktisk er ret seje og har kunnet overleve nogle vilde ting, og at der er mange gode klimatiltag i gang, som kan hjælpe os.

Bogen er illustreret af Bjørn Nørbo Andersen.

Fra ca. 9 år

Du kan købe Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer? online eller i din nærmeste boghandel.