Børnebøger Carlsen

Carlsen planter træer for at støvsuge CO2

plante træ

Forlaget Carlsen har indgået et samarbejde med skovrejsnings-NGO’en Growing Trees og planter et træ for hver solgte Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer-bog.


Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer? Det er titlen på Nina Bendixens og Margrethe Brun Hansens bog, som tager udgangspunkt i de spørgsmål, børn kan finde på at stille om klimaet, og de svar, man kan give dem.

”Budskabet i bogen er klart: Vi skal plante flere træer! Det vil vi som forlag rigtig gerne bakke op om, for viden og handling går hånd i hånd, og de to ting er vejen frem, hvis vi gerne vil sikre, at vores børn og læsere er glade og trygge,” siger Louise Bylov, der er redaktør på Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer.

LÆS OGSÅ: 4 bøger der gør det lettere at tale med børn om klimaet

Forlaget Carlsen har indgået et samarbejde med skovrejsnings-NGO’en Growing Trees Network. De planter træer i Danmark og garanterer, at skoven bliver stående i fremtiden. For hver Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer-bog, der bliver solgt, donerer forlaget penge til, at Growing Trees planter et træ.

Carlsen planter træer for at støvsuge CO2
Illustration af Bjørn Nørbo Andersen fra bogen Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer.

Træerne bliver plantet i foråret 2024 i Greve Folkeskov, en ny etape af Greve skov. I denne skov plantes der 4000 træer pr. hektar. Skoven er pålagt fredskovspligt, der sikrer, at den bliver stående over det vigtige grundvandsmagasin, den er med til at beskytte.

Ideen med at plante træer kom fra forlagets produktionsdirektør Christian Davidsen, som godt ville bakke op om budskabet i Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer:

”Når vi planter træer, beskytter vi vores værdifulde grundvandsmagasiner, vi skaber nye rekreative områder og øger biodiversiteten. Træer er også en god metode til fangst og lagring af CO2.”

LÆS OGSÅ: 16 børnebøger, der sætter store tanker og samtaler i gang mellem voksne og børn

Naturen kan selv

Nina Bendixen, der er initiativtager og hovedforfatter til Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer, er glad for Carlsens tiltag med at plante et træ for hver solgte bog:

“Det giver god mening i forhold til bogens titel og vores budskab. Træer er den perfekte naturlige CO2-støvsuger. Der findes masser af teknologiske løsninger, som er dyre, og som faktisk også bruger CO2 for at suge CO2, og så findes der en milliard år gammel og naturlig løsning, som virker. Det er et perfekt lille minde om, at naturen kan selv.”

Carlsen planter træer for at støvsuge CO2
Her ses Margrethe Brun Hansen og Nina Bendixen, der står bag børnebogen Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer. Foto: Simon Knudsen

For Nina Bendixen er det dog vigtigt at understrege, at det ikke kun handler om at plante træer, når vi skal genoprette klimabalancen.

“Det er lige så vigtigt, at vi også ændrer vores livsstil, for selv med de træer, vi har i dag, kan vi ikke opsuge alt det CO2, som vi udleder.”

Børnepsykolog Margrethe Brun Hansen, der er medforfatter på Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer er også glad for tiltaget:

“Jeg synes, det er dejligt, at vi kan bekræfte børnene i, at vi handler. Jeg ser ham drengen for mig stå og spørge om, hvorfor vi ikke bare planter en masse træer. Det er godt at kunne sige, at det gør vi også!”


Læs mere om Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer

Carlsen planter træer for at støvsuge CO2

Jo mere vi ved, jo bedre er vi rustet. Det er mantraet i denne nye, optimistiske klimabog, der møder børn i øjenhøjde og svarer på de store og vigtige spørgsmål, som mange børn går rundt og tænker på.

Klimajournalist Nina Bendixen og børnepsykolog Margrethe Brun Hansen hjælper os med at forstå, at Jorden og naturen faktisk er ret seje og har kunnet overleve nogle vilde ting, og at der er mange gode klimatiltag i gang, som kan hjælpe os.

Bogen er illustreret af Bjørn Nørbo Andersen.

Fra ca. 9 år

Du kan købe Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer? online eller i din nærmeste boghandel.