Svenske krimier Camilla Grebe Krimi Svenske krimiforfattere

Siri Bergman-serien. Intens psykologisk spænding fra prisvindende forfatterduo

Siri Bergman

De svenske søstre Camilla Grebe og Åsa Träff står bag en ægte pageturner-serie om psykologen Siri Bergman.


Siri Bergman-serien er intens psykologisk spænding fra første side. Første bog i serien Jeg ser dig udkom første gang i 2009 og den femte bog Ild og dybt vand er nu ude.

Siri Bergman driver en psykolog-praksis sammen med sin ven og kollega Aina, i det centrale Stockholm. Selv bor hun alene i et afsides sommerhus uden for Stockholm efter det tragiske tab af sin mand.

LÆS OGSÅ: 10 nordiske krimiforfattere hvis romaner du skal læse

Arbejdet som psykolog placerer hende i centrum for flere mordundersøgelser, og læseren kommer med ind til samtaler mellem psykologen og hendes patient, der er lige så afslørende, som de er nervepirrende.

I serien følger vi også Siris personlige kamp for at komme tilbage på sporet efter fortidens forfærdelige begivenheder.

Serien bygger på personlig erfaring

Åsa Träff trækker på sin baggrund som psykolog, da hun sammen med søsteren Camilla Grebe skrev de fem bind i serien om Siri Bergman.

Camilla Grebe syntes, at det var naturligt, at deres hovedkarakter skulle være psykolog, på grund af Åsa Träff erfaring, men også fordi psykologer kommer hurtigt ind på væsentlige spørgsmål og kan vise de psykologiske mønstre.

LÆS OGSÅ: Tæt på Grebe – Hun forlod direktør jobbet for at blive forfatter

De fem bøger i serien er i dag solgt til 16 lande, hvor to af bøgerne har været nomineret til Årets Bedste Svenske Kriminalroman.

De første fire bøger i Camilla Grebe og Åsa Träffs spændingsserie om psykologen Siri Bergman er ude nu i flotte paperback-udgaver, (og du kan også finde dem som e-bog eller lydbog).

Rækkefølgen i Siri Bergman-serien af Camilla Grebe og Åsa Träff


1. Jeg ser dig

Siri Bergman-serien. Intens psykologisk spænding fra prisvindende forfatterduo

Jeg ser dig er første bog i søskendeparret Camilla Grebe & Åsa Träffs krimiserie om Siri Bergman, som nu foreligger i en flot genudgivelse i paperbackformat og i digital udgivelse.

Siri Bergman er 34 år og psykoterapeut. Efter sin mands dramatiske død bor hun alene med sin kat i et lille hus ved havet. Hun er langsomt ved at komme på fode igen, da hun oplever mærkelige hændelser både hjemme og på sin klinik inde i byen.

Da en af hendes unge klienter bliver fundet død i vandet neden for hendes hus, involverer hun sig sammen med politimanden Markus i afdækningen af mordet. Og det bliver også en afdækning ind i hendes egne traumer.

Se også Sort angst.

Du kan købe Jeg ser dig online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
2. Sort angst

Sort angst

Psykoterapeuten Siri Bergman har påtaget sig at lede en selvhjælpsgruppe for kvindelige voldsofre. Kvinderne til møderne tegner et dystert og mørkt billede af mænds vrede mod kvinder. I sit eget liv står Siri samtidig ved en skillevej, hvor hun overvejer, om hun skal satse på kærligheden.

Da en lille pige ser sin mor blive sparket ihjel, bliver pigens og kvindegruppens skæbner viklet sammen. Længslen efter at opnå forsoning og genoprejsning forvandles til en dramatisk jagt på en morder.

Sort angst er anden bog i krimiserien om Siri Bergman af Camilla Grebe og Åsa Träff.

Du kan købe Sort angst online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
3. Før du døde

Før du døde, Camilla Grebe, Åsa Träff

Før du døde er tredje bog i serien om Siri Bergman efter Jeg ser dig og Sort angst.

Psykoterapeuten Siri Berman nyder tilværelsen med sin nye kæreste Markus og deres lille søn. Hun elsker sit arbejde på klinikken, men alligevel kan hun ikke slippe tanken om sin tidligere mands selvmord.

Mens hun gennemgår en gammel kasse med hans papirer, finder hun er kobling mellem hans død og et grusomt uopklaret mord i en stockholmsk park.

Spørgsmålene begynder at hobe sig op. For hvem var den man, hun elskede, egentlig?

Du kan købe Før du døde online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
4. Manden uden hjerte

Siri Bergman-serien. Intens psykologisk spænding fra prisvindende forfatterduo

Manden uden hjerte er fjerde bog i serien om Siri Bergman efter Jeg ser dig, Sort angst og Før du døde.

En antikvitetshandler bliver en sommerdag fundet myrdet i sit hjem, og han hjerte ligger som et grotesk stilleben ved hans side. Psykoterapeut Siri Bergman hjælper politiet med at udarbejde gerningsmandsprofiler, og bliver dermed indblandet i sagen.

Samtidig kæmper Bergman med at forstå de mærkelige begivenheder, der førte til lukningen af hendes klinik.

Flere brutale mord ryster Stockholm, og sporene går langt tilbage i tiden. Det, der først så ud til at være en gal mands værk, vokser hurtigt til noget meget mere skræmmende.

Du kan købe Manden uden hjerte online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
5. Ild og dybt vand

Siri Bergman-serien. Intens psykologisk spænding fra prisvindende forfatterduo

En dag forsvinder en niårig pige, mens hun leger udenfor det hus, hvor hun bor sammen med sine plejeforældre. En uge senere forsvinder pigens seksårige bror fra sin skole. Mistanken vender sig straks mod børnenes mor, en voldelig misbruger, og hendes nynazistiske kæreste. På grund af sit virke som psykoterapeut og profileringsekspert bliver Siri Bergman koblet på eftersøgningen af de forsvundne børn. Sagen påvirker hende dybt. Da liget af en kvinde bliver fundet, tager efterforskningen en overraskende drejning. For pludselig dukker der fotos af selvsamme afdøde kvinde op på et onlineforum, hvor hun er afbildet sammen med de forsvundne børn.

Ild og dybt vand er femte og sidste bog i krimiserien om Siri Bergman af søskendeparret Camilla Grebe & Åsa Träff.

Du kan købe Ild og dybt vand i din lokale boghandel eller online hos Bog & Idé.