kærlighed, romance, kærlighedsbøger, kærlighedsbog,YA, sommer, læs, læsning, bog, bøger, ya-bøger, ya-books, læseliste

Fyld din sommerferie med alle de bøger, der får dit hjerte til at banke og gør dig blød i knæene. Vi har samlet en række romantiske anbefalinger til din sommerferielæsning.

En moderne Romeo og Julie

Izzy + Tristan, YA, young adult, Shannon Dunlap

Tristan er 16 år, genial til skak og bor hos sin tante i Brooklyn sammen med sin fætter Marcus.

Marcus er pusher og styrer nabolaget med hård hånd. Han udnytter bl.a. Tristan og hans skaktalent til at vinde penge fra folk.

Da Izzy og hendes meget hvide familie flytter til den sorte bydel, forelsker hun og Tristan sig hovedkulds i hinanden.

Men deres kærlighed giver dem store problemer – ikke kun fordi de kommer fra to helt forskellige miljøer, men også fordi Marcus er interesseret i Izzy og slet ikke kan tolerere, at Tristan ser Izzy.

→  Læs et uddrag af Izzy + Tristan her

→  Køb Izzy + Tristan online her eller hos din lokale boghandler

26 hemmelige forelskelser

Fordelen ved hemmelige forelskelser

17-årige Molly Peskin-Suso ved alt om at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange.

For selvom hendes tvillingesøster Cassie siger til hende, at hun skal kaste sig ud i det, så tør Molly ikke risikere at blive afvist. Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være.

Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale.

Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid. Mollys nye kollega. Ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

→  Læs et uddrag af Fordelen ved hemmelige forelskelser her

→  Køb Fordelen ved hemmelige forelskelser online her eller hos din lokale boghandler

Selvstændige fortsættelse til Simon vs. verdens forventninger

Leah på offbeatet, Lovebooks

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Hun elsker at tegne, men tør ikke vise sine tegninger til nogen. Og selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.En fortælling om den første store forelskelse, om at acceptere sin seksualitet og om angsten for at skulle stå på egne ben.

Læs et uddrag af Leah på offbeatet her

Køb Leah på offbeatet online her eller hos din lokale boghandler

Skæbnemøde og do-over-dates

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Arthur er kun i New York sommeren over, men hvis hans kærlighed til Broadway-musicals har lært ham noget, så er det, at universet kan levere en fantastisk romance, når man mindst venter det.

Ben synes, at universet skulle tage at passe sig selv. For hvis det passede ordentligt på ham, ville han ikke være på vej på posthuset med en kasse fyldt med eks-kærestens ting.

Men hvad har universet planlagt for Ben og Arthur, da de mødes på posthuset? Hvad nu hvis de ikke helt kan få den første date til at virke … eller den anden … eller den tredje? Hvad hvis virkeligheden ikke er som en Broadway-musical? Men hvad nu hvis den er?

Læs et uddrag af Hvis det er os her

Køb Hvis det er os online her eller hos din lokale boghandler

Bogen bag Netflix-filmen

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget. I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen. Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden.

Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hver af hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår, og hvad de breve skal betyde.

Læs et uddrag af Hvis bare du var min

Køb Hvis bare du var min eller hos din lokale boghandler

Kærlighedshistorien, der startede det hele

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Bella Swan er flyttet til Forks, en våd og tåget soveby omgivet af store skove i staten Washington.

Hun forventer ikke andet end regn og kedsomhed, men da hun møder den gådefulde Edward Cullen, tager hendes liv en spændende og skræmmende drejning.

Indtil nu har Edward kunne holde sin vampyr-identitet hemmelig i det lille samfund, men nu kan ingen vide sig sikker. Især ikke Bella.

Twilight er en forførende og dybt betagende kærligheds­historie, der vil blive hos dig, længe efter du har vendt den sidste side.

Køb Tusmørke her eller hos din lokale boghandler

Nyklassiker i YA-litterature

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Dante kan svømme. Det kan Ari ikke. Dante er veltalende og selvsikker. Ari har det svært med ord og tvivler på sig selv. Dante drømmer sig væk i poesi og kunst. Ari forsvinder i mørke tanker om den bror, der sidder i fængsel. Dante er lys i huden. Ari er meget mørkere. Man skulle tro, at en dreng som Dante ville være den sidste, der kunne bryde de mure ned, som Ari har bygget om sig selv.

Men da Ari og Dante mødes, sker der noget. De opdager, at universet er et stort og besværligt sted. Dette er historien om to drenge, Ari og Dante, der må lære at tro på hinanden og på styrken af deres venskab, hvis de nogensinde skal blive mænd.

→  Læs et uddrag af Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder her

→  Køb Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder online her eller hos din lokale boghandler