Ottolenghi Comfort er den nyeste kogebog fra Yotam Ottolenghi med mere end 100 opskrifter, der forvandler simpel comfort food til lækre smagsoplevelser.
I Enkelt havde Yotam Ottolenghi fokus på mad med maksimal køkkenglæde og smag, men minimum af besvær. Princippet om den enkle, men lækre og smagfulde mad går igen i Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad, en hyldest til hjemmelavet mad og de minder og oplevelser, der knytter sig til maden.
Den verdenskendte restauratør og køkkenchef har tidligere stået bag Enkelt, Smag, Sødt, Jerusalem, Plenty og Plenty More. Yotam Ottolenghis kogebøger er prisbelønnede, udgivet på 23 sprog og på verdensplan er de solgt i mere end 11 millioner eksemplarer. I Danmark er de solgt i mere end 100.000 eksemplarer.
LÆS OGSÅ: Ottolenghis kogebøger. Til dig der vil have madoplevelser udover det sædvanlige
Mad der skaber minder
I Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad forvandler Yotam Ottolenghi sammen med kokkene Helen Goh, Verena Lochmuller og Tara Wigley simpel comfort food til lækre smagsoplevelser. De går på opdagelse i rejser og minder fra barndommen og udforsker, hvad comfort food betyder for dem hver især.
Mad kan noget særligt, når det kommer til at skabe relationer og minder. De fire forfattere undersøger i bogen, hvem vi spiser med, hvorfor vi spiser, hvad vi spiser og hvordan vi spiser.
Ottolenghi Comfort kommer verden rundt, da de fire forfattere hver især har flyttet en del. Yotam Ottolenghi repræsenterer både Italien og Tyskland, hvor hans forældre er fra, Jerusalem og Amsterdam, hvor han har boet, og London, hvor han bor i dag og har sine restauranter. Helen Goh har også madfavoritter med fra flere forskellige køkkener: hendes bedsteforældre er fra Kina, hun er vokset op i Malaysia og Australien, og ligesom Yotam Ottolenghi bor hun i London i dag. For Verena Lochmuller er det mad fra Tyskland, Skotland, New York og London, der udgør comfort food, mens Tara Wigley betegner sig selv som en ægte ‘fuldblodslondoner’.
“Det handler meget om vores personlige rejser og alle de historier, disse rejser indeholder,” siger Yotam Ottolenghi.
De mange geografiske skift påvirker nemlig, hvad vi spiser, og hvad vi opfatter som comfort food.
“Når vi flytter til et nyt land, gør vi to ting. Vi påtager os (og indtager) kulturen og køkkenet i det nye land, samtidig med at vi holder fast i og bevarer kulturen og køkkenet fra det land, vi har forladt,” skriver forfatterne i bogens forord.
LÆS OGSÅ: 3 tricks til at ‘ottolenghificere’ din mad
Der findes ingen one-comfort-food-fits-all
Med over 100 opskrifter, herunder klassiske nye varianter af pasta og kartofler, fadretter, nudler, karryretter, supper og søde sager, er Ottolenghi Comfort fuld af retter, der føles både velkendte og nye.
I forordet skriver forfatterne:
“… der findes ikke nogen one-comfort-food-fits-all. At forsøge at indsnævre ét sæt comfort food-opskrifter, er som at skulle holde styr på en skålfuld glatte nudler. Alligevel vil sådan en nudelret, hvor ny den så end er, stadig altid have noget nostalgisk over sig. Det er lige præcis det – evnen til at føles på en gang nostalgisk og ny – som er selve kernen i vores fortolkning af comfort food. Bogen er vores bud på retter, der både er hyggelige og kreative, velkendte og et friskt pust, bekræftende og øjenåbnende.”
Chokoladekage, pasta bolognese og ovnbagt kylling kan være nogle af de retter, som mange forbinder med ‘comfort food’, og de kommer i spændende Ottolenghi-versioner i Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad. Men variationen er stor, så alle vil kunne finde noget, som passer til deres opfattelse af ‘comfort food’.
Det kan også være en sauce eller et krydderi, der lige giver retten det pift, der gør, at den signalerer ‘comfort food’ og genkendelighed. Den krydrede grønne chilisovs Zhoug, fiskesovsen Nuoc Cham, grøn tahinisovs, chili- og ingefærsauce og aïoli er nogle af de ingredienser, som bliver brugt i kogebogen for at vække minder, og som afspejler de mange steder, teamet bag repræsenterer.
Yotam Ottolenghi besøger Det Ny Teater i København 11. november. Se mere om eventet her.
Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad
Ottolenghi Comfort er den nyeste kogebog fra Yotam Ottolenghi med mere end 100 opskrifter, der forvandler simpel comfort food til lækre smagsoplevelser.
Sammen med tre sultne venner går Yotam på opdagelse i minder fra barndommen og rejser, og udforsker hvad comfort food betyder for dem hver især. De udforsker madens evne til at skabe relationer og minder, og undersøger de fire elementer af comfort: “Hvem vi spiser med”, “Hvorfor vi spiser”, “Hvad vi spiser” og “Hvordan vi spiser”.
Ottolenghi Comfort er en hyldest til hjemmelavet mad; til de minder, vi skaber og videregiver, fra sted til sted og fra generation til generation. Det er nye bud på klassiske retter som pasta og kartofler, retter i fad, nudler, supper og søde sager. En skål pasta bliver til karamelliserede løg-orecchiette med hasselnødder og sprød salvie, en varm suppe bliver til ostebrødssuppe med savoykål og cavolo nero, og en tallerken mos bliver til aligot-kartoffelmos med porrer og timian. Det er retter, der føles både nostalgiske og nye, velkendte og friske.
Læs mere om forfatteren her: Yotam Ottolenghi
Ottolenghi Comfort er den nyeste kogebog fra Yotam Ottolenghi med mere end 100 opskrifter, der forvandler simpel comfort food til lækre smagsoplevelser.
I Enkelt havde Yotam Ottolenghi fokus på mad med maksimal køkkenglæde og smag, men minimum af besvær. Princippet om den enkle, men lækre og smagfulde mad går igen i Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad, en hyldest til hjemmelavet mad og de minder og oplevelser, der knytter sig til maden.
Den verdenskendte restauratør og køkkenchef har tidligere stået bag Enkelt, Smag, Sødt, Jerusalem, Plenty og Plenty More. Yotam Ottolenghis kogebøger er prisbelønnede, udgivet på 23 sprog og på verdensplan er de solgt i mere end 11 millioner eksemplarer. I Danmark er de solgt i mere end 100.000 eksemplarer.
LÆS OGSÅ: Ottolenghis kogebøger. Til dig der vil have madoplevelser udover det sædvanlige
Mad der skaber minder
I Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad forvandler Yotam Ottolenghi sammen med kokkene Helen Goh, Verena Lochmuller og Tara Wigley simpel comfort food til lækre smagsoplevelser. De går på opdagelse i rejser og minder fra barndommen og udforsker, hvad comfort food betyder for dem hver især.
Mad kan noget særligt, når det kommer til at skabe relationer og minder. De fire forfattere undersøger i bogen, hvem vi spiser med, hvorfor vi spiser, hvad vi spiser og hvordan vi spiser.
Ottolenghi Comfort kommer verden rundt, da de fire forfattere hver især har flyttet en del. Yotam Ottolenghi repræsenterer både Italien og Tyskland, hvor hans forældre er fra, Jerusalem og Amsterdam, hvor han har boet, og London, hvor han bor i dag og har sine restauranter. Helen Goh har også madfavoritter med fra flere forskellige køkkener: hendes bedsteforældre er fra Kina, hun er vokset op i Malaysia og Australien, og ligesom Yotam Ottolenghi bor hun i London i dag. For Verena Lochmuller er det mad fra Tyskland, Skotland, New York og London, der udgør comfort food, mens Tara Wigley betegner sig selv som en ægte ‘fuldblodslondoner’.
“Det handler meget om vores personlige rejser og alle de historier, disse rejser indeholder,” siger Yotam Ottolenghi.
De mange geografiske skift påvirker nemlig, hvad vi spiser, og hvad vi opfatter som comfort food.
“Når vi flytter til et nyt land, gør vi to ting. Vi påtager os (og indtager) kulturen og køkkenet i det nye land, samtidig med at vi holder fast i og bevarer kulturen og køkkenet fra det land, vi har forladt,” skriver forfatterne i bogens forord.
LÆS OGSÅ: 3 tricks til at ‘ottolenghificere’ din mad
Der findes ingen one-comfort-food-fits-all
Med over 100 opskrifter, herunder klassiske nye varianter af pasta og kartofler, fadretter, nudler, karryretter, supper og søde sager, er Ottolenghi Comfort fuld af retter, der føles både velkendte og nye.
I forordet skriver forfatterne:
“… der findes ikke nogen one-comfort-food-fits-all. At forsøge at indsnævre ét sæt comfort food-opskrifter, er som at skulle holde styr på en skålfuld glatte nudler. Alligevel vil sådan en nudelret, hvor ny den så end er, stadig altid have noget nostalgisk over sig. Det er lige præcis det – evnen til at føles på en gang nostalgisk og ny – som er selve kernen i vores fortolkning af comfort food. Bogen er vores bud på retter, der både er hyggelige og kreative, velkendte og et friskt pust, bekræftende og øjenåbnende.”
Chokoladekage, pasta bolognese og ovnbagt kylling kan være nogle af de retter, som mange forbinder med ‘comfort food’, og de kommer i spændende Ottolenghi-versioner i Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad. Men variationen er stor, så alle vil kunne finde noget, som passer til deres opfattelse af ‘comfort food’.
Det kan også være en sauce eller et krydderi, der lige giver retten det pift, der gør, at den signalerer ‘comfort food’ og genkendelighed. Den krydrede grønne chilisovs Zhoug, fiskesovsen Nuoc Cham, grøn tahinisovs, chili- og ingefærsauce og aïoli er nogle af de ingredienser, som bliver brugt i kogebogen for at vække minder, og som afspejler de mange steder, teamet bag repræsenterer.
Yotam Ottolenghi besøger Det Ny Teater i København 11. november. Se mere om eventet her.
Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad
Ottolenghi Comfort er den nyeste kogebog fra Yotam Ottolenghi med mere end 100 opskrifter, der forvandler simpel comfort food til lækre smagsoplevelser.
Sammen med tre sultne venner går Yotam på opdagelse i minder fra barndommen og rejser, og udforsker hvad comfort food betyder for dem hver især. De udforsker madens evne til at skabe relationer og minder, og undersøger de fire elementer af comfort: “Hvem vi spiser med”, “Hvorfor vi spiser”, “Hvad vi spiser” og “Hvordan vi spiser”.
Ottolenghi Comfort er en hyldest til hjemmelavet mad; til de minder, vi skaber og videregiver, fra sted til sted og fra generation til generation. Det er nye bud på klassiske retter som pasta og kartofler, retter i fad, nudler, supper og søde sager. En skål pasta bliver til karamelliserede løg-orecchiette med hasselnødder og sprød salvie, en varm suppe bliver til ostebrødssuppe med savoykål og cavolo nero, og en tallerken mos bliver til aligot-kartoffelmos med porrer og timian. Det er retter, der føles både nostalgiske og nye, velkendte og friske.
Du kan købe Ottolenghi Comfort online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.
Læs mere om forfatteren her: Yotam Ottolenghi
Andre læste også: