Biografier

Ugens anbefaling|Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven

faxe, faxe biografi, lindhardt og ringhof, ugens anbefaling

Bliv tippet om din næste store læseoplevelse direkte fra Lindhardt og Ringhofs bogelskende medarbejdere.

Vil du gerne have en anbefaling til din næste bog? Så læs med her, hvor Lindhardt og Ringhof og Forlaget Carlsens medarbejdere hver uge giver et godt bogtip – og fortæller hvorfor, og hvem bogen passer særligt godt til.

LÆS OGSÅ: Den store sommerlæseliste


Christoffer Stig Christensen, redaktør

Hvilken bog vil du anbefale?

John Faxe Jensen – Den ramte jeg sgu lige i røven … Historier fra hans fodboldliv, der er skrevet i samarbejde med Ole Sønnichsen.


Beskrivelse af John Faxe Jensen – Den ramte jeg sgu lige i røven

Ugens anbefaling|Faxe - Den ramte jeg sgu lige i røven

Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven … er en fortælling om John “Faxe” Jensen, der bragede sig ind i dansk fodboldhistorie med et kraftfuldt højrebensskud til 1-0 mod Tyskland i EM-finalen i 1992. 

Men hans karriere bød på meget, meget mere end det. 30 år i professionel fodbold, ni danske mesterskaber med Brøndby IF, Årets Spiller i Danmark i 1987 og meget, meget mere er en del af Faxes vilde historie.

Bogen er rigt illustreret med forord af Peter Schmeichel, interviews med bl.a. Michael Laudrup og Steve Bould – og en helt særlig hilsen fra forsvarslegenden Tony Adams.

Du kan købe Faxe online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Hvorfor anbefaler du denne bog?

Det er en virkelig god og velfortalt bog, som det har taget Ole Sønnichsen 13 år at overtale John Faxe til at skrive. De har brugt meget tid sammen, og det er der kommet en helstøbt og spændende biografi ud af, hvor man kommer helt tæt på hovedpersonen. Og det er jo det, man gerne vil i gode biografier: Komme tæt på et andet menneske – og komme med det menneske ud i verden.

Hvad minder bogen om?

Den minder mig om at sidde i omklædningsrummet, dengang jeg ikke var så god mere og spillede seriefodbold, og mere gik op i at hygge mig efter træning med en øl og en røverhistorie med vennerne. Det er den følelse, John Faxe vækker i mig med sin bog. Han er dog en langt bedre historiefortæller end mine gamle fodboldvenner!

Hør Faxe fortælle


Hvad er det bedste ved bogen?

Den er sjov, men der er også en masse selvrefleksion i bogen. John Faxe formår også at vende blikket indad – og det klæder den godt.

Jeg kan også lide den her bog, fordi John Faxe er en arbejdsmand. Han var både en fodboldstjerne, en arbejdsmand og en guttermand – og det kan man mærke. Når jeg læser bogen, kan jeg mærke, at han stadig har en drengs fascination for fodbold, og det synes jeg er befriende at læse i en fodboldverden, der er blevet meget mere kynisk, end den har været engang.

Der er for brug for sådan en som John Faxe til at minde os om, at fodbold også handler om glæde og begejstring.

Nogen særlige du vil anbefale den her bog til?

Jeg vil anbefale bogen til alle med et fodboldhjerte. Det var trods alt John Faxe, der sparkede pokalen et godt stykke over Øresund til os i 1992. Han ramte den lige i røven.

Faxe kom til Arsenal lige omkring verdens største liga – Premie League – blev skabt, så har man interesse for engelsk fodbold, er bogen virkelig interessant. Den henvender sig også til yngre, der gerne vil høre om, hvordan den professionelle fodboldverden var engang.


Måske vil du også kunne lide

Der er antal på alt

Ugens anbefaling|Faxe - Den ramte jeg sgu lige i røven

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dybt rørende .. En historie om håb, som aldrig slukkes” – BERLINGSKE

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En gribende, usentimentalt skrevet og i det helt taget vellykket erindringsbog” – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Fascinerende … imponerende og livsbekræftende” – JYLLANDS-POSTEN

Der er antal på alt er Lars Høghs fortælling om et liv med topfodbold.

Høgh har bevæget sig fra at være amatørmålmand i 1970’erne til at blive en del af landsholdet og spille VM i Mexico i 1986. Det er fortællingen om det populære landsholds succes i 1980’erne indefra – og frem til nutidens landshold, hvor Lars Høgh har en prominent rolle som målmandstræner.

Det er også en fortælling om ukuelig optimisme, selv når alvorlig sygdom bliver en fast del af ens hverdag. Lars Høgh åbner op for sit liv med kræft i bugspytkirtlen, og hvordan han har formået at forblive positiv, selv når tankerne er allermørkest.

Du kan købe Der er antal på alt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.