Biografier

Uffe Ellemann-Jensen: Om politik og privatliv

Uffe Ellemann-Jensen: Om politik og privatliv

Uffe Ellemann-Jensen har i løbet af sin karriere været med til at definere dansk politik og erhvervsliv i kraft af sine roller som politiker, debattør og bestyrelsesmedlem i en række virksomheder i toppen af dansk erhvervsliv.

Især i kraft af sin rolle som udenrigsminister fra 1982 til 1993 har Uffe Ellemann-Jensen i den grad markeret sig som en fast bestanddel af dansk politik, da han i fire regeringer var med til at sætte dagsordenen for dansk udenrigspolitik.

Uffe Ellemann-Jensen er uden tvivl en af nutidens mest markante danske personligheder med stor viden om både politik og dansk erhvervsliv. Den viden har han af flere omgang delt ud af i bøger.


Fra bladredaktionen til Folketinget

Inden Uffe Ellemann-Jensens (f. 1941) politiske karriere tog fart i 1977, begik han sig inden for en helt anden branche. Efter en barndom på Østerbro i 1940’erne og en periode i militæret begyndte Uffe Ellemann-Jensen at læse økonomi ved Københavns Universitet. Dette førte til en karriere som journalist og redaktør ved Berlingske Aftenavis og senere ved Børsen, mens han ligeledes var bestyrelsesmedlem i en række bladvirksomheder.

I 1977 blev Uffe Ellemann-Jensen valgt ind som medlem af Folketinget for partiet Venstre, og han blev hurtigt en del af partiets ledelse. Hans politiske karriere var på sit højeste, da han i perioden 1982-1993 var Danmarks udenrigsminister. I kraft af denne position stod han blandt andet for at føre en mere aktiv dansk udenrigspolitik end tidligere, eksempelvis ved dansk deltagelse i FN’s fredsskabende aktioner.

Uffe Ellemann-Jensen: Om politik og privatliv

I 1998 var Uffe Ellemann-Jensen tæt på at erobre regeringsmagten som partiformand for Venstre, men efter valgnederlaget trådte han tilbage som partiformand. Han fortsatte sit arbejde i Folketinget indtil 2001, hvorefter han forlad dansk politik.

Siden Uffe Ellemann-Jensen forlod den danske politiske scene, har han gjort sig bemærket ved at sidde i en række bestyrelser i toppen af dansk erhvervsliv. Samtidigt har han også været en aktiv debattør, eksempelvis ved i en årrække at have sin egen blog ved Berlingske hvor han fortsætter med at sætte fokus på Danmark og Danmarks rolle i det internationale samfund.


Ny bog med 450 citater fra afdøde Uffe Ellemann-Jensen

Uffe Ellemann-Jensen: Om politik og privatlivI 2022 tog Danmark afsked med Uffe Ellemann-Jensen. Mens han levede, var han en politisk stridsmand, da han døde, var det en statsmand, vi sagde farvel til. Ude i verden var han som udenrigsminister nationens højt agtede diplomat, og i den hjemlige politiske debat kunne han være veloplagt udiplomatisk.

Journalist Jan Hedegaard har samlet mere end 450 citater, der med vid, bid og en god portion humor, lader os huske Uffe Ellemann-Jensensom en af de største personer i dansk politik.

Som blad i høst: Mit liv efter politik

★★★★★ “Ærlig og modig” – BERLINGSKE

❤❤❤❤❤ “En varm og vedkommende bog” – POLITIKEN

Foruden en travl politisk karriere har Uffe Ellemann-Jensen siden 1970’erne skrevet mere end 15 bøger om alt fra fiskeri til politik og erhvervsliv. Seneste skud på stammen er hans selvbiografi Som blad i høst: Mit liv efter politik, der netop er udkommet.

Uffe Ellemann-Jensen, Som blad i høst, mit liv efter politik, politik, politisk biografi, biografi, selvbiografi

Som blad i høst: Mit liv efter politik fortæller Uffe Ellemann-Jensen om hans fortsatte arbejde med sine hjertesager, eksempelvis de baltiske landes selvstændighed, menneskerettigheder, international sikkerhedspolitik og det europæiske samarbejde. Samtidigt kommenterer han på verdenssituationen, som den er i dag, heriblandt hvilken betydning Brexit, Donald Trump, Vladimir Putin, Muhammed-krisen og WikiLeaks har for Danmark og verden i det enogtyvende århundrede.

Som blad i høst: Mit liv efter politik er dog ikke kun en politisk biografi, det er også en beretning om Uffe Ellemann-Jensens privatliv. Han fortæller blandt andet om at blive ældre, om sit helbred, om sit familieliv og om livets glæder og sorger.

Du kan købe Som blad i høst: Mit liv efter politik online her.

Genoptryk af gammel bestseller

Uffe Ellemann-Jensen, Din egen dag er kort, politik, politisk biografi, biografi, selvbiografiUdover at Uffe Ellemann-Jensen udgiver den nye bog Som blad i høst: Mit liv efter politik er bestselleren Din egen dag er kort blevet genoptrykt. Da denne selvbiografi første gang blev udgivet i 1997, solgte den mere end 70.000 eksemplarer og fik stor ros med på vejen af anmelderne.

Din egen dag er kort reflekterer Uffe Ellemann-Jensen over de oplevelser og udtryk, der prægede hans verdensbillede og holdninger fra 1941-1998. På sin velskrivende og vittige facon giver han et fascinerede indblik i både sin opvækst, sin politiske karriere, herunder sine mere end 10 år som udenrigsminister, samt sine oplevelser med det tyvende århundredes markante opbrud af et ellers velkendte verdensbillede.

“Uffe Ellemann-Jensens journalistiske fortid fornægter sig ikke. Han skriver godt og med præcist blik for underholdende detaljer.” – BERLINGSKE 

Uffe Ellemann er først og fremmest anarkist og som sådan en fræk, vittig, selvrådig og usentimental politiker, der ikke gider spilde sin tid på marginale narrestreger. I den forstand er hans erindringer en flot rundvisning i, hvad han har bedrevet og haft fingrene i.– WEEKENDAVISEN

Du kan købe Din egen dag er kort online her.

Både Som blad i høst: Mit liv efter politik og Din egen dag er kort er desuden at finde i din lokale boghandler.


Uffe Ellemann-Jensens forfatterskab

Nedenfor finder du et udpluk af de bedste af Uffe Ellemann-Jensens bøger, der enten er at finde digitalt eller på landets biblioteker.

Uffe Ellemann-Jensen, politik, politisk biografi, biografi, selvbiografi, rent ud sagtRent ud sagt

Du kan læse Rent ud sagt som e-bog på Bookmate, Mofibo og Storytel.

Du kan også bestille den til dit lokale bibliotek.

Uffe Ellemann-Jensen, politik, politisk biografi, biografi, selvbiografi, med appetit på livet, min barndom i 50'erneMed appetit på livet: Min barndom i 50’erne

Du kan læse Med appetit på livet: Min barndom i 50’erne som e-bog på Bookmate og Storytel samt lytte til den som lydbog på Mofibo (samlet værk af Min barndom i 50’erne).

Du kan også bestille den til dit lokale bibliotek.

Uffe Ellemann-Jensen, politik, politisk biografi, biografi, selvbiografi, de nye millionærerDe nye millionærer

Du kan læse De nye millionærer som e-bog på Bookmate, Mofibo og Storytel.

Du kan også bestille den til dit lokale bibliotek.

Uffe Ellemann-Jensen, politik, politisk biografi, biografi, selvbiografi, et lille land og dogEt lille land, og dog…

Du kan læse Et lille land, og dog… som e-bog på Bookmate.

Du kan også bestille den til dit lokale bibliotek.