Alex Schulman Boganmeldelser Skønlitteratur

Ugens anbefaling|Brænd alle mine breve af Alex Schulman

alex schulman, brænd alle mine breve, ugens anbefaling, lindhardt og ringhof

Bliv tippet om din næste store læseoplevelse direkte fra Lindhardt og Ringhofs bogelskende medarbejdere.

Vil du gerne have en anbefaling til din næste bog? Så læs med her, hvor Lindhardt og Ringhof og Forlaget Carlsens medarbejdere hver uge giver et godt bogtip – og fortæller hvorfor, og hvem bogen passer særligt godt til.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger


Søren Anker Madsen, pressechef

Hvilken bog vil du anbefale?

Jeg anbefaler Brænd alle mine breve af Alex Schulman.


Beskrivelse af bogen

brænd alle mine breve, alex schulman

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En fænomenalt god bog” – JYLLANDS-POSTEN

“Fremragende … helt suverænt udført” – WEEKENDAVISENAlex, som er forfatter og far til tre, indser efter mange års opslidende skænderier, at han bærer rundt på en enorm vrede. Hans underliggende mørke skræmmer hans hustru og børn, og han tager på en rejse for at finde roden til vreden, og granske sin amiliehistorie.

Kan vreden nedarves gennem generationer? I sin søgen på svar rettes fokus mod hans morfar, forfatteren Sven Stolpe, og ved hjælp af 80 år gamle breve og dagbogsuddrag folder en tragisk fortælling om forbudt kærlighed og jalousi sig ud.

Brænd alle mine breve er en medrivende og intens spændingsroman om kærlighed, rivalisering og hævn. Og om hvordan en enkelt mands vrede kan sætte varige spor, både i litteraturen og i familien.

Du kan købe Brænd alle mine breve online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Hvorfor anbefaler du denne bog?

Brænd alle mine breve er sådan en bog, man begynder på på vej hjem i toget – og læser færdig samme aften. Umulig at slippe.

”Du skal simpelthen bare læse den her,” sagde jeg til min hustru for et halvt år siden, da jeg lige havde fået det nyoversatte manus med hjem på A4-ark. Hun læste den dagen efter og var også fuldstændig opslugt.

LÆS OGSÅ: Alex Schulman om romanen Brænd alle mine breve: Min mormor var tavs i 60 år. Jeg ville gerne give hende en stemme

”Af alle Alex Schulmans stærke bøger er ”Brænd alle mine breve” den stærkeste. Sikke en kærlighedshistorie! Sikke en kærlighedstragedie! Sikke et livsdrama,” skrev Jyllands-Posten i sin 6-stjernede anmeldelse.

”Jeg har sjældent, måske aldrig, oplevet så effektiv en forførelse og så hård en forskrækkelse. Alex Schulmans romaner om vredens destruktive drivkraft er fremragende,” kvitterede Weekendavisen.

Og de har ret.

Efter års opslidende skænderier sætter forfatteren sig for at finde ud af, hvor hans vrede stammer fra. Han begynder at granske sin familie, og fokus rettes mod hans morfar, forfatteren Sven Stolpe. Ved hjælp af 80 år gamle breve og dagbogsuddrag bliver mysteriet om slægtens forbandelse afsløret.

Bogen er med god grund ved at blive filmatiseret med de største svenske skuespillere, og filmen får premiere til efteråret.

LÆS OGSÅ: Brænd alle mine breve. En stærk fortælling om kærlighed, hævn og rivalisering. Begynd din læsning her

Hvad minder bogen om?

Hvis du var vild med Festen af Thomas Vinterberg (nu uden incest), så er denne roman også lige noget for dig.

Hvad er det bedste ved bogen?

Alex Schulman har på dansk også udgivet de to fremragende romaner Overleverne og Glem mig, som også efterlod mig helt overvældet. Alle tre bøger er skrevet i et enkelt, uprætentiøst sprog, men rummer så voldsomt et personligt drama, at man er helt tyndslidt efter læsning. Og jeg tror, at Brænd alle mine breve er er min personlige favorit.

Hvem vil jeg særligt anbefale bogen til?

Det er en historie om kærlighed, jalousi og hævn, som vil kunne læses af alle på tværs af køn og alder. Men den er nok særligt til dig, der sætter pris på en god, mørk familiehemmelighed.


Hør Alex Schulman fortælle om Brænd alle mine breveFra samme forfatter

Malma station – udkommer snart

Ugens anbefaling|Brænd alle mine breve af Alex Schulman

⭐️⭐️⭐️⭐️ “En roman, der rører én dybt. Med den forurettedes forståelse for barnets manglende tarv og et rasende greb om stoffet flår Schulman sig ind i sine læseres bevidsthed og kommer til, spår vi, at give varige mén.” – Berlingske

Alex Schulmans nye roman Malma station udspiller sig på et tog. Fem personer er på rejse gennem Sverige: et ægtepar i krise, en enlig far og hans datter, og en ung kvinde, der søger svaret på den gåde, hendes mor efterlod hende med.

De rejser alle mod Malma station, og hverken de eller læseren ved, hvordan deres skæbner hænger sammen. De ved heller ikke, at det der sker på endestationen vil ændre deres liv for evigt. Malma station er en bevægende fortælling om hemmeligheder og nedarvede familietraumer på tværs af generationer – og om jagten på sandheden, der kan forandre alt.

Du kan købe Malma station af Alex Schulman online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 23. februar.


Glem mig

Alex Schulman, Glem mig

Glem mig er en anmelderrost fortælling om en søns komplicerede relation til sin alkoholiserede mor.

Som voksen forsøger Alex Schulman at overtale sin mor til at lade sig indlægge på en afvænningsklinik, for han ønsker sin mor tilbage.

I et forsøg på at forstå hvad der gik galt i deres relation, kigger Alex Schulman tilbage på sin barndom.

Læserne kommer helt tæt på forfatteren, og får indblik i Schulmans længsel efter at reparere forholdet til sin mor – og i den smerte det har været at vokse op med en alkoholiseret mor.

Du kan købe Glem mig online, fx. hos Saxo.com , eller i din nærmeste boghandel.


Overleverne

Ugens anbefaling|Brænd alle mine breve af Alex Schulman

♥️♥️♥️♥️♥️♥️ “En fantastisk bog. Ubarmhjertig, øm og overraskende” – Femina

★★★★★ “Løfter sig højt, højt op over det meste” – Jyllands-Posten

♥️♥️♥️♥️♥️ – Politiken

For første gang i 20 år er tre brødre kørt sammen op til den ødegård i Sverige, hvor de har tilbragt alle deres barndoms somre. Med sig har de deres mors aske, som de har planlagt at sprede ved stedet.

Sidst de besøgte stedet skete der noget, der resulterede i, at de aldrig tog tilbage til ødegården. Noget de aldrig har talt om, og som de tre brødre opdager, at de har meget forskellige erindringer om.

Overleverne er en rørende og foruroligende roman om at forstå sin familie og om at genopleve sin barndom og de hændelser, man er præget af.

Du kan købe Overleverne online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Vil du læse flere artikler om forfatteren? Læs flere artikler her om Alex Schulman.