Børnebøger Carlsen

Er du klar til Toy Story 4? Få sjove facts og historien bag de ikoniske film

Toy Story, Toy Story 4, Woody, Disney, malebøger, filmbøger, filmbog

Mod det uendelige univers! Nu bliver Disneys hjertevarme historie om det ukuelige legetøj endelig vækket til live igen. Toy Story 4 rammer landets biografer i august. Her har vi samlet sjove Toy Story-facts og lækkerier til store og små fans.


Karakterer som Woody og Buzz Lightyear tog verden med storm, da den første Toy Story-film havde premiere i 1995. Nu, ni år efter den tredje film Toy Story 3, kommer der en fjerde film.

Vi har været en tur down memory lane og har samlet sjove facts og anekdoter om det kendte og elskede filmunivers, der snart runder et kvart århundrede.

LÆS OGSÅ: Walt Disney Klassikere – De bedste historier fra Disneys magiske univers

Historien bag filmen, der satte nye standarder for computeranimation

Toy Story var filmhistoriens første computeranimerede spillefilm og en kæmpe succes. Den indtjente globalt over $350 millioner i billetindtægter og blev nomineret til adskillige priser, heriblandt Academy Awards og Golden Globes.

Men filmen var faktisk slet ikke spået til at blive så stor en succes. Toy Story var den første film lavet i et samarbejde mellem Pixar og Disney. På det tidspunkt var Pixar stadig kun i sin spæde start. Toy Story var altså filmen, der kunne “make or break” den lille animationsvirksomhed.

Det blev ikke bedre af, at den teknologi, der skulle bruges til at lave en computeranimereret spillefilm, endnu ikke eksisterede. Pixar blev derfor nødt til at opfinde spritny teknologi undervejs for at få Toy Story-filmen til at lykkes. Samtidig måtte de vælge: Skulle de fokusere på at perfektionere filmens teknologi eller historie?

Pixar endte heldigvis med at fokusere på den gode historie. Det er vi glade for i dag, hvor Toy Story-filmene har fået kultstatus (og stadig kan få voksne til at knibe en tåre, når børnene kigger den anden vej).


Fire sjove facts om Toy Story

Der har været mange ting på tegnebrættet til Toy Story. Her er fire ting, du måske ikke vidste om Toy Story-filmene.

1. Woody var en bølle og en bugtalerdukke

Pixar ville lave noget anderledes end Disney, der mest udgav eventyr som Aladdin, Skønheden og Udyret og Den Lille Havfrue.

Derfor forsøgte Pixar at lave en film, hvor hovedrollen havde masser af kant. Men de tog den måske lidt for langt. Woody blev nemlig til en stor bølle, der mobbede det andet legetøj. Heldigvis fik Pixar skrevet ham om til den elskede karakter, vi kender i dag.

Desuden var det meningen, at Woody også skulle have været en bugtalerdukke. Det gik dog op for Pixar, at bugtalerdukker passer bedre ind i en gyser end i en børnefilm.

2. Musicalen Toy Story

Disney elskede musicals og ville oprindeligt gerne have seks eller syv sange med i filmen.

Den var Pixar dog ikke med på, og de to selskaber blev derfor enige om et kompromis. Sange skulle spille en vigtig rolle i Toy Story, men de skulle ikke synges af karaktererne selv.

Det fik vi denne klassiker ud af:


3. Barbie som Woodys seje kæreste

Barbie skulle have været med i den første Toy Story-film og ovenikøbet være Woodys store kærlighed. Hun skulle være en ret sej karakter i stil med Sarah Connor i Terminator 2: Dommedag med replikker som: “Come with me if you want to live.”

Selskabet bat Barbie takkede dog nej til, at dukken skulle være med i filmen. Ifølge Mattel var det vigtigt, at dukken var neutral, så børnene der legede med hende selv kunne bestemme hendes personlighed. Efter filmen udkom, ændrede Mattel tilsyneladende mening, da Barbie er med i både Toy Story 2 og Toy Story 3.

4. Mod det uendelige univers

Buzz Lightyear og hans signaturreplik “Mod det uendelige univers” (på engelsk “To Infinity… and Beyond”) er blevet brugt vidt omkring efter filmen udkom.

En actionfigur af Buzz Lightyear er blevet taget med i rummet, en far og hans søn gentog Buzz Lightyears ikoniske replik for at holde styr på hinanden, da de blev fanget ude på Atlanterhavet og måtte træde vande i 15 timer – og Beyoncé bruger replikken i broen i hitsangen “Single Ladies (Put a Ring on It)” fra 2008.

Pixar og Disney referer selvfølgelig også selv til replikken, bl.a. i en Super Bowl reklame for WALL-E, i filmen The Shaggy Dog og i en slettet scene fra animationsfilmen Græsrødderne.Kom tæt på Toy Story 4

Toy Story 4 følger tiden efter Anders, hvor legetøjet nu lever hos pigen Bolette. Da familien drager på bilferie, skal alt legetøjet med – også Bolettes helt nye hjemmelavede legetøj Forky, der har svært ved at finde sin nye plads i verden. Woody forpligter sig til at passe på Forky i håb om, at han kan finde vej til Bolettes hjerte igen.

Men da de to bliver væk fra resten af familien, venter der store udfordringer, hvor de både står overfor nye venner og fjender og ikke mindst Woodys gamle flamme, Bo Peep.

Filmen har premiere i de danske biografer d. 29. august 2019. Nedenfor kan du se traileren til filmen:Udforsk Toy Story-universet med hele familien:


Toy Story 4 – Filmbog

Toy Story 4

Woody, Buzz og deres legetøjskammerater er tilbage!

Woody har altid været sikker på sin plads i livet som et stykke legetøj, der skal passe på sin ejer, hvad enten det er Anders eller Bolette.

Men da Bolette tilføjer et nyt stykke legetøj til sin samling – Forky, en aflagt gaffel, hun har givet øjne og arme – begynder et sandt eventyr med både nye og gamle venner, der får Woody til at indse, hvor stor verden kan føles for et stykke legetøj.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Toy Story 4 – filmbog online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Toy Story 4: Aktivitetsbog

I denne aktivitetsbog, der læner sig op ad filmens univers, kan du løse spændende opgaver og møde både nye og gamle karakterer fra Toy Story 4.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Toy Story 4: Aktivitetsbog i din lokale boghandel fra d. 25. juli.


Toy Story 4: Malebog

I denne malebog, der læner sig op ad filmens univers, kan du farvelægge mange flotte illustrationer af både nye og gamle karakterer fra Toy Story 4.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Toy Story 4: Aktivitetsbog i din lokale boghandel fra d. 25. juli.


LÆS OGSÅ: Disney Pixar – De utrolige 2 – Gør dig klar til nye utrolige udfordringer og mystiske missioner