Krimi Danske krimier Danske krimiforfattere Michael Katz Krefeld Populære krimier Skønlitteratur

Tine med bogbloggen Bech’s Books er årets krimiblogger 2020

Bech's Books

Tine Rantzau Bech med bogbloggen Bech’s Books kan kalde sig for årets krimiblogger 2020. Det blev afsløret på en video på Krimimessen i Horsens’ Facebookside søndag den 29. marts af juryformand Michael Katz Krefeld.


“Kæmpe stort tillykke til Tine. Jeg synes, det er en fantastisk side, og jeg synes, det er SÅ fortjent,” sagde Krefeld blandt andet i sin tale på video.

Flere tusinde stemte

Flere tusinde havde været inde og afgive deres stemme på kandidaterne til årets krimiblogger på facebook-gruppen Gerningsstedet, som Titlen.dk og Fru Thulstrup også var shortlistet til. Juryen bestod af Anette Hyllested fra Fyens Stiftstidende, Lida Wengel fra Krimimessen og forfatterne Katrine Engberg, Jens Henrik Jensen og Stefan Ahnhem samt formand Michael Katz Krefeld.

Her fortæller Tine Rantzau Bech om sit virke og sin glæde ved at være krimiblogger:

Hvorfor begyndte du at blogge om krimier?

Egentlig startede jeg slet ikke med at blogge om krimier. Jeg havde en blog, hvor jeg skrev anbefalinger af forskellige børneprodukter – men efterhånden kom boganbefalingerne til at fylde mere og mere. På et tidspunkt overtog anbefalingerne helt siden, og jeg tænkte, at det var på tide med en nyt blognavn – så jeg slettede alt, hvad der ikke handlede om bøger. Med tiden er det så krimi- og spændingsromaner, som er kommet til at fylde mest, fordi det er den genre, jeg læser mest af. Jeg deler, hvad jeg læser, fordi jeg godt kan lide at sprede læseglæde og læselyst – og ikke mindst så kan jeg godt selv lide at kunne finde inspiration på blogs, Facebook osv.

Tine Rantzau Bech, Bech's Books
Tine Rantzau Bech fra bogbloggen Bech’s Books.

Vil gerne bruge Bech’s Books til at dele læseoplevelser

Hvad er den største glæde ved at læse og blogge?

I denne tid er dette citat af Mason Cooley meget dækkende for min største glæde ved at læse: “Reading gives us some place to go when we have to stay where we are.”

At læse er en stor del af mit liv, og jeg har læst meget, al den tid jeg kan huske. Uanset om det er krimier eller andet jeg læser, så er det med til at udvide min horisont. Jeg læser blandt andet for at lære nyt, men også for at slappe af. Jeg kan godt lide krimier, som har mere end det spændende plot på hjerte.

Den største glæde ved at blogge er, når andre kan bruge det, jeg skriver. Det er jo fantastisk, hvis jeg lige får anbefalet læserne noget, som de så også vil synes om. Derudover er det også afsindig dejligt, at vores børn også synes om at læse (i hvert fald et par stykker af dem) og ikke mindst, at de også gerne vil dele nogle af deres gode læseoplevelser.

Tine Rantzau Bech læser helst ikke anmeldelser først

Er der frustrerende ting ved at blogge?

Dem er der heldigvis ikke mange af. Jeg læser normalt ikke anmeldelser af bøger, før jeg selv har anmeldt dem. Men nogle gange er jeg ikke så hurtig – og så når jeg at se, at en bog f.eks. er et hit ved rigtig mange andre – og så er det bare ikke let at skrive en anmeldelse, hvis ikke man selv er vild med bogen. Derudover vil jeg også rigtig gerne anmelde alt ,hvad jeg læser – og gerne hurtigt … men der er jo så mange spændende bøger, at det ikke altid holder i virkeligheden.

Hvis du skal give et par råd til nogen, som gerne vil i gang med at blogge om krimi?

Jeg tænker egentligt bare, at man skal komme i gang. Når først man er begyndt, så udvikler man sig – og får en ide til præcis, hvordan man ønsker at blogge. Nogle ved det selvfølgelig på forhånd, og så er det nok ikke så svært. Når jeg kigger på mine første anmeldelser, så synes jeg næsten, det er pinligt, hvor “tynde” de er.

En ide kan være at kigge på andre blogs og se, hvordan og hvor meget de pågældende skriver – og så finde ud af, hvilken stil der passer én bedst – og hvordan man selv ønsker at skrive. Der er også en stor forskel på, om det skal være forholdsvis kort til fx Instagram eller om man har oceaner af plads på fx en blog. Der vil være stor forskel på, hvem der læser anmeldelserne – om de ønsker lange, korte, præcise anmeldelser – men læserne skal nok selv finde frem til de blogs, som passer dem.

Glæder sig altid til nye bøger

Hvilke bøger ligger på dit natbord lige nu?

Pyh min stak er stor … altså det er jo skønt. Faktisk har min kat inddraget mit natbord, så mine bøger måtte flytte væk fra natbordet, hvis ikke de skulle ende på gulvet. Men min hylde er fyldt med bøger, som jeg glæder mig til at læse. Lige nu læser jeg Øjet der ser af Jeffrey Archer. Ellers venter blandt andre: Ulv blandt ulve af Palle Schmidt, Se den anden vej af Torkil Damhaug og Stjerneklart af Lars Wilderäng.

Du kan finde Bech’s Books her.


Mangler du flere krimier til din TBR-liste? Så se flere gode krimier her.