Bøger om cykelsport Bøger om sport Fagbøger Jørgen Leth

Sidste tour er en samling af legendariske fortællinger fra landevejene af Mader og Leth

sidste tour Jørn mader jørgen leth

I Sidste tour har Jørn Mader og Jørgen Leth sat hinanden stævne for at vende deres tid som landets mest legendariske kommentatorpar.


Sidste tour er en personlig samtalebog om deres forhold og oplevelser, ikke mindst fra 1989 til 2003, hvor de speakede Tour de France ind i de danske hjerter og var med til at gøre cykelsport populært som aldrig før hos seerne med deres helt særlige stil bag mikrofonerne.

LÆS OGSÅ: 3 bøger, der vækker begejstring hos cykelentusiasten

De deler sjove minder lige fra franske landeveje til højder i Colombia, og de husker alle de største øjeblikke med en usædvanlig generation af danske ryttere som Bjarne Riis, Rolf Sørensen og Jesper Skibby.

Sidste tour, Jørn Mader, Jørgen Leth
Foto: Les Kaner. Jørn Mader er journalist, musiker og tidligere sportskommentator hos Danmarks Radio og TV 2, hvor han blandt andet dækkede store slutrunder i fodbold og flere olympiske lege, men det var særligt cykelsporten – og specielt Tour de France – der op gennem 1990’erne gjorde hans stemme landskendt. Jørgen Leth er journalist, forfatter, digter og filmmand med omfattende og internationalt virke. Han står bag flere anerkendte bøger og film om cykelsport, fortalt med hans særegne sprog og sans for billeder, og efter 1989 fik han et folkeligt gennembrud herhjemme som kommentator på Tour de France.

Mader og Leth fortæller om helte og skurke og tegner et levende billede af deres hæsblæsende liv sammen på farten, men vender også blikket indad og snakker om uenigheder og udfordringer i deres samarbejde og venskab.


Uddrag fra bogen

Mader: Jeg husker ikke, om jeg ikke turde ringe og spørge dig. I hvert fald kom vores parløb i stand efter lidt af et tilfælde, da jeg pludselig så dig nede omkring kantinen på Kvægtorvet og omgående gik hen og talte med dig. Du kom simpelthen dumpende ind på stationen som appelsinen i turbanen.

Leth: Jeg var på Kvægtorvet for at sælge nogle af mine film. Vi hilste på hinanden, og du spurgte mig ligeud, om jeg ville kommentere cykelløb sammen med dig.

Ole Henriksen deltog i vores snak på gangen ved kantinen, og han var med på idéen. Det var jeg også. Det krævede ingen overvejelse. Vi havde altid haft nemt ved at samtale om alt, der optog os, og det kunne vi fortsætte med for åben mikrofon. 


Sidste tour udkommer d. 1 juni, hvor du kan købe den online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Jørn Mader og Jørgen Leth: Sidste tour

Sidste tour er en samling af legendariske fortællinger fra landevejene af Mader og Leth

Sidste tour er en personlige samtalebog, hvor Jørn Mader og Jørgen Leth deler interessante historier fra deres tid sammen som landets mest legendariske kommentatorpar.

De mindes deres tid sammen i og udenfor kommentatorboksen, fra 1989 til 2003, hvor de talte Tour de France ind i danske hjerter og var med til at give cykelsporten et folkeligt gennembrud med deres særlige stil.

Historierne berør alt fra de franske landeveje til højderne i Colombia, og alle de store danske cykelryttere som Bjarne Riis, Rolf Sørensen og Jesper Skibby.

Du kan købe Sidste tour online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.