Fagbøger Jamie Oliver Mad og drikke

Dessert fra Jamie Oliver – Forkæl dine gæster med essex-eton mess

Sammen, jamie oliver

Slip dit indre legebarn løs, og kombiner alt det, du bedst kan lide i en essex-eton mess, en overdådig alt-i-en-dessert. Få her Jamie Olivers version fra Sammen.

Har du lyst til at holde en fest eller et middagsselskab, der samler dine nærmeste? Men kan du ikke overskue hvad du skal lave? Så er kogebogen Sammen af Jamie Oliver til dig. Her har den populære kok samlet over 120 opskrifter netop til det formål.

LÆS OGSÅ: Opskrift på pasta med blomkål og ost. 7 nye måder af Jamie Oliver

Jamies opskrifter er – som altid – super lækre og super enkle. Med Sammen får du mindeværdige måltider til mange – på den nemme måde  

Få her hans opskrift på den overdrevet lækre (og charmerende rodede) essex-eton mess. Børnene i selskabet (og med al sandsynlighed også deres voksne) vil elske dig for det!

jamie oliver, sammen, essex eton mess

Essex-eton mess

6 personer

4 blade husblas
6 dl frugtjuice (usødet og uden frugtkød)
2 spsk krymmel eller drys (Det kan være kokosmel, usaltede pistacienødder, blancherede hasselnødde-kerner, blandede, ristede frø, syltede kirsebær, usaltede popcorn)
500 g blandet frugt efter sæson, det kan være appelsiner, jordbær, blåbær, hindbær
150 g mørk chokolade (70 %)
1 ½ dl letmælk
500 g græsk yoghurt
6 store marengs

DAGEN FØR
Læg husblas i blød i en lille skål med koldt vand, så det dækker. Kom juicen i en lille gryde ved jævn varme, til den næsten koger, sluk for blusset. Dryp husblassen af og rør den i juicen, til den er smeltet. Hæld det i en skål eller små kageforme – det er op til dig. Køl af, dæk med film og stil på køl natten over.

Rist nødder og frø hver for sig på en lille tefalpande, til de er let gyldne, kom dem i en pæn skål, dæk med film og stil til side til næste dag. Gør appelsiner klar, hvis du bruger appelsiner – skær top og bund af, stil appelsinen på et bræt og skær skrællen af. Skær dem i fileter, kom dem i en skål, dæk med film og stil på køl indtil brug.

SERVERING
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med mælken i en lille tefalgryde ved jævn varme under stadig omrøring. Du kan enten stille alt frem på bordet på én gang og lade gæsterne selv komponere. Ellers står du for det og serverer hele molevitten på et fad. God fornøjelse!

Opskrift og fotos er fra Jamie Olivers kogebog Sammen.
Dessert fra Jamie Oliver - Forkæl dine gæster med essex-eton mess

Jamie Oliver ved om nogen, hvor dejligt der er at lave mad til mange. Kærligheden til det har han nu samlet i en kogebog.

Oven på corona-krisen er Jamie Oliver nu ude med Sammen, der er fyldt med nemme opskrifter man kan lave til mange mennesker. Udover det indeholder kogebogen tips og gode råd til planlægningen af arrangementer, hvor man kan samle sine tætteste og nyde hinandens selskab.

“Måske er maden også bare en god undskyldning for at samle de mennesker, vi holder af.” – Jamie Olive

Du kan købe Sammen online, eller i din nærmeste boghandel.

Læs mere om Jamie Oliver her.
About

Studentermedhjælper med stor forkærlighed for Jane Austen, selvbiografisk litteratur og inspiratonslisterne på Bog.dk.