Karin Fossum Krimi Norske krimier Norske krimiforfattere

Karin Fossum er Norges krimidronning – Læs meget mere om hende her

Karin Fossum

Karin Fossum er en anerkendt norsk forfatter, der har modtaget stribevis af priser og rosende ord for sine krimiromaner gennem sin karriere. Nu kan du læse mere om forfatteren her.


Karin Fossum (f. 6 november 1954) er ubestrideligt en af Norges største krimiforfattere. Karin Fossum debuterede med sit første værk som 20-årig, da hun allerede i 1974 udgav digtsamlingen Kanskje i morgen. Hun debuterede med sin første roman, Evas øjne, i 1995. I denne roman blev politiefterforskeren Konrad Sejer præsenteret, som har været en gennemgående hovedperson i serien om Konrad Sejer, som tæller 14 bøger. Nu er hun aktuel i Danmark med Natteløberen, der er den første i en ny krimiserie af Karin Fossum.

I Natteløberen følger læseren efterforsker Eddie Feber, der skal forsøge at opklare en sag. Adskillige ældre personer rystes af indbrud om natten, hvor de trues på livet af en bevæbnet skikkelse. Eddie Feber må derfor benytte sin viden, sin erfaring og sin evne til at tænke ud af boksen. Det er dog et kapløb mod tiden, hvor Eddie både skal forsørge at afsløre natteløberens identitet og samtidig afværge, at truslerne bliver ført ud i livet.

Karin Fossums bøger har fokus på de psykologiske aspekter af både gerningsmand og offer, og hun har ofte i sine krimier fokus på menneskers psyke.

LÆS OGSÅ: 10 nye nervepirrende krimier, du skal læse dette forår

Karin Fossum har modtaget meget anerkendelse og mange priser for sine værker gennem tiden. Særligt vandt hun i 1997 Prisen Glasnøglen for sin krimi Se dig ikke tilbage. Glasnøglen er en skandinavisk krimilitteraturpris, som uddeles af Det Skandinaviske Kriminalselskab. Prisen gives til den bedste nordiske krimi.

Derudover har Karin Fossum modtaget ‘Bokhandlerprisen’ i 1997. ‘Bokhandlerprisen’ er en pris, som boghandlerne i Norge uddeler til en norsk forfatter blandt årets nye bøger. ‘Bokhandlerprisen’ er blevet uddelt siden 1948, og den er tilsvarende til den danske boghandlerpris ‘De Gyldne Laurbær’.

Hun har ydermere modtaget op til flere norske og internationale priser, fremhæver forfatterweb. Heriblandt har hun vundet ‘Tarjei Vesaas debutantpris’ i 1974, ‘Rivertonprisen’ i 1996, ‘Cappelprisen’ i 2003, ‘Amalie Skram-prisen’ i 2013 og flere.

LÆS OGSÅ: Hvem er Gunnar Staalesen? Mød forfatteren bag den bedstsælgende norske krimiserie

Det sige de norske medier om Natteløberen af Karin Fossum

“En charmerende efterforsker og en nervepirrende gal morder. Her får du Fossum-krimi af bedste mærke.”
Dagbladet.no

Natteløberen er kvalitetskrimi i god, gammel Karin Fossum-stil.”
VG.no

“Karin Fossum tilhører virkelige eliten af norske – og for den sags skyld internationale – krimiforfattere, som ved siden af at opklare mordgåder skriver skønlitteratur af allerhøjeste kvalitet.”
Nettavisen.no

“… underholdende og elegant roman fra en af vores aller mest skarpsindige norske krimiforfattere.”
Tønsberg Blad

“Romanen hører hjemme på øverste hylde, fordi Karin Fossum skriver usædvanligt elegant. Hun skriver enkelt, varieret og poetisk. Forskellige miljøer tegnes stemningsfuldt. Sætningerne er klare og meget sigende på samme tid. Men vigtigst af alt: Karin Fossum nøjer sig ikke med at skrive om politi og røvere. Det gør hendes kriminalroman til mere end en kriminalroman.”
Aftenposten

“(…) det psykologiske drama er så detaljeret fremstillet, at du sidder måbende tilbage efter at have slugt siderne.”
Randaberg 24

“(…) der er drive og intensitet i historien”
FriFagbevegelse.no
Karin Fossum: Natteløberen

Karin Fossum, Natteløberen, Forårets bedste krimier

Ny krimiserie af den prisbelønnede krimiforfatter Karin Fossum!

Da adskillige ældre personer rystes af indbrud og trues på livet af en bevæbnet skikkelse om natten, må efterforsker Eddie Feber kaste al sin viden og erfaring ind i opklaringen af sagen. Og han gør det, han er allerbedst til: at tænke ud af boksen. Men i kampen mod tiden er det måske ikke engang nok til at afsløre Natteløberens identitet og afværge, at truslerne føres ud i livet.

Natteløberen er den første Feber-krimi – en ny serie af Norges prisbelønnede krimidronning Karin Fossum, forfatteren til Konrad Sejer-serien.

Du kan købe Natteløberen online fx. hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 18. juni.