Indefra

SAGA overtager stort fransk lydbogsforlag

Shutterstock

Lindhardt og Ringhofs digitale forlag SAGA har overtaget lydbogsforlaget Compagnie du Savoirs franske og engelske lydbogskataloger.

Med opkøbet udgiver SAGA nu et af Frankrigs største lydbogskataloger med en sand perlerække af klassiske forfatterskaber: Maurice Leblanc, George Orwell, Volaire, Victor Hugo, Sun Tzu og mange flere.

“Med overtagelsen udbygger vi vores position på det franske lydbogmarked. Det er en god nyhed for bl.a.  vores danske, svenske og tyske forfattere. For dermed bygger vi et solidt fundament for at udfolde Sagas øvrige planer for det franske marked om at oversætte og udgive vores forfattere fra især Skandinavien og Tyskland på fransk,” fortæller Lasse Horne, forlagsdirektør for SAGA Egmont.

Sally Rooney og Lone Theils

”Ud over vores 1.100 lydbogsklassikere på det franske marked, udgiver vi i år bl.a. Sally Rooneys romaner som lydbog, store børnebrands lige fra klassikere som Michael Ende over Barbie til Brandmand Sam, og sidst men ikke mindst Lindhardt og Ringhof-forfattere som Michael Katz Krefeld, Anna Grue og Lone Theils,” fortæller Thilde Pfeifer, forlagschef for SAGA France

”Lydbogen er stadig et nichemedie i Frankrig, men interessen vokser år for år. Det afgørende for udviklingen er, at vi kan tilbyde lytterne det store, brede udvalg af titler som lydbog,” siger Jane Riviere, redaktionschef for SAGA France.

Stort udvalg er afgørende

Ifølge Amazons markedsledende lydbogsplatform Audible lytter 37 % af den franske befolkning regelmæssigt til lydbøger. Stort set alle aldersgruppe nævner, at et stort udvalg af lydbogstitler er afgørende for motivationen til at lytte til lydbøger.

SAGA har over 105.000 digitale titler på mere end 30 sprog i sit katalog. Og nu knap 2.000 lydbøger på fransk. Allerede i dag oversættes og udgives Lindhardt og Ringhofs, Carlsens og SAGAs egne forfatterskaber internationalt. Senest er Sarah Engells Den kinesiske tvilling, Kristian Corfixens Sygeplejersken og Anna Grues Mysteriet i Genbrugsen planlagt til udgivelse på det franske marked i efteråret og foråret.

”Der er et vanvittigt kapløb om markedspositioner – derfor er jeg særdeles glad for, at SAGA nu er landet solidt i Frankrig,” siger Lindhardt og Ringhofs adm. direktør Lars Boesgaard.

Læs mere her: