Aktuelt Indefra

2020 blev et rekordår for Lindhardt og Ringhof

Lindhardt og Ringhof

Lindhardt og Ringhofs regnskab for 2020 viser en kraftig vækst i omsætning og et rekordoverskud før skat på 33 mio. kr. Det sker på trods af meget store digitale investeringer og 40 nyansættelser. 

Forfatterne hos Lindhardt og Ringhof har aldrig tidligere nået så mange læsere i Danmark og hele verden.

Forlagshuset afsluttede 2020 med et overskud før skat på 33 mio. kr. ud af en nettoomsætning på 473 mio. kr. Omsætningsvæksten er på 77 mio., hvoraf kun 22 mio. kommer fra tilkøb.

”Det er et rigtig fint resultat, som kunne have været betydeligt større, hvis vi ikke havde investeret så meget og ansat så mange nye medarbejdere,” siger Lars Boesgaard, adm. direktør. 

Hver anden lydbog i Danmark

Lindhardt og Ringhofs digitale forlag, Saga Egmont, har klaret sig særlig godt og udgiver nu næsten hver anden lydbog i Danmark. Men programmet er globalt og tæller i alt 80.000 digitale udgivelser på mere end 30 sprog. I 2021 forventer Saga at lægge yderligere 25.000 udgivelser til listen.

”Selv om Covid-19 satte sit triste præg på året, så er bogsalget vokset. Bogen har virkelig stået distancen som et stærkt medie. Den mest glædelige nyhed er måske, at vores salg af papirbøger er vokset med over 10 % i forhold til året før. Folk vil gerne have både den digitale bog og den ”gammeldags” papirbog, der slet ikke er så gammeldags, når det kommer til stykket,” siger Lars Boesgaard.

Obama hittede

Årets største bestseller blev Obamas ”Et forjættet land”, men der var rigtig mange storsælgende udgivelser fra bl.a. Leif Davidsen, Michael Katz Krefeld, Anne Mette Hancock, Steffen Jacobsen, Sebastian Klein, Karl Ove Knausgård og Claus Meyer.

Forlagshuset Lindhardt og Ringhoftæller også flere datterforlag, bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag og Saga. Desuden har Lindhardt og Ringhof ejerskab i en række forlagsrelaterede virksomheder. Forlagshusets andel af deres omsætning udgør i størrelsesordenen 100 mio. kr., der dog ikke medregnes i regnskabet.

”I 2021 forventer vi at fortsætte vores flotte vækst, og vi ser frem til at ansætte yderligere 30-40 nye kolleger. Blandt de mange forfattere, vi ser frem til at udgive, er Amanda Gorman, Anne-Catherine Riebnitsky, Ane Riel, Thomas Korsgaard, Knud Romer, Peter Lund Madsen og mange flere,” siger Lars Boesgaard.

Lindhardt og Ringhof er en del af Egmont, Danmarks største mediekoncern med aktiviteter i 30 lande og 6.600 medarbejdere. Egmont er en fond, som omsætter for 11,8 mia. kr. og støtter indsatser for børn og unge med 100 mio. kr. om året. Egmont ejer også sammen med Bonnier Norges største forlag, Cappelen Damm, som omsætter for knapt 1 mia. danske kroner.

Læs mere her: