Børnebøger Carlsen

Quiz I Hvor meget ved du om truslerne mod Jorden? Test din viden med Den store stygge katastrofebog

Har en supervulkan noget med Superman at gøre, og hvor mange gange er næsten alt liv på Jorden blevet udryddet i en kæmpekatastrofe? Tag quizzen lavet af forfatter Lars Henrik Aagaard, og se om du har styr på katastroferne.

Vores blå planet har overlevet lidt af hvert, for jorden er faktisk ret sej. Den store stygge katastrofebog gør videbegærlige børn fra cirka 9 år (og deres voksne) klogere på truslerne fra rummet, virus vulkaner, klima, robotter – og os mennesker. Faktisk alt det, der kan gå galt. Og som engang er gået galt.

LÆS OGSÅ: Lad os køle planeten ned – 3 gode tips til børn og unge om at reducere global opvarmning.

Men Den store stygge katastrofebog minder os også om, at vi hele tiden bliver klogere og bedre til at bekæmpe de potentielle farer, der måtte være. Bogen er nemlig for alle børn og voksne, som elsker Jorden.

den store stygge katastrofebog, lars henrik aagaard
Foto fra Den store stygge katastrofebogDen store stygge katastrofebog er inddelt i tre dele: Naturens egne trusler, truslerne fra os selv og dommedag.

I første del om naturens egne trusler kan du for eksempel læse om solstorm, supervulkaner, jordskælv og tsunamier. Mens anden del om truslerne fra os selv fortæller om alt fra epidemierne gennem tiden til kunstig intelligens.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til de 7-12-årige

Sidste afsnit handler kort og godt om Dommedag: Dagen hvor sidste åndedræt på vores gamle blå planet bliver slukket. Men bare rolig – ifølge videnskabsfolk sker dette først om cirka en milliard år. Og det er der heldigvis rigtig lang tid til.

Men hvor meget ved du egentlig om de katastrofer, vores planet har været – eller kan blive – udsat for? Test din viden nedenfor.

Tag quizzen herunder

Kan du ikke se quizzen nedenfor? Så klik her.


Den store stygge katastrofebog

Den store stygge katastrofebog er en bog fuld af spænding, indsigt og fascination til videbegærlige børn.

Læs om, hvordan Jordens liv tidligere er blevet stort set udryddet hele fem gange, og om hvordan livet alligevel krøb frem igen. Bliv klogere på epidemier før og nu, og læs om den allerstørste fare mod mennesket – os selv. Tag med på en fascinerende rejse hele vejen tilbage til verdens begyndelse og til det mest ødelæggende kæmpebrag i vores historie.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Den store stygge katastrofebog online, eller i din lokale boghandel.
Bøger er det bedste. Her på Bog.dk skriver jeg artikler om skønlitteratur for børn, unge og voksne, dykker ned i forfatterskaber og laver lister, der forhåbentlig kan inspirere dig til din næste store læseoplevelse.