Indefra Saga

SAGA Egmont etablerer børnebogsforlag og samarbejde med The Astrid Lindgren Company

Saga Kids

Egmonts digitale forlag, SAGA Egmont, lancerer et nyt globalt, digital børnebogsforlag SAGA Kids, som skal udgive digitale børnebøger på flere end 10 sprog.

SAGA Kids’ mission er at fortælle historier, der er relaterbare, multikulturelle, tidløse, humoristiske, nostalgiske og inspirerende. SAGA Egmont har i dag et katalog på flere end 85.000 digitale bøger på over 30 sprog, og med et digitalt børnebogskatalog på 2.500 titler på tværs af 15 sprog kommer SAGA Kids flyvende fra start.

“Alt for få børnebogsforfatterskaber er oversat og udgivet internationalt den dag i dag. Børnebøger er med til at forme børns fremtidige forståelse af verden og deres rolle i den. Derfor vil vi hjælpe så mange forfattere, illustratorer og partnere som muligt med at finde nye, unge læsere fra forskellige verdenshjørner,” siger Lasse Horne, Publishing Director for Saga Egmont.

Nyt liv til bøger

SAGA Kids’ forlagsaktiviteter vil foregå i Egmonts hovedkvarter i København i samarbejde med SAGA Egmonts kontor i Warszawa. Stephanie Andén, Editorial Director for SAGA Kids, glæder sig til at nå de nye læsere:

“SAGA Egmonts mission har altid været at give bøger nyt liv digitalt. Nu har vi mulighed for at fortsætte den strategi med børnebøger og investere i udgivelser, som ellers ikke ville nå ud over deres oprindelige landegrænser. Det er fantastisk, at vi har mulighed for at nå så mange læsere ved at udgive digitalt.”

Senest har SAGA Kids indgået en aftale med The Astrid Lindgren Company om at udgive hørespil af de originale Pippi Langstrømpe- og Emil fra Lønneberg-historier på hollandsk, italiensk og fransk. Astrid Lindgrens oldebarn og Rights Manager hos Lindgren Company, Johan Palmberg, glæder sig over det nye samarbejde:

“Vi er altid interesserede i at udgive Astrid Lindgrens historier på formater, som kan nå nutidens børn, og vi er meget begejstrede over samarbejdet med SAGA Kids.”

Vigtigt med forskellighed

Brand Manager for SAGA Kids, Louise Dam, er enig med Palmberg:

“Vi har et mangfoldigt, kommercielt stærkt og prisvindende kvalitetskatalog af digitale børnebøger, og med dette nye samarbejde kan vi præsentere hørespil af historier fra en af verdens mest elskede børnebogsforfattere.”

Yderligere lægger hun vægt på vigtigheden af forskellige genrer, forfattere og digitale bogformater, når det kommer til børnebøger:

“Vores katalog tæller også historier skrevet af forfattere fra forskellige lande og kulturer samt kendte brands som Disney, Hasbro, Mattel og mange flere. Vi leder altid efter nye udgivelsesmuligheder, og vi ønsker at ramme bredt ved at udgive i de digitale formater, som passer hver historie bedst.”

SAGA Kids er en del af Egmont, som er ejet af Egmont Fonden. At fortælle og udgive børnelitteratur er en del af SAGA Kids’ DNA, og gennem Egmont Fonden vil SAGA Kids hvert år give tilbage til samfundet og reinvestere overskuddet til bl.a. at støtte udsatte børn, unge og familier. Fonden har fire fokusområder: 1) Ordblindhed, 2) Anbragte børn og unge, 3) Udsatte småbørnsfamilier og 4) En god skolestart. Egmont Fonden har givet tilbage til samfundet i mere end 100 år. Læs mere om Egmont Fonden: www.egmontfonden.dk

Besøg os på sagaegmont.com/sagakids eller @sagaegmontkids på Instagram.

WE BRING CHILDREN’S STORIES TO LIFE Saga Egmont is part of the Scandinavian media group Egmont and annually publishes more than 10,000 audiobooks in more than 30 languages. Saga Egmont’s trademark is that all publisher’s books must be present in all sales channels to maximize the author’s visibility and earnings. Egmont is a foundation with a dual purpose: We develop media and support vulnerable children and young people and have combated poverty for 100 years. Giving back to society, we have donated EUR 400 million to charitable initiatives since 1920. Fantastic stories, extraordinary experiences and social indignation are what characterise us – then, now and in the future. Egmont – We Bring Stories to Life.