Indefra Krimi

Michael Katz Krefeld indgår verdensomspændende aftale med Saga

Krefeld

14 forskellige titler skal hver især oversættes til 9 forskellige sprog – 126 oversættelser i alt – og finde vej til læserne gennem 450 forskellige distributører verden over.

Forfatteren Michael Katz Krefeld ligger for fjerde uge i træk nr. 1 på bestsellerlisten hos Danmarks største boghandlerkæde Bog & Ide med sin nye krimi ”Imperiet”. Og nu står hele hans katalog af romaner foran en kæmpe international lancering, efter han og Lindhardt og Ringhofs digitale forlag, Saga, onsdag underskrev en historisk stor aftale om e-bøger og lydbøger.

De 14 forskellige titler skal hver især oversættes til 9 forskellige sprog: Engelsk, fransk, spansk, italiensk, tysk, svensk, finsk, polsk og hollandsk og finde vej til læserne gennem 450 forskellige distributører verden over.

”Michaels bøger har international klasse – det bliver stort. Det er 126 oversættelser, vi kaster os over, og vi synes, det er fantastisk at få lov til at lancere en af Danmarks bedst sælgende forfattere til hele verden. Det her er fremtiden, og det er den kapacitet og rækkevidde, vi nu kan tilbyde vores forfattere,” siger Natalie Uldbjerg Hansen, redaktionschef for Saga Originals.

Stolt af aftalen

Aftalen omfatter hele Krefelds forfatterskab fra debuten ”Før stormen” (2007), der vandt årets debutantpris, ”Pans hemmelighed”, ”Protokollen”, ”Sort sne falder (2012), der modtog Harald Mogensen Prisen for Danmarks bedste krimi, samt alle syv bind i Ravn-serien og trilogien om Cecilie Mars, som afsluttes næste år.

”Jeg glæder mig til den her fantastiske rejse og samarbejdet med redaktionerne i alle landene. Mine bøger er meget danske, og jeg er stolt over at bidrage til at få dansk litteratur ud i verden og møde nye læsere der. Møffe logrer allerede med halen,” siger Michael Katz Krefeld med henvisning til en af læsernes favoritter fra Ravn-serien, hovedpersonens engelske bulldog.

Krefeld modtog i 2016 Martha Prisen som danskernes yndlingsforfatter, og i 2020 årets udgivelse hos Plusbog og årets lydbog hos Mofibo.

Udgive i hele verden fra København

”Bogbranchen står midt i en revolution,” siger litterær direktør Sune de Souza Schmidt-Madsen: ”Vi kan sidde på vores hovedkontor i Vognmagergade og udgive i hele verden. Vi havde vores første gennembrud i foråret, hvor Steffen Jacobsen blev en bestseller i Sverige. Tidligere skulle forfatterne og danske forlag kradse på døren hos de store internationale forlag og gennem et nåleøje for at række ud internationalt. Nu har vi selv maskineriet og infrastrukturen til det, og når der så ovenikøbet er tale om en forfatter som Michael Katz Krefeld, som vi har samarbejdet med i så mange år om så mange bøger, så er det en helt utrolig mulighed.”

Læs mere her: