Aktuelt Danske krimier Danske krimiforfattere Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld elsker kidnapningshistorier med et twist – se hans 3 filmfavoritter

michael katz krefeld, imperiet, krimi

Imperiet er 7. bog i Michael Katz Krefelds serie om efterforskeren Ravn, en dramatisk og blodig kidnapningshistorie, der foregår i samfundets allerøverste luftlag. Her fortæller forfatteren hvorfor, og hvad der er hans top 3 kidnapningsfilm.


I Krefelds nye krimi, Imperiet, kontaktes Ravn af advokat Miriam Østergaard, der vil hyre ham til en helt speciel sag: Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner.

LÆS OGSÅ: Imperiet. Lad dig rive med af 7. bog i Krefelds Ravn-serie. Læs et uddrag her

Snart bliver Ravn og Miriam inddraget i en blodig magtkamp om kontrollen over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner – en kamp, der truer med at styrte Saxenholm-familien i grus.

Krefeld selv vild med kidnapningshistorier

Michael Katz Krefeld elsker selv kidnapningshistorier – og gerne historier med et twist og humor.

LÆS OGSÅ: Få overblik over bestseller-fænomenet Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

“Jeg havde ikke lyst til at lave en klassisk kidnapningshistorie, jeg havde mere lyst til at grave mig ned i motiverne bag og de skæve karakterer. Derfor opfandt den her superrige familie Saxenholm, som befinder sig på samfundets allerøverste hylde i en slags parallelsamfund,” fortæller Krefeld:

“Det er i sig selv sjovt og fascinerende, fordi vi jo betragter alle som ret lige i Danmark. Men de her er der næsten noget feudalt over – selv om de er nyrige, så opfører de sig som gammelrige og bor på en fin herregård med heste. Og da den gamle patriark går, opstår der en blodig strid mellem arvingerne.”

Michael Katz Krefelds Top 3 kidnapningsfilm

  • The Big Lebowsky: Brødrene Cohens klassiker, hvor en stenet hippie forveksles med en rigmand og skal betale løsesummen for dennes kidnappede hustru, den hjernedøde bimbo Bonnie.
  • Fargo: Igen brødrene Cohen bag filmen om en falleret bilhandler, som selv bestiller en kidnapning af sin hustru for at presse sin kyniske svigerfar for penge.
  • All the money in the world: Ridley Scotts thriller baseret på John Pearsons bog Painfully Rich: The Outrageous Fortunes and Misfortunes of the Heirs of J. Paul Getty om begivenheder i 1973, hvor John Paul Getty III blev kidnappet, og hans bedstefar nægtede at betale løsesum.

Saxenholm over for Ravns familie

Imperiet er syvende selvstændige bog om privatopdageren Thomas “Ravn” Ravnsholdt, der bor på sin båd i Christianshavns Kanal med sin hund Møffe.

LÆS OGSÅ: Det fulde overblik. Her er alle Michael Katz Krefelds populære krimier

”Jeg synes, det var nærliggende under corona-nedlukningen at dykke ned i det med familien og de nære relationer, når sammenholdet i samfundet på den måde var sat på spidsen. Det blev i det her tilfælde en dysfunktionel rigmandsfamilie sat over for Ravns ”familie” på Christianshavn med Eduardo, Johnson og Victoria,” fortæller Michael Katz Krefeld.

”Samtidig var der også den her frygt for at miste, så i bogen har jeg givet den karakter, som alle elsker, en livstruende sygdom. Det værste, jeg kunne udsætte Ravn for, er at miste sin hund Møffe.

Mange læsere vil nok føle, at Imperiet har en lidt anden tone end de øvrige. Der er mere fokus på Ravns nære relationer – han begynder at arbejde sammen med Miriam, og det udvikler sig nærmest til et team. Man oplever en helt anden form for omsorg fra hans side, end læserne nok er vant til,” siger Krefeld.


imperiet, michael katz krefeld

Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og advokat Miriam Østergaard kontakter Ravn for at hyre ham til den helt specielle sag.

Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner kroner til Christianes kidnapper, men snart bliver Ravn og Miriam inddraget i en magtkamp over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner. Hvis kampen ikke vindes, vil Saxenholm-familien styrte i grus.

Imperiet er den syvende selvstændige bog om privatopdageren Thomas “Ravn” Ravnsholdt.

Du kan købe Imperiet online, fx. hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.


Ravn-serien