Indefra

Jakob Sheikh modtager Danmarks største journalistpris

Jakob Sheikh modtager Danmarks største journalistpris

Journalist og forfatter Jakob Sheikh modtog i går Danmarks største journalistpris, Den Berlingske Fonds Journalistpris på 100.000 kroner og skulpturen ”Avislæseren”.

Sidste år udgav han den anmelderroste bog om de danske syrienskrigere Danmarks børn i hellig krig på Lindhardt og Ringhof, og det er den bog, der sammen med hans mange artikler i Politiken om de lukkede radikaliserede miljøer i Danmark, har sikret ham prisen.

”Gennem flere år har journalist Jakob Sheikh afdækket menneskers liv i det, vi ofte kalder ghettoer og parallelsamfund. Han har gjort det med en enestående sans for at beskrive det enkelte menneske i det, der ellers ofte bliver diskuteret som statistikker,” sagde Berlingskes chefredaktør Tom Jensen i sin tale ved prisoverrækkelsen.

”Det er historier, der bringer læseren sjældent tæt på Danmarks hellige krigere. Ingen dansk journalist har været så tæt på radikaliserede danske muslimer. Stor ros til Jakob Sheikh for det,” skrev Jyllands Postens daværende udlandsredaktør Flemming Rose i sin anmeldelse af Sheikhs bog i Politiken.

”De mennesker, som jeg skriver om, har vi en tendens til enten at se som helte eller skurke. Men jeg tror på, at sandheden er et sted midt imellem de to poler, og det er den tone og den menneskelighed, jeg prøver at skrive frem,” sagde en glad Jakob Sheikh efter prismodtagelsen.

Journalistprisen har eksisteret siden 1989 og går til en journalist, der har udrettet noget ekstraordinært gennem journalistikken. Blandt de tidligere vindere af Den Berlingske Fonds Journalistpris er Ulla Terkelsen, Puk Damsgaard, Simi Jan, Lasse Jensen, Peter Øvig Knudsen og Clement Behrendt Kjersgaard.

jakob sheikh
En glad Jakob Sheikh fotograferet ved uddelingen af Danmarks største journalistpris.

Stort tillykke til Jakob fra alle os på forlaget!