Fiktion

Bliv rørt til tårer med den internationale bestseller Ud af ensomheden

Bliv rørt til tårer med den internationale bestseller Ud af ensomheden

Ud af ensomheden er romanen, der vil knuse dit hjerte og samle det igen, stykke for stykke.

Hvis du er vild med forfattere som Jojo Moyes og David Nicholls (ham der skrev bogen bag filmen Samme dag næste år), skal du læse denne rørende bestseller, der tager livtag med vanskelige emner som tab, ensomhed og spørgsmålet om, hvem man er. Vigtigst af alt er det dog en hjerteskærende kærlighedshistorie, der med garanti vil kræve en pakke Kleenex.

Kærlighed i fortid, nutid og fremtid

“Jeg har kendt til døden længe, men nu kender døden også til mig.”

Mod alle odds overlever Jules et voldsomt motorcykeluheld. Da han vågner på hospitalet, er han først desorienteret, men snart presser minderne sig på – både minderne om den ubehagelige ulykke, men også minder fra tidligere i livet:

Minder om en lykkelig og sorgløs barndom, der sluttede brat med forældrenes tragiske død.

Minder fra den kostskole, hvor Jules og hans søskende efter forældrenes død blev sendt hen. Hvor de tre søskende gled fra hinanden i løbet af de svære teenageår, og hvor Jules fandt trøst hos skolekammeraten Alva. Mindet om Alvas fejltagelse, der fik de to ellers uadskillelige venner til at bryde kontakten.

Minder om et følelsesmæssigt kaos i barndommen, som satte sine spor på voksenlivet. Minder om ensomhed og forsoning. Minder om stor kærlighed og store tab.

Minder om fremtiden.

Gribende roman med selvbiografiske aspekter

Den tyske forfatter Benedict Wells startede med at skrive Ud af ensomheden som 24-årig, men indså hurtigt, at han endnu ikke var klar til at give sig i kast med dette værk og lagde den derfor på hylden for en stund. Først syv år og tre romaner senere blev det sidste punktum sat i Ud af ensomheden, og den fine kærlighedshistorie kunne endeligt deles med resten af verden.

Hvorfor var det så svært at skrive netop denne roman? Ud af ensomheden er langt den mest personlige roman, Benedict Wells har skrevet, da mange aspekter af romanen er inspireret af hans eget liv.

Eksempelvis tilbragte Benedict Wells ligesom hovedpersonen Jules også størstedelen af sin barndom på en kostskole. Dermed har Benedict Wells kunnet trække på sine egne minder om tab og ensomhed i arbejdet med bogen, hvilket har gjort romanen dybfølt og givet den et autentisk præg.

Romanens mange kvaliteter afspejles da også i dens succes. Ud af ensomheden er indtil videre blevet solgt til 25 lande, og foruden at have toppet bestsellerlister verden over vandt den også EU’s litteraturpris i 2016.


Ud af ensomheden af Benedict Wells

Benedict Wells, Ud af ensomheden, roman, kærlighedsroman★★★★★★ “En roman der har slået benene væk under mig” – LIVET I DUKKEHUSET

♥♥♥♥♥ “Dybt bevægende … en mesterlig roman” – FEMINA

★★★★★ “Jeg elskede den og havde bare lyst til at blive i dens univers” – THE BOOKWORM’S CLOSET

Du kan købe Ud af ensomheden af Benedict Wells online her eller i din lokale boghandel.

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.