Aktuelt Anders Bo Rasmussen Fagbøger

Pio – Flugten til Amerika nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2023

Pio - Flugten til Amerika nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2023

Anders Bo Rasmussens opsigtvækkende bog om Louis Pios mange år i USA har fået stor opmærksomhed og mange rosende ord med på vejen. Og nu også en prisnominering i Weekendavisen.

Pio – Flugten til Amerika af Anders Bo Rasmussen er nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2023.

I begrundelsen for nomineringen skriver Weekendavisen blandt andet:

”Historikeren Anders Bo Rasmussen hiver Pios liv i Amerika ud af arkivernes tåge og rejser et levende menneske for læseren.”

I en årrække har forfatter Anders Bo Rasmussen gennemsøgt arkiver og biblioteker i USA og Danmark for at afdække den hidtil ukendte historie om Louis Pios dybe engagement i den amerikanske arbejderbevægelse. Det har ført til bogen Pio – Flugten til Amerika, der føjer nye kapitler til vores viden om en af datidens største personligheder i Danmark og USA.

LÆS OGSÅ: Inspiration til hvad du skal læse i juleferien?

Gode anmeldelser hele vejen rundt

Anders Bo Rasmussens omfattende værk om den danske arbejderleders hidtil ret ukendte år i USA har fået stor opmærksomhed og mange rosende ord med på vejen. Og nu også sin første prisnominering.

Blandt anmelderne var Mogens Lykketoft, der gav den seks A’er i en anmeldelse i Altinget og kaldte bogen for ”et banebrydende og vigtigt historisk værk om Louis Pio”. Arne Hardis skrev i sin anmeldelse i Weekendavisen, at bogen var ”fascinerende god” – hvor Ulrik Dahlin i anmeldelse i Information understreger, at bogen giver et ”spændende svar på spørgsmålet: Hvad skete der så med Pio, efter han kom til Amerika?”


Pio – Flugten til Amerika af Anders Bo Rasmussen:

Pio - Flugten til Amerika nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2023

Nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2023!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Banebrydende og vigtigt historisk værk” – Altinget

“Et imponerende grundigt og velfortalt værk” – Weekendavisen

“Et kompetent historisk værk … anbefales på det varmeste” Historie-online

Pio – Flugten til Amerika er fortællingen om en ildsjæl og en fantast, hvis kamp for retfærdighed fik en enorm betydning for samtiden og eftertiden.
Det er en beretning om personlig og samfundsmæssig udvikling, om lighed og ulighed, inklusion og eksklusion, og samtidig historien om et af de helt store spørgsmål inden for de seneste 100 års historieskrivning: Why is there no socialism in the United States?

Du kan købe Pio – Flugten til Amerika hos fx Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.

Læs mere om bogen om Louis Pio her.