Anne-Cathrine Riebnitzsky Danske romaner Fiktion Historiske romaner Skønlitteratur

Vindens port. Anne-Cathrine Riebnitzsky med ny, gribende historisk roman

anne-cathrine riebnitzsky, vindens port, gode historiske romaner

Med Vindens port har Anne-Cathrine Riebnitzsky skrevet sin første historiske roman; en stort anlagt fortælling om kærlighed, fjendskab – og overraskende venskaber.


I 1300-tallets Sydspanien møder vi borgherren Ibrahim Banu Said. Han er ramt af en stor personlig sorg, men forsøger at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i den berømte fæstning Al Qalat i Andalusien. Og en god mand for sine tre meget forskellige hustruer, som han alle elsker, hver på sin måde.

LÆS OGSÅ: Bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

I borgbyen Al Qalat trives handel med både muslimer, kristne og jøder, og stedet er søgt af dygtige videnskabsmænd. På dette tidspunkt i historien er den muslimske verden førende inden for lægevidenskab, matematik, astronomi og filosofi. Men da en kristen invasion nærmer sig fra nord, er spørgsmålet, om Ibrahim Banu Said kan redde sit folk, og om borgen er så uindtagelig som sit ry.

En rejse til et dramatisk og afgørende tidspunkt i historien

Med Vindens port har Anne-Cathrine Riebnitzsky skrevet sin første historiske roman. Hendes tidligere værker har bragt os rundt i verden til så fjerne egne som Afghanistan, Georgien og Sydamerika, men det er føste gang, hun ikke kun rejser geografisk, men også i tid.

LÆS OGSÅ: 7 danske forfatterskaber du kan fordybe dig i

Anne-Cathrine Riebnitzsky er uddannet fra Forfatterskolen samt sprogofficer i russisk. Hendes debutroman Den stjålne vej, som foregår i Afghanistan, blev tildelt Bogforums Debutantpris i 2012. Året efter udkom romanen Forbandede yngel , som indbragte hende Boghandlernes Gyldne Laurbær.

Riebnitzsky er er desuden forfatter til de anmelderroste romaner Orkansæsonen og stilheden (2016) og Smaragdsliberen (2018) samt biografien Kvindernes krig (2010) og jagtbogen Med bue og pil (2019).

Hendes forfatterskab er solgt til udgivelse i flere lande.


vindens port, anne-cathrine riebnitzsky

Ibrahim Banu Saids liv ændrer sig for altid efter to pilgrimsrejser, hvor han rammes af en stor personlig sorg.

Han forsøger samtidig at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i fæstningen Al Salat i Andalusien, og en god mand for sine tre hustruer.

I begyndelsen af 1300-tallet var den muslimske verden førende inden for matematik, filosofi, astronomi og lægevidenskab. Handlen mellem kristne, jøder og muslimer blomstrede i Al Salat, men da en kristen invasion nærmer sig fra nord, bliver borgens ry som uindtagelig sat på prøve. Kan Ibrahim Banu Said redde sit folk?

Du kan købe Vindens Port online eller i din nærmeste boghandel.Vil du vide mere? Anne-Cathrine Riebnitzsky om Vindens port:

Herunder kan du se et interview med Anne-Cathrine Riebnitzsky hvor hun fortæller om romanen Vindens port. Interviewet er foretaget af Forfatterstafetten, Sarah Hvidberg i samarbejde med Ib Helles Olesen.

Vil du finde flere læseoplevelser? Se vores liste med gode bøger 2023/2024.

Kronisk bogelsker med gang i minimum fem bøger ad gangen. Har tilsvarende kronisk mangel på plads i reolen. Har haft fornøjelsen af at anbefale bøger til læserne i de godt tretten år, jeg har arbejdet i bogbranchen.