Amerikanske romaner Fiktion Paul Auster

Ude nu. Paul Austers mesterværk New York Trilogien i luksusudgave

paul auster, new york trilogien, by af glas, genfaerd, det aflaaste rum

Klassiker til bogreolen. New York Trilogien, der består af By af glas, Genfærd og Det aflåste værelse, fås nu i en lækker samlet udgave.


New York Trilogien af Paul Auster udkom første gang i 1987 og består af tre romaner: By af glasGenfærd og Det aflåste værelse.

Bogen, der med tiden er blevet en af Paul Austers allermest læste og elskede, indfanger flere af de temaer, der går igennem hele forfatterskabet: eksistentielle undersøgelser, flertydighed og udforskning af sprog og fiktioner.

LÆS OGSÅ: En af postmodernismens stærkeste stemmer: Her er Paul Austers værker

Med New York som kulisse og kriminalromanen som referenceramme leger Paul Auster med læserens forestillinger om sprog, virkelighed og litteratur i trilogiens tre gådefulde fortællinger.

Raffineret og underholdende leg med sproget og vores forestillinger om verden

By af glas ringer telefonen en aften hos krimiforfatteren Daniel Quinn og en stemme spørger efter detektiven Paul Auster.

Drevet af nysgerrighed siger Quinn ja til den opgave som denne Auster skulle have haft, og han ender med at blive næsten udslettet i sin jagt på en fremmed mand.

New York var et uudtømmeligt rum, en labyrint af endeløse skridt, og uanset hvor langt han gik, uanset hvor fortrolig han blev med sit kvarter og dets gader, havde han altid fornemmelsen af at fare vild. Ikke blot fare vild i byen, men også i sig selv...”
By af glas

Genfærd og Det aflåste værelse kredser fortællingerne også om identiteter og afdækninger af noget, der ikke er hvad, det giver sig ud for at være.

LÆS OGSÅ: Ole Sønnichsen anbefaler Paul Auster: New York-trilogien

Det er både kompleks og forførende læsning, som man ikke lige bliver færdig med og som kan tåle at blive læst igen og igen.

I denne udgave af New York Trilogien er der kræset for detaljerne med lækre materialer og flot nyt design, så enhver bogelsker vil blive glad for at få den tilføjet til reolen.


New York trilogien, Paul Auster, By af glas, det aflåste værelse

Romanerne By af glas, Genfærd og Det aflåste værelse – bedre kendt som New York Trilogien – blev Paul Austers store gennembrud.

New York Trilogien er en mystisk, medrivende og helt ubeskrivelig fortælling om den ikoniske by og de mennesker, der befolker den.

En uomgængelig roman i verdensklasse.

New York Trilogien fås nu i en ny, flot hardback-udgave. 

Du kan købe New York Trilogien online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Aktuelt fra Paul Auster

Hvis du vil læse det nyeste fra Paul Auster, udkommer hans roman Baumgartner til oktober 2023:

Ude nu. Paul Austers mesterværk New York Trilogien i luksusudgave

Første roman fra Paul Auster i 6 år og Baumgartner udkommer helt særligt med verdenspremiere i Danmark.

★★★★★ “De mange krydsklip mellem nu og før giver læseren nogle vældige luftture og horisontudvidelser” – Kristeligt Dagblad

Midt i en sætning om Kierkegaards pseudonymer går det op for den 71-årige filosofiprofessor Seymour Baumgartner, at han har glemt en bog nede i stuen. Her rammes han af en brændt lugt fra køkkenet, hvor en kasserolle fra morgenmaden er efterladt på komfuret. Kasserollen minder ham om Anna. Fra de mødtes som unge studerende i New York, over fyrre års passioneret ægteskab til den dag for ni år siden, hvor Anna blev taget fra ham. Siden den dag har hans liv været styret af minderne, men en brændt kasserolle bliver vendepunkt, der igen giver hans tilværelse retning.

Paul Austers roman Baumgartner kan købes online fx hos Bog&idé eller i den lokale boghandel.