Børnebøger

Bedste venner? Skøn bog om venskab for de 3-6-årige

Bedste venner? Skøn bog om venskab for de 3-6-årige

Man bliver ikke altid bedste venner med dem man går og tror. I Rasmus Bregnhøis billedbog for de 3-7-årige Opfindelser, strikkede huer og en dum kat er det en lille mus, der bliver bedste venner med en kat.

En ny børnebogsklassiker

I Opfindelser, strikkede huer og en dum kat møder den strikkeglade men ensomme Mus heldigvis den opfindsomme vegetarkat Mis. Bogen fik 6 stjerner i Berlingske, som skrev:

Opfindelser, strikkede huer og en dum kat indeholder netop de ingredienser, der skaber en klassiker: Et veldrejet plot om to udstødte, der finder sammen gennem modstand og slid, tilpas spænding, og sjove og søde øjeblikke. Og Bregnhøj er grundig med detaljerne. (…) Opfindelser, strikkede huer og en dum kat er kort sagt en klog og gennemført knuselskelig historie, skabt med hjerte og hjerne.”

 

strikkede huer opfindelser

Rasmus Bregnhøi er en af Danmarks bedste tegnere og har bl.a. har illustreret for Sabine Lemire og Kim Fupz Aakeson. Bregnhøi har en sjov, detaljeret og genkendelig streg, som man kan gå på opdagelse i igen og igen.

“Det er en virkelig fin bog om et noget umage venskab. Historien er fin og morsom, og illustrationerne er fantastiske, det er helt svært at få nok af dem. Der er så mange fine detaljer, og jeg vil tro, man kan læse bogen mange mange gange og hver gang opdage noget nyt.
Jeg vil anbefale den som højtlæsningsbog fra 3 års alderen.”

– Josefine Piihl, mitbogskab.dk

 

Her kan du se en digital smagsprøve på bogen, som kan købes hos boghandleren eller bestilles på fx Saxo.com.

 

Bibliotekerne har haft bogen på hylderne siden august og anbefaler den til højtlæsning i mange af guides til børnefamilier, som du kan finde på biblioteket. “Simpelthen vidunderlig” skrev Biblioteksmedier i deres anbefaling af bogen.

“Tekst og skæve, udsøgt detaljerede tegninger spiller perfekt sammen i denne billedbog om den huestrikkende, ensomme Mus.”

– LÆS HØJT fra Ringsted Bibliotek