bogen der hellere ville være en badevægt, martin sommer, thomas skov

Med Bogen der hellere ville være en badevægt sætter Martin Sommer og Thomas Skov børn i centrum, så det i stedet for andægtig oplæsning bliver noget med at hoppe, løbe og finde elastikker.


Der var engang en bog, der bare ikke ville være bog. Den var bare hammertræt af “der var engang” mig her, og “snip, snap, snude” mig der. Faktisk ville den hellere være en badevægt. Eller en elastikguitar. Og hvad med en ZOO?

LÆS OGSÅ: Læs og leg med Bogen der hellere ville være en badevægt. Oplev den interaktive bog her!

Makkerparret Thomas Skov og Martin Sommer er vant til at underholde med lyd, billeder og tekst. Med Bogen der hellere ville være en badevægt er de da også helt på hjemmebane, for her er legen en integreret del af oplevelsen.

Læseren i centrum

”Bogmediet er det fedeste, der findes. Ingen skærm kan slå det at sidde i sofaen og læse højt for sine børn. Men almindelige bøger har jo lignet bøger i mange år, så derfor vil vi gerne introducere bogen til nogen, der måske har lidt svært ved at sidde stille,” siger Thomas Skov.

LÆS OGSÅ: Se de nye børnebøger, der er på vej

”Vi forsøger at sætte læseren i centrum i stedet for bogen selv. Den her bog er for dig, der hellere vil løbe rundt, hoppe og finde ting. Man kan bare åbne et hvilket som helst sted i bogen, så er man i gang. Når man først har fået læst den højt én gang, så kan man selv bruge den igen og igen,” siger Martin Sommer.

Skæg eller vaskemaskine

Bogen der hellere ville være en badevægt handler om en bog, der hellere vil være et skæg eller en vaskemaskine eller en ketscher, som børnene så skal bruge bogen til at lege.

”Den er jo ikke ligefrem den fødte god-nat-bog. Når barnet skal i seng, skal bogen nok også i seng, men ellers er det godt, at den bliver brugt så meget som muligt. Den kan sagtens tåle fedtfingre, den kan tåle tæsk og ridser og skrammer,» siger Thomas Skov.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til både store og små

”Ellers kan man bare købe en ny. Faktisk vil det nok være bedst at købe 3-4 stykker med det samme, så der ikke er nogen, som bliver kede af det, hvis den går itu,” siger Martin Sommer.


Bogen der hellere ville være en badevægt

Bogen til dem, der har lidt svært ved at sidde stille

Det her er bogen, om bogen der ikke vil være en bog, men en badevægt.

Den ville faktisk også hellere være en parkeringsplads. Eller en zoo. Der er rigtig mange måder IKKE at være bog på! Bogen skal bare have lidt hjælp fra sin læser (eller rettere IKKE-læser).

Med enkel streg og sjov tekst får barnet en helt ny oplevelse af, hvad det vil sige at læse og lege.

Fra ca. 5 år.

Du kan købe Bogen der hellere ville være en badevægt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.