Billedbøger Børnebøger Børnebøger 3-5 år Højtlæsning Hundeliv Læs let bøger

Mit første kæledyr – ny serie klæ’r jer på

Mit første kæledyr - ny serie klæ'r jer på

Har I overvejet at udvide familien med hund, kat, kanin eller marsvin? I samarbejde med Dyrenes Beskyttelse udgiver forlaget Carlsen en ny serie – Mit første kæledyr – til børn om pasning og pleje af kæledyr.

Den nye fagbogsserie Mit første kæledyr for de 4-8-årige giver et godt indblik i, hvad det vil sige at have kæledyr. Serien omfatter hund, kanin, kat og marsvin. Den er skrevet af biolog og naturvejleder Anja Vensild Hørnell – og er blevet til i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

”Kæledyr er gode til at skabe tryghed, styrke sociale relationer og give en aktiv hverdag”, som der står indledningsvist. At udvide familien med et kæledyr kan derfor være en rigtig positiv oplevelse, hvis man har den rette viden om, hvad kæledyret kræver af omsorg, pleje og aktiviteter for at trives.

LÆS OGSÅ: Plager dit barn om en hund? Så giv dem den her sjove børnekrimi om kæledyr, der går igen

Mit første kæledyr - ny serie klæ'r jer på

Der er stor forskel blandt kaniner, når det gælder temperament, pelspleje og størrelse. Foto: Shutterstock

Sådan er det at have et kæledyr

Serien er en komplet guide til, hvordan man bliver verdens bedste kæledyrsven, giver sit kæledyr et sjovt og trygt liv – og får det positive samvær med kæledyret, som man ønsker.

For eksempel er det godt at vide om kaniner, at de er et flokdyr, og man minimum skal anskaffe sig to, fordi de bliver ensomme af at være alene. Ligesom det er godt at vide om katte, specielt hvis man ønsker sig en indendørs kat, at de har brug for at spise græs for at holde fordøjelsen i orden. Man finder også en guide til klassiske hundetricks – og en oversigt over de forskellige typer af marsvin, der findes (krøller eller ej?)

LÆS OGSÅ: Vild med dyr? 14 gode dyrebøger til børn i alle aldre

Valg af kæledyr

Mit første kæledyr-serien er illustreret med både billeder, tegninger og grafikker, der sammen med de mange gode eksempler på, hvordan du passer og plejer kæledyret, gør serien til den ideelle introduktion til en hverdag med henholdsvis kanin, kat, hund eller marsvin.

Bøgerne kan også bruges som hjælp til at vælge det rigtige kæledyr – set i forhold til den tid, man har mulighed for at investere, og den plads, man har i hjemmet.

Mit første kæledyr - ny serie klæ'r jer på

Hundens bedste og værste nussesteder. Mange hunde vil gerne nusses ved ørerne, på brystet og kroppen, men ikke på poter eller i ansigtet. Illustration: Tove Krebs Lange og forlaget Carlsen.

LÆS OGSÅ: Se de nye børnebøger, der er på vej

Serien giver indsigt i:

Et døgn i dit kæledyrs liv
Daglig pasning
Sjov og leg med dit kæledyr
Kæledyrets sprog

Mit første kæledyr er en serie af fagbøger til børn fra 4-8 år om kæledyr. Bøgerne er skrevet af en erfaren naturvejleder, og de er udarbejdet i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, som får 25 % af omsætningen.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Mit første kæledyr-serien online eller i din nærmeste boghandel.

Mit første kæledyr - ny serie klæ'r jer på