Michael Katz Krefeld anbefaler 5 bøger

Hvad læser danskernes yndlingsforfatter 2016 Michael Katz Krefeld egentlig selv? Her fortæller Michael Katz Krefeld om sine yndlingsforfattere og anbefaler 5 bøger.

James Ellroy. Jeg er i det hele taget stor fan af den amerikanske krimigenre. Og når man er det, så kommer man ikke uden om Ellroy. Læs alle hans bøger. Punktum. Og du er garanteret solid underholdning. Ellroy skriver som havde han brugt et maskingevær til at banke plot og personer fast med. Man får åndenød, når man læser. Ville ønske at jeg selv skrev lige så cool som gamle Ellroy. Tag for eksempel den her: “It was easy not to think of my future; I didn’t have one.”

Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem. Jeg er normalt ikke til svenske krimier. Men se nu her! Stefan Ahnhem er reglen der bekræfter undtagelsen. Han har begået en rigtig god krimi med Offer uden ansigt. Jeg tænker at det er Stefans manuskriptbaggrund der gør det hele lmisk og fængende. En sej svensker!

Jeg elsker Cormac McCarthys fortællestil som er så sprogligt rig og med en dybde få andre nulevende forfattere kan matche. Hans personer og plot er i den grad unikke samtidig med at der er noget arketypisk amerikansk over det hele. Det er meget mand mod natur mod onde kræfter. Igen, læs dem alle men start med Intet land for gamle mænd. I øvrigt også en fremragende film. Men læs bogen, den er endnu bedre. Meget bedre.

Pigerne fra Englandsbaden

Min gode kollega Lone Theils har med Pigerne fra Englandsbåden skrevet noget så sjældent som en skandinavisk-angelsaksisk krimi. Altså noget med stærke kvinder og så et plot der er en Agatha Christie værdig. Stor underholdning og forfriskende at hun bruger sin baggrund som udenrigskorrespondent i det engelske. Nå jo, og så handler det om at fange en seriemorder, og det er jo altid godt!

Thomas Harris. De fleste kender Ondskabens øjne med Hannibal Lecter som Anthony Hopkins udødeliggjorde. Der findes fire bøger i serien om den glubske kannibal-psykiater. De er alle morderisk godt skrevet. Hvad end det drejer sig om kulinariske indspark eller den italienske renæssance. Personligt kan jeg ikke læse bøgerne om aftenen uden at få mareridt. Tag det som en anbefaling eller en advarsel.


 Michael Katz Krefeld anbefaler 5 bøger