Når han ikke skriver sine populære krimier om privatopdageren Ravn, så kan Michael Katz Krefeld godt lide at slappe af med en god tv-serier. Her er 5, som han enten anbefaler eller selv glæder sig til at få set.

’Stranger Things’. Da en dreng forsvinder på mystisk vis, begynder hans venner og paranoide mor at lede efter ham. En serie der henter sin inspiration fra 1980’ernes gysere. Såsom ’Poltergeist’, ’The Thing’, men som også låner fra ’ET’, ’Gonierne’ og en hel del andre af datidens megahits. En både uhyggelig og rørende serie med alt det gode fra 1980’ernes popkultur.

’Westworld’. Jeg anbefaler den, selvom jeg i skrivende stund endnu ikke har set et eneste afsnit. Men jeg glæder mig som et barn til den serie. Jeg kan huske filmen af samme navn fra min barndom. Den handler om en forlystelsespark for voksne hvor alt er tilladt. Parken er holdt i et westernmiljø med robotter som indbyggere. Selvfølgelig går noget galt og robotterne begynder at angribe gæsterne, der kæmper for at overleve.

untitled-design-8’True Detective’. Den mørkeste og mest dommedagsagtige     politiserie som nogensinde er skabt. Knivskarpt plot om hårdt prøvede politifolk, der presses ud over kanten i jagten på meget onde kriminelle. Serien har desuden et drømmecast med bla. Collin Farrell, Matthew McCo- naughey og Woody Harrelson. Glæder mig til 3. sæson.

’Fargo’. Der er to selvstændige sæsoner af denne fantastiske tv-serie som tager udgangspunkt i Coen-brødrenes film af samme navn. Handlingen udspiller sig i et amerikansk-skandinavisk lillebysmiljø i midtvesten. Som filmen er der tale om mordforviklinger på et højere plan. Fortalt med en blanding af voldsom død, underspillet humor og meget skæve personligheder. Hvis jeg nogensinde selv skulle lave en tv-serie ville jeg ønske at den kom til at se præcis sådan ud!

’The Leftovers’. Uhygge, overtro og sorg i velspillet drama. Serien er baseret på Tom Perottas bestseller fra 2011. Den handler om at 2% af verdens befolkning forsvinder sporløst på samme dag. Og følger de konsekvenser det skaber for de efterladte. Om hvordan savnet skaber både frygt, overtro, og splid mellem de efterladte. Det er temmelig uhyggeligt fortalt.