Ravn indtager udlandet

Læserne i udlandet er også vilde med Michael Katz Krefelds serie om privatopdageren Ravn. Arbejdet med at sælge bogen til udlandet har Michael overladt til Salomonsson Agency, som har base i Stockholm. Vi har spurgt Karin Lindgren, som er Michaels agent, hvad der kendetegner hans forfatterskab. 

Hvilket land købte først Michaels bøger?
Lanceringen af RAVN kom godt fra start og allerede et par dage efter at vi havde sendt manus til Afsporet ud, havde vi to tre-bogs aftaler i hus. Det var to prestigefyldte forlag, som slog til først. Actes Sud (som blandet udgiver Stieg Larsson og Camilla Läckberg) i Frankrig og Einaudi (som udgiver Jo Nesbø) i Italien. RAVN-serien er nu solgt til 20 lande.

Har alle 20 lande købt tre bind?
Da vi tidligt vidste, at Michael planlagde flere bøger i serien, så tog vi den beslutning kun at acceptere flerbogsaftaler.

I hvilket land har han haft størst succes?
Af de lande som indtil videre har udgivet RAVN-serien, er det nok i Finland at den har haft størst succes. Men også i Polen er de meget glade for Michaels forfatterskab.

Hvad tænkte du, da du læste din første RAVN­-krimi?
At vi med Michael har fundet en ny stemme og et stort forfatterskab. Jeg blev med det samme glad for karakteren Ravn og de miljøer han bevæger sig i – især omkring båden. Jeg blev også meget betaget af den overliggende handling om Evas skæbne.

Hvad er det ved Ravn eller ved serien, der gør så mange lande interesseret?
Ravn er en ensom ulv med masser af problemer i baggagen. Men samtidig er han en virkelig dygtig efterforsker. Jeg tror de fleste læsere føler med ham og vil følge ham i hans videre jagt på, hvad der er sket med Eva. Desuden tiltrækkes læsere i udlandet af det fascinerende Christianshavner-miljø.

Hvad er dit eget indtryk af Christianshavn?
Christianshavn er som en by i byen. Indbyggerne passer på hinanden og holder øje med, hvad der sker. Miljøet opfattes som meget eksotisk for udenlandske forlag og læsere.

Hvilken international skuespiller skulle efter din mening spille Ravn den dag, de skal filmatiseres?
Jeg ville gerne se Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Ravn. Han er meget talentfuld, og jeg tror, at han ville kunne fange Ravns nuancerede karakter på en god måde.

Hvad synes du om Dybet?
Dybet er helt klart Michaels bedste bog indtil videre. Det er en mørk historie med både drive og tempo. Desuden lykkes han igen med at skrive stærke karakterer frem som gør at man engagerer sig i historien. Michael blive bare en bedre og bedre forfatter – og det er fantastisk.

Du kan købe Michael Katz Krefelds fjerde bind i serien Ravn – Dybet her.


 Ravn indtager udlandet