Nu er det slut med kedeligt og tørt brød, hvis du ønsker at bage glutenfrit. Claus Meyer har samlet de bedste tips og tricks til at bage uden gluten i Meyers Glutenfri Bageskole, og lige her kan du lære at mestre den gode gamle citronmåne – helt uden gluten.
Det er snart 15 år siden, at Claus Meyer åbnede sit første bageri i Danmark, og siden dengang er der slynget mange glutenholdige bagesager over disken.
Nu har han sammen med sine bageskoler udfordret fordommen om, at brød er bedst med gluten, og har samlet alle tricks og tips til dig, der ikke spiller på glutenholdet.
Glutenfri Citronmåne med birkes og støbt citroncreme
TIL 6-8 PERSONER
Citronmånen ville vi nødigt undvære. Her er vi milevidt fra den plastikindpakkede og skriggule tankstationsudgave. Vi har tilføjet birkes inspireret af den britiske citron-birkeskage. Det giver en ekstra smagsnuance og et flot snit
Det skal du bruge:
KAGEDEJ:
½ vaniljestang
150 g blødt smør
70 g revet marcipan
150 g sukker
5 æg
140 g mandelmel
8 g glutenfri bagepulver
skal af 2 usprøjtede citroner
20 g blå birkes
CITRONCREME:
2 blade husblas
skal og saft af 2 usprøjtede citroner
skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt
150 g sukker
2 æg
100 g smør
Sådan gør du:
KAGE:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Du skal kun bruge kornene her.
Stangen kan du gemme og f.eks. bruge til at lave vaniljesukker eller koge med frugtkompot.
Pisk smør, revet marcipan og sukker sammen til en jævn og glat masse.
Tilsæt et æg ad gangen og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes.
Tilføj mandelmel, bagepulver, vanilje, fintrevet citronskal og birkes, og vend det forsigtigt rundt.
Kom dejen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter, og bag kagen ved 190° i ca. 25 minutter.
Lad kagen blive i springformen og køle helt af, inden du topper den med citroncremen.
CITRONCREME:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Riv skallen af citroner og lime, og sæt det til side.
Pres saften af alle citrusfrugterne i en kasserolle, og kog det op i en gryde sammen med halvdelen af sukkeret.
Pisk den anden halvdel af sukkeret med æggene i ca. 5 minutter, til massen er lys og luftig.
Hæld nu den varme citruslage over den luftige æggemasse, mens du pisker.
Hæld cremen tilbage i kasserollen, sæt den over lav varme, og rør i cremen, til den begynder at tykne.
Tag cremen af varmen.
Vrid husblasen for vand, og smelt den i den varme creme under omrøring.
Tilsæt smørret i tern, og rør til det er smeltet.
Lad nu cremen køle ned til omtrent 30°.
Hæld citroncremen over den afkølede kage, og sæt den i køleskabet, indtil cremen har sat sig helt – det tager et par timer.
Tag siderne forsigtigt af springformen, og server.
Nu kan du sige farvel til kedeligt, tørt og pap-agtigt brød, hvis du ønsker at bage glutenfrit.
De dygtige kokke i Meyers madhus har lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet. Meyers Glutenfri Bageskole byder på lækre og gennemarbejdede opskrifter på alle de typer af bagværk, du har brug for: Brød, boller, pandekager, vafler, madbrød, pizza, madtærter, tærter med bær, kanelsnegle, lagkager, cookies og masser af skærekager.
Alt bagt helt uden gluten.
Nyeste fra Meyers bageskole
Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Nu er det slut med kedeligt og tørt brød, hvis du ønsker at bage glutenfrit. Claus Meyer har samlet de bedste tips og tricks til at bage uden gluten i Meyers Glutenfri Bageskole, og lige her kan du lære at mestre den gode gamle citronmåne – helt uden gluten.
Det er snart 15 år siden, at Claus Meyer åbnede sit første bageri i Danmark, og siden dengang er der slynget mange glutenholdige bagesager over disken.
Nu har han sammen med sine bageskoler udfordret fordommen om, at brød er bedst med gluten, og har samlet alle tricks og tips til dig, der ikke spiller på glutenholdet.
Glutenfri Citronmåne med birkes og støbt citroncreme
TIL 6-8 PERSONER
Citronmånen ville vi nødigt undvære. Her er vi milevidt fra den plastikindpakkede og skriggule tankstationsudgave. Vi har tilføjet birkes inspireret af den britiske citron-birkeskage. Det giver en ekstra smagsnuance og et flot snit
Det skal du bruge:
KAGEDEJ:
½ vaniljestang
150 g blødt smør
70 g revet marcipan
150 g sukker
5 æg
140 g mandelmel
8 g glutenfri bagepulver
skal af 2 usprøjtede citroner
20 g blå birkes
CITRONCREME:
2 blade husblas
skal og saft af 2 usprøjtede citroner
skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt
150 g sukker
2 æg
100 g smør
Sådan gør du:
KAGE:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Du skal kun bruge kornene her.
Stangen kan du gemme og f.eks. bruge til at lave vaniljesukker eller koge med frugtkompot.
Pisk smør, revet marcipan og sukker sammen til en jævn og glat masse.
Tilsæt et æg ad gangen og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes.
Tilføj mandelmel, bagepulver, vanilje, fintrevet citronskal og birkes, og vend det forsigtigt rundt.
Kom dejen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter, og bag kagen ved 190° i ca. 25 minutter.
Lad kagen blive i springformen og køle helt af, inden du topper den med citroncremen.
CITRONCREME:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Riv skallen af citroner og lime, og sæt det til side.
Pres saften af alle citrusfrugterne i en kasserolle, og kog det op i en gryde sammen med halvdelen af sukkeret.
Pisk den anden halvdel af sukkeret med æggene i ca. 5 minutter, til massen er lys og luftig.
Hæld nu den varme citruslage over den luftige æggemasse, mens du pisker.
Hæld cremen tilbage i kasserollen, sæt den over lav varme, og rør i cremen, til den begynder at tykne.
Tag cremen af varmen.
Vrid husblasen for vand, og smelt den i den varme creme under omrøring.
Tilsæt smørret i tern, og rør til det er smeltet.
Lad nu cremen køle ned til omtrent 30°.
Hæld citroncremen over den afkølede kage, og sæt den i køleskabet, indtil cremen har sat sig helt – det tager et par timer.
Tag siderne forsigtigt af springformen, og server.
Nu kan du sige farvel til kedeligt, tørt og pap-agtigt brød, hvis du ønsker at bage glutenfrit.
Køb Meyers Glutenfri Bageskole og kom igang med at bage uden gluten.
De dygtige kokke i Meyers madhus har lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet. Meyers Glutenfri Bageskole byder på lækre og gennemarbejdede opskrifter på alle de typer af bagværk, du har brug for: Brød, boller, pandekager, vafler, madbrød, pizza, madtærter, tærter med bær, kanelsnegle, lagkager, cookies og masser af skærekager.
Alt bagt helt uden gluten.
Nyeste fra Meyers bageskole
Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Du kan købe Meyers bageskole for børn online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: