Matador er en sand klassiker, der gang på gang berører, fascinerer og drager sine seere. Hvis du ikke kan få nok af Matador og Lise Nørgaards særlige fortællestil, så har vi samlet vores bedste bud på bøger til dig, der gerne vil blive i Korsbæk.
Den ikoniske forfatter, journalist og redaktør Lise Nørgaard gik bort i en alder af 105 år i 2023. Hendes særlige fortællestil og værker var og forbliver elsket landet over. TV-serien Matador fra 1978-1981 er et klassisk og vedvarende tidsbillede af det danske samfund fra 1929-1947, og dens fire sæsoner genses år efter år.
LÆS OGSÅ: Bøger til dig, der elsker Badehotellet. Se vores anbefalinger her.
Serien foregår i den imaginære stationsby Korsbæk (navnet er sammenlagt af Holbæk og Korsør), hvor seerne følger flere forskellige familier og karakterers liv under depressionen og besættelsen. Serien indeholder flere nuancerede karakterer, som seerne både føler med og imod, efterhånden som fortællingen skrider frem. De er portrætteret ved imponerende skuespilpræsentationer fra blandt andre Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner, Jesper Langberg, Kurt Ravn, Kirsten Olesen, Laura Larsine Sørensen, Sonja Oppenhagen – og mange flere.
LÆS OGSÅ: 27 bøger der gør dig klogere på historien
Det kan være, at du genser Matador hvert eneste år (eller endnu oftere). Det kan også være, at du føler en særlig nostalgi til serien fra din barndom. Eller også elsker du seriens helt særlige stemning. Uanset hvad det måtte være, er der masser af årsager til, at Matador har stor betydning for mange. Derfor har vi samlet en række bøger, der muligvis vil interessere dig, hvis du ikke kan få nok af Matador.
De bedste bøger til dig, der elsker Matador
Mich Vraa: Vaniljehuset
En slægtsroman af Mich Vraa, forfatter til bestsellertrilogien om Dansk Vestindien.
I sit livs efterår ser den hjertesvage Dusinius Dich tilbage på et liv, som formede sig anderledes, end nogen havde kunne forestille sig.
LÆS OGSÅ: Mich Vraa efter 25 romaner: Vaniljehuset var den svære to’er for mig
Da han som ung mand i 1800-tallets Odense stiftede Vaniljehuset, var Dusinius fuld af ambitioner og gåpåmod. Men et langt liv med forvirrende forelskelser og lyssky forretningsforbindelser viste ham snart, at det er en svær kunst at stræbe efter de rigtige mål i livet.
Vaniljehuset er baseret på Mich Vraas morfars historie.
Jesper Bugge Kold og Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib
Historisk bestsellerroman af Jesper Bugge Kold (Tiden før døden) og Mich Vraa (Trilogien om Dansk Vestindien).
Den 23. januar 1951 afsejler hospitalsskibet Jutlandia fra Langeliniekajen med kurs mod Korea. Om bord er den unge, idealistiske sygeplejerske Molly Dahl, som i kraft at sit arbejde på operationsgangen på Odense Sygehus under besættelsen har stiftet bekendtskab med døden på nært hold. Men befrielsen gav også Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.
I Korea har elleveårige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne æder alt, hvad hun har kendt, flygter hun mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.
For både Molly og Yun er rejsen mod Sydkorea en mulighed for at starte forfra, at få et nyt og bedre liv. Men det skal vise sig at være en lang og uforudsigelig rejse.
Jesper Bugge Kold og Mich Vraa: Tre dage i april
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – JYLLANDS-POSTEN
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE
❤️❤️❤️❤️ – “Stærk og rørende historie” – POLITIKEN
Tre dage i april er en rørende roman om ung kvindes rejse med bus nr. 474 gennem det udbombede Tyskland. Det er en historie om mod og opofrelse, om krigens gråzoner, om uselviskhed men i særdeleshed om at ændre sit syn på verden og på sig selv.
Krigens sidste krampetrækninger sønderriver Nazityskland i år 1945, og der venter tusindvis af danske fanger i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser. Den unge Dagmar Valgreen har meldt sig til missionen for at redde én enkelt af dem: Den mand der har optaget hendes tanker siden han forsvandt.
Harper Lee: Dræb ikke en sangfugl
Harper Lees verdensberømte klassiker i en smuk, indbundet gaveudgave.
En ni-årig pige fortæller om livet i en lille sydstatsby og om sin fars indsats som sagfører for en uskyldigt anklaget sort.
Harper Lees roman skildrer kampen for retfærdighed og etnisk lighed i en lille amerikansk sydstatsby. Den udgør en af det 20. århundredes største klassikere og blev skelsættende i den begyndende afskaffelse af den adskillelsespolitik og racisme som fandtes i USA, som i sin tid var en del af hverdagen, men som i dag synes uforståelig.
Dræb ikke en sangfugl blev udgivet i 1960 og vandt sidenhen Pulitzer-prisen i 1961. Romanen har solgt over 40 mio. eksemplarer over hele verden.
Anne-Cathrine Riebnitzsky: Orkansæsonen og stilheden
Præsten Monica trænger til et afbræk fra en opslidende hverdag og besøger en gammel bekendt i Guatemala, hvor hun løber ind i både en børnehjemspige og en mafioso. Uanset hvor meget hun slapper af, får hun hele tiden sat gang i andre menneskers livsvalg.
Hjemme i Danmark går hendes veninde, forsvarsadvokaten Beate, på jagt med bue og pil. Men Beate har ikke kunnet skyde rådyr, siden hendes mand døde i en tragisk bilulykke.
LÆS OGSÅ: Læs et uddrag af Anne-Cathrine Riebnitzskys anmelderroste roman Orkansæsonen og stilheden
Barndomsvennerne Marcus og Benjamin har hver sine problemer med kærligheden og med den hash, de skal have fordelt på Djursland. Politimanden Hans har fået en teenagedatter i huset og selv om kvindekønnet giver problemer, får han alligevel hjertebanken, når Beate dukker op. Og hans gode ven, skytten Henning, har en særegen forståelse af, hvordan man plejer en bestand.
Orkansæsonen og stilheden er en historie om de valg, vi træffer og hvordan de påvirker os selv og andre mennesker. En roman om tro, retfærdighed, selvtægt, kærlighed, sorg, forelskelser, drab og tilgivelse.
Merete Pryds Helle: Folkets skønhed
Vinder af De Gyldne Laurbær 2016.
Livet på Langeland i 1930’erne er hårdt og præget af økonomisk krise.
Det oplever Marie, som vokser op i en familie med mange børn og få penge, på egen krop. Her er vold en del af hverdagen – også før krigen kommer.
Maries redning bliver mødet med Otto, og sammen tager de til København for at skabe sig en ny og bedre tilværelse langt væk fra Langeland.
Men fortiden følger med på godt og ondt.
Anna Grue: Ligene i lysthuset
En ung mand sidder varetægtsfængslet for mord, og den ukonventionelle privatdetektiv Anne-Maj Mortensen kaster sig ind i sagen med bistand fra sit computer-kyndige barnebarn, trettenårige Didi.
Tingene kompliceres, da der sker flere mord på unge mænd, og en vrissen kvinde forsvinder – alt imens datteren Iben gennemgår en svær graviditet, og gravhunden Mortensen den Tredje kommer i vanskeligheder.
Ligene i lysthuset er fjerde selvstændige bind i serien om efterlønneren Anne-Maj Mortensen, der sætter sig for at opklare de forbrydelser, som har fået politiet til at kaste håndklædet i ringen.
Jeffrey Archer: Den store drøm
En storslået familiefortælling over tre generationer og tre kontinenter.
Charlie Trumper sælger frugt og grønt fra en trækvogn med sin farfar i et af Londons slumkvarterer i starten af 1900-tallet.
LÆS MERE: Få overblik over bøger og serier af Jeffrey Archer
Da bedstefaren pludselig dør overlader han trækvognen til den unge Charlie, der kæmper sig til fremgang sammen med den initiativrige Becky Salmon.
1. verdenskrig sender Charlie til vestfronten, og krigen sætter sine spor på Charlies og hans familie.
Jeffrey Archer: Hvor der er vilje
Hvor der er vilje er den første bog i Jeffrey Archers bestsellerserie Clifton-krøniken.
Harry Clifton vokser op i den fattige del af Bristol, som barn af en falden soldat og en mor, der slider for at skaffe mad på bordet til sin familie.
Harrys skæbne er klar: Ligesom sin far og sin onkel skal han arbejde på havnen. Men Harry viser sig at have et skjult talent, som skaffer ham et stipendium på en eksklusiv drengeskole og åbner dørene for et andet liv.
Samtidig går det langsomt op for Harry, at hele hans liv er bygget på en løgn. For måske er han ikke søn af Docker Arthur Clifton, som han troede, men i stedet den uægte søn af arvingen til det succesfulde Barrington Shipping Line.
Clifton-krøniken er en storslået saga om kærlighed, tab, svigt og ambitioner.
Sonja Oppenhagen: Mit liv, min linedans
I den rigt illustrerede Mit liv, min linedans fortæller Sonja Oppenhagen selv om sit livs op- og nedture, og om hvordan hun til sidst finder sig selv og lander som mor til to.
Hendes liv har båret præg af mange opgør; det professionelle opgør med lillepigerollen, et opgør med barndommen og dens tryghed og opgøret med den svigtende far.
Sonja Oppenhagens historie er en fortælling om en evig søgen efter kreativitet og troen på frihed og kunstnerisk integritet. Det er samtidig fortællingen om hendes store roller i blandt andet Matador og Badehotellet, som gjorde hende til en folkekær skuespillerinde.
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard: Livsvidner
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard er blandt de sidste af de store folkekære skuespillere. Og selv om de to, i en menneskealder, har arbejdet sammen i Cirkusrevyen og i flere andre sammenhænge, har de aldrig set sig selv og hinanden som værende de bedste venner.
Men i takt med, at Dirch, Rysse og mange af de andre er faldet bort, har Lisbet og Ulf indset, at de nok er blevet noget vigtigere for hinanden. De er blevet hinandens livsvidner.
I bogen dykker de igennem samtaler ned i den samhørighed, som Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard selv kalder for “et ægteskab … bare uden sex”. Undervejs fortæller de to skuespillere både sjove og tankevækkende historier og anekdoter fra deres mangeårige karrierer, og om alle lige fra Dirch Passer til dronning Margrethe. Alt sammen med den lune, vid og sans for den skarpe bemærkning, der kendetegner dem begge.
Jens Werner: Dansen blev min redning
De fleste danskere kender Jens Werner som den storsmilende og velklædte dommer i Vild med dans. Nu åbner han for første gang døren ind til sin livshistorie, der beretter om mere end 50 år, hvor dansen har været i centrum. Det er fortællingen om en svær barndom, hvor dansen blev hans redning, samt en en lang og sej kamp for at nå verdenstoppen inden for både amatør og professionel dans. Det lykkedes i 1994, da Jens Werner sammen med partneren Charlotte Jørgensen blev verdensmester i standarddans, ligesom parret endte med også at vinde de danske mesterskaber, de nordiske mesterskaber og EM.
Dansen blev min redning er en livsbekræftende og livsglad fortælling om at finde sin plads i livet og gå benhårdt og kompromisløst efter at blive verdens bedste til det, man holder af.
Carolyne Kaddu Rasmussen: Hovedet i himlen og fødderne på jorden
Mange kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas mor. Nu fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om mødet med en fremmed kultur, hvor mange ting er anderledes, mens noget er meget genkendeligt.
Carolyne er født i Uganda under Idi Amin-tiden og måtte flygte med sin familie til Kenya. Hun forelskede sig i en politiker, som må flygte til Danmark, hvor han får politisk asyl. Da Carolyne et år senere følger efter ham, finder hun sin mand nedbrudt af flugten og af tabet af sin identitet. Men Carolyne er fast besluttet på at slå rødder her med sin familie.
Hun melder sig som besøgsven for Røde Kors og bliver social- og sundhedshjælper. Da ægteskabet senere ender i skilsmisse, starter Carolyne forfra med sine nu fire børn. Hun bliver sygeplejerske og videreuddanner sig med bl.a. en kandidatgrad i sygeplejevidenskab fra Aarhus Universitet.
Matador er en sand klassiker, der gang på gang berører, fascinerer og drager sine seere. Hvis du ikke kan få nok af Matador og Lise Nørgaards særlige fortællestil, så har vi samlet vores bedste bud på bøger til dig, der gerne vil blive i Korsbæk.
Den ikoniske forfatter, journalist og redaktør Lise Nørgaard gik bort i en alder af 105 år i 2023. Hendes særlige fortællestil og værker var og forbliver elsket landet over. TV-serien Matador fra 1978-1981 er et klassisk og vedvarende tidsbillede af det danske samfund fra 1929-1947, og dens fire sæsoner genses år efter år.
LÆS OGSÅ: Bøger til dig, der elsker Badehotellet. Se vores anbefalinger her.
Serien foregår i den imaginære stationsby Korsbæk (navnet er sammenlagt af Holbæk og Korsør), hvor seerne følger flere forskellige familier og karakterers liv under depressionen og besættelsen. Serien indeholder flere nuancerede karakterer, som seerne både føler med og imod, efterhånden som fortællingen skrider frem. De er portrætteret ved imponerende skuespilpræsentationer fra blandt andre Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner, Jesper Langberg, Kurt Ravn, Kirsten Olesen, Laura Larsine Sørensen, Sonja Oppenhagen – og mange flere.
LÆS OGSÅ: 27 bøger der gør dig klogere på historien
Det kan være, at du genser Matador hvert eneste år (eller endnu oftere). Det kan også være, at du føler en særlig nostalgi til serien fra din barndom. Eller også elsker du seriens helt særlige stemning. Uanset hvad det måtte være, er der masser af årsager til, at Matador har stor betydning for mange. Derfor har vi samlet en række bøger, der muligvis vil interessere dig, hvis du ikke kan få nok af Matador.
De bedste bøger til dig, der elsker Matador
Mich Vraa: Vaniljehuset
En slægtsroman af Mich Vraa, forfatter til bestsellertrilogien om Dansk Vestindien.
I sit livs efterår ser den hjertesvage Dusinius Dich tilbage på et liv, som formede sig anderledes, end nogen havde kunne forestille sig.
LÆS OGSÅ: Mich Vraa efter 25 romaner: Vaniljehuset var den svære to’er for mig
Da han som ung mand i 1800-tallets Odense stiftede Vaniljehuset, var Dusinius fuld af ambitioner og gåpåmod. Men et langt liv med forvirrende forelskelser og lyssky forretningsforbindelser viste ham snart, at det er en svær kunst at stræbe efter de rigtige mål i livet.
Vaniljehuset er baseret på Mich Vraas morfars historie.
Du kan købe Vaniljehuset hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Jesper Bugge Kold og Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib
Historisk bestsellerroman af Jesper Bugge Kold (Tiden før døden) og Mich Vraa (Trilogien om Dansk Vestindien).
Den 23. januar 1951 afsejler hospitalsskibet Jutlandia fra Langeliniekajen med kurs mod Korea. Om bord er den unge, idealistiske sygeplejerske Molly Dahl, som i kraft at sit arbejde på operationsgangen på Odense Sygehus under besættelsen har stiftet bekendtskab med døden på nært hold. Men befrielsen gav også Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.
I Korea har elleveårige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne æder alt, hvad hun har kendt, flygter hun mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.
For både Molly og Yun er rejsen mod Sydkorea en mulighed for at starte forfra, at få et nyt og bedre liv. Men det skal vise sig at være en lang og uforudsigelig rejse.
Du kan købe Pigen fra det store hvide skib online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Jesper Bugge Kold og Mich Vraa: Tre dage i april
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – JYLLANDS-POSTEN
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE
❤️❤️❤️❤️ – “Stærk og rørende historie” – POLITIKEN
Tre dage i april er en rørende roman om ung kvindes rejse med bus nr. 474 gennem det udbombede Tyskland. Det er en historie om mod og opofrelse, om krigens gråzoner, om uselviskhed men i særdeleshed om at ændre sit syn på verden og på sig selv.
Krigens sidste krampetrækninger sønderriver Nazityskland i år 1945, og der venter tusindvis af danske fanger i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser. Den unge Dagmar Valgreen har meldt sig til missionen for at redde én enkelt af dem: Den mand der har optaget hendes tanker siden han forsvandt.
Du kan købe Tre dage i april online, eller i din nærmeste boghandel.
Harper Lee: Dræb ikke en sangfugl
Harper Lees verdensberømte klassiker i en smuk, indbundet gaveudgave.
En ni-årig pige fortæller om livet i en lille sydstatsby og om sin fars indsats som sagfører for en uskyldigt anklaget sort.
Harper Lees roman skildrer kampen for retfærdighed og etnisk lighed i en lille amerikansk sydstatsby. Den udgør en af det 20. århundredes største klassikere og blev skelsættende i den begyndende afskaffelse af den adskillelsespolitik og racisme som fandtes i USA, som i sin tid var en del af hverdagen, men som i dag synes uforståelig.
Dræb ikke en sangfugl blev udgivet i 1960 og vandt sidenhen Pulitzer-prisen i 1961. Romanen har solgt over 40 mio. eksemplarer over hele verden.
Du kan købe Dræb ikke en sangfugl online, fx hos Bog & idé, eller hos din lokale boghandel.
Anne-Cathrine Riebnitzsky: Orkansæsonen og stilheden
Præsten Monica trænger til et afbræk fra en opslidende hverdag og besøger en gammel bekendt i Guatemala, hvor hun løber ind i både en børnehjemspige og en mafioso. Uanset hvor meget hun slapper af, får hun hele tiden sat gang i andre menneskers livsvalg.
Hjemme i Danmark går hendes veninde, forsvarsadvokaten Beate, på jagt med bue og pil. Men Beate har ikke kunnet skyde rådyr, siden hendes mand døde i en tragisk bilulykke.
LÆS OGSÅ: Læs et uddrag af Anne-Cathrine Riebnitzskys anmelderroste roman Orkansæsonen og stilheden
Barndomsvennerne Marcus og Benjamin har hver sine problemer med kærligheden og med den hash, de skal have fordelt på Djursland. Politimanden Hans har fået en teenagedatter i huset og selv om kvindekønnet giver problemer, får han alligevel hjertebanken, når Beate dukker op. Og hans gode ven, skytten Henning, har en særegen forståelse af, hvordan man plejer en bestand.
Orkansæsonen og stilheden er en historie om de valg, vi træffer og hvordan de påvirker os selv og andre mennesker. En roman om tro, retfærdighed, selvtægt, kærlighed, sorg, forelskelser, drab og tilgivelse.
Du kan købe Orkansæsonen og stilheden online her eller i din lokale boghandel.
Merete Pryds Helle: Folkets skønhed
Vinder af De Gyldne Laurbær 2016.
Livet på Langeland i 1930’erne er hårdt og præget af økonomisk krise.
Det oplever Marie, som vokser op i en familie med mange børn og få penge, på egen krop. Her er vold en del af hverdagen – også før krigen kommer.
Maries redning bliver mødet med Otto, og sammen tager de til København for at skabe sig en ny og bedre tilværelse langt væk fra Langeland.
Men fortiden følger med på godt og ondt.
Du kan købe Folkets skønhed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Anna Grue: Ligene i lysthuset
En ung mand sidder varetægtsfængslet for mord, og den ukonventionelle privatdetektiv Anne-Maj Mortensen kaster sig ind i sagen med bistand fra sit computer-kyndige barnebarn, trettenårige Didi.
Tingene kompliceres, da der sker flere mord på unge mænd, og en vrissen kvinde forsvinder – alt imens datteren Iben gennemgår en svær graviditet, og gravhunden Mortensen den Tredje kommer i vanskeligheder.
Ligene i lysthuset er fjerde selvstændige bind i serien om efterlønneren Anne-Maj Mortensen, der sætter sig for at opklare de forbrydelser, som har fået politiet til at kaste håndklædet i ringen.
Du kan købe Ligene i lysthuset i nærmeste boghandel eller online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.
Jeffrey Archer: Den store drøm
En storslået familiefortælling over tre generationer og tre kontinenter.
Charlie Trumper sælger frugt og grønt fra en trækvogn med sin farfar i et af Londons slumkvarterer i starten af 1900-tallet.
LÆS MERE: Få overblik over bøger og serier af Jeffrey Archer
Da bedstefaren pludselig dør overlader han trækvognen til den unge Charlie, der kæmper sig til fremgang sammen med den initiativrige Becky Salmon.
1. verdenskrig sender Charlie til vestfronten, og krigen sætter sine spor på Charlies og hans familie.
Du kan købe Den store drøm i Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Jeffrey Archer: Hvor der er vilje
Hvor der er vilje er den første bog i Jeffrey Archers bestsellerserie Clifton-krøniken.
Harry Clifton vokser op i den fattige del af Bristol, som barn af en falden soldat og en mor, der slider for at skaffe mad på bordet til sin familie.
Harrys skæbne er klar: Ligesom sin far og sin onkel skal han arbejde på havnen. Men Harry viser sig at have et skjult talent, som skaffer ham et stipendium på en eksklusiv drengeskole og åbner dørene for et andet liv.
Samtidig går det langsomt op for Harry, at hele hans liv er bygget på en løgn. For måske er han ikke søn af Docker Arthur Clifton, som han troede, men i stedet den uægte søn af arvingen til det succesfulde Barrington Shipping Line.
Clifton-krøniken er en storslået saga om kærlighed, tab, svigt og ambitioner.
Du kan købe Hvor der er vilje online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Sonja Oppenhagen: Mit liv, min linedans
I den rigt illustrerede Mit liv, min linedans fortæller Sonja Oppenhagen selv om sit livs op- og nedture, og om hvordan hun til sidst finder sig selv og lander som mor til to.
Hendes liv har båret præg af mange opgør; det professionelle opgør med lillepigerollen, et opgør med barndommen og dens tryghed og opgøret med den svigtende far.
Sonja Oppenhagens historie er en fortælling om en evig søgen efter kreativitet og troen på frihed og kunstnerisk integritet. Det er samtidig fortællingen om hendes store roller i blandt andet Matador og Badehotellet, som gjorde hende til en folkekær skuespillerinde.
Køb Mit liv, min linedans online, eller i din nærmeste boghandel.
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard: Livsvidner
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard er blandt de sidste af de store folkekære skuespillere. Og selv om de to, i en menneskealder, har arbejdet sammen i Cirkusrevyen og i flere andre sammenhænge, har de aldrig set sig selv og hinanden som værende de bedste venner.
Men i takt med, at Dirch, Rysse og mange af de andre er faldet bort, har Lisbet og Ulf indset, at de nok er blevet noget vigtigere for hinanden. De er blevet hinandens livsvidner.
I bogen dykker de igennem samtaler ned i den samhørighed, som Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard selv kalder for “et ægteskab … bare uden sex”. Undervejs fortæller de to skuespillere både sjove og tankevækkende historier og anekdoter fra deres mangeårige karrierer, og om alle lige fra Dirch Passer til dronning Margrethe. Alt sammen med den lune, vid og sans for den skarpe bemærkning, der kendetegner dem begge.
Du kan købe Livsvidner online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.
Jens Werner: Dansen blev min redning
De fleste danskere kender Jens Werner som den storsmilende og velklædte dommer i Vild med dans. Nu åbner han for første gang døren ind til sin livshistorie, der beretter om mere end 50 år, hvor dansen har været i centrum. Det er fortællingen om en svær barndom, hvor dansen blev hans redning, samt en en lang og sej kamp for at nå verdenstoppen inden for både amatør og professionel dans. Det lykkedes i 1994, da Jens Werner sammen med partneren Charlotte Jørgensen blev verdensmester i standarddans, ligesom parret endte med også at vinde de danske mesterskaber, de nordiske mesterskaber og EM.
Dansen blev min redning er en livsbekræftende og livsglad fortælling om at finde sin plads i livet og gå benhårdt og kompromisløst efter at blive verdens bedste til det, man holder af.
Du kan købe Dansen blev min redning af Jens Werner online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.
Carolyne Kaddu Rasmussen: Hovedet i himlen og fødderne på jorden
Mange kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas mor. Nu fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om mødet med en fremmed kultur, hvor mange ting er anderledes, mens noget er meget genkendeligt.
Carolyne er født i Uganda under Idi Amin-tiden og måtte flygte med sin familie til Kenya. Hun forelskede sig i en politiker, som må flygte til Danmark, hvor han får politisk asyl. Da Carolyne et år senere følger efter ham, finder hun sin mand nedbrudt af flugten og af tabet af sin identitet. Men Carolyne er fast besluttet på at slå rødder her med sin familie.
Hun melder sig som besøgsven for Røde Kors og bliver social- og sundhedshjælper. Da ægteskabet senere ender i skilsmisse, starter Carolyne forfra med sine nu fire børn. Hun bliver sygeplejerske og videreuddanner sig med bl.a. en kandidatgrad i sygeplejevidenskab fra Aarhus Universitet.
Du kan købe Hovedet i himlen og fødderne på jorden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: