CarlsenPuls Inez Gavilanes Young Adult-romaner

Måske i morgen af Inez Gavilanes åbner døren til en anden side af virkeligheden

ines gavilanes, maaske i morgen

Det er ikke kun vigtigt at kunne spejle os selv i de bøger, vi læser. Det er mindst lige så vigtigt at se spejlingen af andre. Måske i morgens redaktør fortæller her, hvorfor du skal læse romanen af lige netop af den grund.


Inez Gavilanes er aktuel med bogen Måske i morgen om pigen Lulu, der vokser op i skyggen af en psykisk syg mor. Tilværelsen vejer tungt på hendes skuldre, for rollerne mellem de to er vendt på hovedet. Lulu er nemlig nødt til at tage sig af sin syge mor, der hurtigt mister besindelsen. En dag bliver det for meget for hende, og hun er nødt til at flygte ud af den klaustrofobiske lejlighed.

Måske i morgen er nogens virkelighed

Lulus historie kan for nogen virke voldsom, imens det er andres virkelighed. Det er en af de ting, der gør det til en så stærk læseoplevelse. Det var det også for bogens redaktør, Camilla Schierbeck:

“Da Inez indsendte sit manuskript, blev der åbnet en dør ind til en verden, som jeg kun har hørt og læst om, men aldrig har mødt.”


“Pigebander, hårdt miljø og vold! Det er ord, jeg af og til er faldet over i medierne, og som har efterladt mig undrende og nysgerrig: Hvorfor gør pigebanderne, som de gør? Hvad får dem helt derud, hvor de tæver løs på hinanden? Hvilken slags mennesker er de piger?”

Skriver over virkeligheden

Selvom Lulus historie er fiktiv, tager den afsæt i virkeligheden:

“Lulu er beskrevet råt og kærligt. Hun er ikke en engel, og i sin kamp for at være en del af et fællesskab, gør hun vanvittige ting, der alligevel giver mening for læseren, fordi Inez formår at lægge en fundamental forståelse for hendes desperation. Og det er blandt andet det, en god bog skal kunne gøre; give indsigt og gøre dig klogere.”

LÆS OGSÅ: Inez Gavilanes’ debutroman handler om, når systemet svigter – tyvstart på Måske i morgen her

“Inez har indgående kendskab til det miljø, hun beskriver. Og selvom historien er fiktiv, er det tydeligt at mærke, at Inez har trukket på sin viden fra de snakke, hun har haft med unge fra det hårde miljø. Og de giver historien en særlig dybde og troværdighed, der følger læseren fra start til slut.

Forhåbentlig kan bogen også være med til at skabe en forståelse, der kan gøre noget for de børn og unge derude, der kæmper for at finde et trygt ståsted med en fremtid,” fortæller Camilla.

Inez Gavilanes fortæller om bogen


LÆS OGSÅ: Inez Gavilanes: Vi mennesker er meget ens. Det er det, vi bliver udsat for, som gør forskellen

Hvor går du hen, når du ikke kan gå hjem?


Inez Gavilanes, måske i morgen, ya, young adult, ungdomsbog, realisme

Lulu bor med sin psykisk ustabile mor i en forstad til København. Men hun kæmper med en sort ensomhed, der synes at gribe mere og mere om sig, og da det en dag slår klik for hendes mor, flygter Lulu ud af lejligheden. Hun skal bare lige have en pause. Væk fra sin mor og kritikken, der hagler ned over hende.

Men så møder Lulu en flok piger, der ser hende, og som giver hende en opmærksomhed, hun er uvant med. Lulu føler sig som et menneske igen, og hun bliver snart en del af gruppen. Men tilhørsforholdet kommer med en pris, og da spillereglerne viser sig at være svære, ender Lulu snar som en brik i et spil, der kan få fatale konsekvenser.

Du kan købe Måske i morgen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Om forfatteren

Inez Gavilanes (f. 1977) har i en årrække arbejdet med udsatte unge, der har haft stoffer, kriminalitet og psykisk sygdom tæt inde på livet.

Inez er uddannet gruppeterapeut og har en bachelor i jura fra Københavns universitet. Ud over sit etablerede forfatterskab har Inez også skrevet og spillet musik, bl.a. som medlem af popgruppen Sukkerchok. Inez bor i dag uden for Roskilde med sin datter.

Inez Gavilanes medvirker også i novelleantologien På den anden side. Se bogen her.

Jeg er kommunikationsmanager og PA hos Forlaget Carlsen og flittig skribent på bog.dk. Jeg er også en håbløs bogsamler, die-hard YA-læser, og jeg stoppede med at tælle mine bøger, da jeg nåede til 1.000. Derfor er jeg også altid klar med en boganbefaling eller to.