Børnebøger Carlsen

‘Læs med landsholdet’-overskud uddeles til skoleprojekter

Læs med landsholdet, fodbold, dbu, fodboldbøger, børneboger, letlæsning, Nicklas Bendtner, Pione Sisto, Thomas Delaney

I foråret udgav Forlaget Carlsen og DBU letlæsnings-serien Læs med landsholdet, der skulle hjælpe børn med at lære og læse og bringe dem helt tæt på deres fodboldidoler både på herre- og kvindelandsholdet.

I de foreløbig otte bøger fortæller landsholdsspillerne Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Pierre-Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard, Yussuf Yurary Poulsen, Nadia Nadim og Pernille Harder om, hvordan de begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet. Der er desuden to nye bøger på vej i serien med EM-sølvvinderne Katrine Veje og Sanne Troelsgaard. De udkommer begge i løbet af efteråret.

10 x 10.000 kroner skal uddeles

Takket være den gode modtagelse, som bøgerne har fået, står Forlaget Carlsen, landsholdsspillerne og DBU sammen om at uddele ti puljer af 10.000 kroner til projekter med skole og fodbold.

Har din lærer eller skole gang i et fedt fodboldprojekt, så kan du nominere ham, hende eller skolen til at vinde 10.000 kroner lige her

”Letlæsningsserien Læs med landsholdet har en været en stor succes. På alle måder. Den har haft – og har stadig – et rigtig godt salg, den har hjulpet danske børn med at knække læsekoden, den har givet læserne mulighed for at komme tættere på nogle af landets største fodboldprofiler – og nu kan vi sammen med DBU og spillerne ovenikøbet uddele en rigtig god portion støttekroner til spændende fodboldprojekter for børn. Det er svært at finde noget at være utilfreds med her!”, siger Forlagschef på Carlsen, Christian Bach.

Christian Eriksen er ikke i tvivl om, at han ville have hevet ’Læs med landsholdet’-bøgerne ned fra hylden uden tøven, da han var en lille dreng.

”Det ville være den normale fødselsdagsgave fra ens familie, eller også ville man selv tage ned og købe den i boghandleren,” siger midtbanekreatøren, og det er Pernille Harder helt enig i.

”Det er rigtigt godt, at der kommer de her bøger om os, som børnene synes er interessante, og som de har lyst til at læse,” siger kvindelandsholdets anfører.
DBU’s Kommunikationschef, Jakob Høyer, glæder sig også over bøgernes positive modtagelse:

”Vi er meget glade for, at vi har bragt børnene helt tæt på landsholdsspillerne og gjort læsningen sjovere for fodboldglade børn. Det bringer et smil på læben, at vi også kan belønne kreative skoleprojekter, hvor fodbold begejstrer – hvad end det er i klasselokalet eller i skolegården.”

Deadline for at indsende din nominering er den 1. oktober, hvorefter en priskomité bestående af folk fra DBU, Forlaget Carlsen og landsholdsspillere vil udvælge ti vindere på baggrund af især kreativitet og udbredelse. Vinderne bliver offentliggjort ikke længe herefter.

>> Du kan finde Læs med landsholdet-serien her, på biblioteket eller hos din lokale boghandler. 

Læs med landsholdet, dbu, fodboldbøger, børnebøger,