Bøger til unge Børnebøger 13-15 ür CarlsenPuls Caroline O'Donoghue Young Adult-romaner

Caroline O’Donoghue: Serien handler om at tilgive – bĂĽde sig selv og sine venner

Caroline O’Donoghue, Vores skjulte evner, vores delte evner,

Interview | Hvor meget virkelighed er der i en bogserie om okkulte emner som tarotkort og magiske evner? Ret meget hvis du spørger forfatter Caroline O’Donoghue. Trods magien er Vores skjulte evner-serien nemlig stĂŚrkt inspireret af hendes egen ungdom.


Det begyndte med eftersidning og en pakke tarotkort. Nu er Maeve og hendes venner tilbage i Vores delte evner – det er sidste skoleĂĽr, og intet er som før. De har modstĂĽet meget sammen, men kløften mellem de fire venner har aldrig vĂŚret større. Og det har truslen mod dem heller ikke … De mĂĽ samle al deres styrke for at overkomme den fare, der lurer.

Kom tĂŚt pĂĽ forfatter Caroline O’Donoghue, der har skrevet bestselleren Vores skjulte evner og nu er aktuel med opfølgeren Vores delte evner.

Interview med Caroline O’Donoghue


Maeve, Lily, Fiona og Roe har alle hver deres magiske evne. Hvilken slags evne ville du vĂŚlge, hvis du kunne?

Jeg ville vĂŚlge Roes evne, som gør, at han kan tale med mekanik. Jeg er virkelig dĂĽrlig til teknologi, og jeg kan ikke kører bil – jeg har dog lige fĂĽet mit provisional licence, sĂĽ jeg tager tilløb til at tage køretimer. Jeg er i øvrigt 31 ĂĽr.

LÆS OGSÅ: Caroline O’Donoghue: Kender du det, når det at skændes med din bedste ven føles som verdens undergang? I denne bog er det faktisk det

Trak du pĂĽ nogle af dine egne oplevelser som teenager, der voksede op i Irland, da du skrev Vores skjulte evner og Vores delte evner?

Vores skjulte evner er stÌrkt inspireret af den person, jeg selv var, da jeg var 16: fjollet, men alvorlig, sjov, men ogsü lidt af en enspÌnder, og jeg stod konstant i skyggen af mine Ìldre søskende. Jeg var heller ikke sÌrlig god i skolen, hvilket ogsü er et karaktertrÌk, som jeg deler med Maeve.

Caroline O’Donoghue, vores delte evner

I Vores delte evner trak jeg mere pü enkeltstüende situationer, som føltes sÌrlige eller stressende i min egen ungdom. Angsten for at vÌre fÌrdig med skolen, nür alle andre har store planer, imens du overhovedet ikke kan forestille dig at skulle starte pü universitet.

LÆS OGSÅ: Vores delte evner. Tyvstart din læsning af Caroline O’Donoghues overnaturlige og spændende roman her

Men jeg trak ogsü pü gladere øjeblikke som for eksempel friheden, der følger med, nür en i din vennegruppe für sin egen bil, at tage til koncerter og pü klubber, og friheden generelt ved at kunne tilbringe lÌngere tid vÌk fra din familie.

Hvilket budskaber hüber du pü at sende til unge med bøgerne?

Helt grundlĂŚggende tror jeg, at serien handler om at tilgive. Maeve er nødt til at tilgive sig selv for det, hun har gjort mod Lily, Lily er nødt til at tilgive Maeve for at redde hende (selvom Lily ikke selv ser sĂĽdan pĂĽ det), og der er mange andre situationer, hvor karaktererne er tvunget til at tilgive, selvom det forekommer dem helt umuligt.”

LÆS OGSÅ: Din skæbne står i kortene – tør du få den læst? Læs et uddrag af Vores skjulte evner her

“Jeg er meget interesseret i den dialog sĂĽdan et emne skaber. Jeg synes, at vi som samfund er blevet meget fokuserede pĂĽ at dømme og straffe hinanden og knap sĂĽ meget pĂĽ rehabilitering. Jeg tror, mange unge er bange for at gøre noget forkert, og jeg synes, der burde vĂŚre flere pĂĽmindelser om, at ungdommen er skabt til at begĂĽ fejl, sĂĽ du kan lĂŚre af dem og vokse som menneske.


Vores skjulte evner

vores skjulte evner

Maeve er et udskud, som ingen venner har. Men en dag finder hun en pakke tarotkort i et skab pĂĽ skolen, som hun har talent for at lĂŚse.

Alle på skolen vil have læst deres fremtid af Maeve. Hendes popularitet begynder at stige, lige indtil hun ser noget foruroligende i klassekammeraten Lilys kort – og dagen efter forsvinder Lily sporløst.

Politiet er bar bund, og Maeve mĂĽ ty til kortene.

Det bliver begyndelsen pü en farefuld og indviklet efterforskning, som bliver endnu mere kompliceret, da Maeve begynder at falde for Roe, som er Lilys søskende og har en flydende kønsidentitet.

Du kan købe Vores skjulte evner online, fx pü Gucca.com, eller i din nÌrmeste boghandel.

Se bogtraileren


Vores delte evner

vi er uundgĂĽelige, gamle forman

Vores delte evner er efterfølgeren til Vores skjulte evner, der udkom i 2021.

Maeve og hendes venner gør alt, de kan, for at forbedre og udvikle deres nyopdagede overnaturlige evner – og samtidigt nyde at de har et ĂĽr tilbage før de er fĂŚrdige med high school.

Men da der sker mystiske ting pü skolen, og gamle fjender dukker op pü ny, bliver det snart tydeligt, at deres evner tiltrÌkker uheldig opmÌrksomhed. Det varer ikke lÌnge, før Maeves magiske talent begynder at fortage sig.

Nogen – eller noget – undslipper hendes synske blik …

Du kan købe Vores delte evner online, eller i din nÌrmeste boghandel.


Om forfatteren

Caroline O’Donoghue er irsk forfatter og journalist, som blandt stĂĽr bag den prisvindende podcast Sentimental Garbage. Hun har skrevet to romaner for voksne, og Vores skjulte evner er hendes debutroman for unge.

Caroline O’Donoghue blev født i Cork, men bor nu i London sammen med sin partner og en terrier. Du kan lĂŚse mere om hende pĂĽ pĂĽ www.czaroline.com.