CarlsenPuls Caroline O'Donoghue Young Adult-romaner

Caroline O’Donoghue: Serien handler om at tilgive – både sig selv og sine venner

Caroline O’Donoghue, Vores skjulte evner, vores delte evner,

Interview | Hvor meget virkelighed er der i en bogserie om okkulte emner som tarotkort og magiske evner? Ret meget hvis du spørger forfatter Caroline O’Donoghue. Trods magien er Vores skjulte evner-serien nemlig stærkt inspireret af hendes egen ungdom.


Det begyndte med eftersidning og en pakke tarotkort. Nu er Maeve og hendes venner tilbage i Vores delte evner – det er sidste skoleår, og intet er som før. De har modstået meget sammen, men kløften mellem de fire venner har aldrig været større. Og det har truslen mod dem heller ikke … De må samle al deres styrke for at overkomme den fare, der lurer.

Kom tæt på forfatter Caroline O’Donoghue, der har skrevet bestselleren Vores skjulte evner og nu er aktuel med opfølgeren Vores delte evner.

Interview med Caroline O’Donoghue


Maeve, Lily, Fiona og Roe har alle hver deres magiske evne. Hvilken slags evne ville du vælge, hvis du kunne?

Jeg ville vælge Roes evne, som gør, at han kan tale med mekanik. Jeg er virkelig dårlig til teknologi, og jeg kan ikke kører bil – jeg har dog lige fået mit provisional licence, så jeg tager tilløb til at tage køretimer. Jeg er i øvrigt 31 år.

LÆS OGSÅ: Caroline O’Donoghue: Kender du det, når det at skændes med din bedste ven føles som verdens undergang? I denne bog er det faktisk det

Trak du på nogle af dine egne oplevelser som teenager, der voksede op i Irland, da du skrev Vores skjulte evner og Vores delte evner?

Vores skjulte evner er stærkt inspireret af den person, jeg selv var, da jeg var 16: fjollet, men alvorlig, sjov, men også lidt af en enspænder, og jeg stod konstant i skyggen af mine ældre søskende. Jeg var heller ikke særlig god i skolen, hvilket også er et karaktertræk, som jeg deler med Maeve.

Caroline O’Donoghue, vores delte evner

I Vores delte evner trak jeg mere på enkeltstående situationer, som føltes særlige eller stressende i min egen ungdom. Angsten for at være færdig med skolen, når alle andre har store planer, imens du overhovedet ikke kan forestille dig at skulle starte på universitet.

LÆS OGSÅ: Vores delte evner. Tyvstart din læsning af Caroline O’Donoghues overnaturlige og spændende roman her

Men jeg trak også på gladere øjeblikke som for eksempel friheden, der følger med, når en i din vennegruppe får sin egen bil, at tage til koncerter og på klubber, og friheden generelt ved at kunne tilbringe længere tid væk fra din familie.

Hvilket budskaber håber du på at sende til unge med bøgerne?

Helt grundlæggende tror jeg, at serien handler om at tilgive. Maeve er nødt til at tilgive sig selv for det, hun har gjort mod Lily, Lily er nødt til at tilgive Maeve for at redde hende (selvom Lily ikke selv ser sådan på det), og der er mange andre situationer, hvor karaktererne er tvunget til at tilgive, selvom det forekommer dem helt umuligt.”

LÆS OGSÅ: Din skæbne står i kortene – tør du få den læst? Læs et uddrag af Vores skjulte evner her

“Jeg er meget interesseret i den dialog sådan et emne skaber. Jeg synes, at vi som samfund er blevet meget fokuserede på at dømme og straffe hinanden og knap så meget på rehabilitering. Jeg tror, mange unge er bange for at gøre noget forkert, og jeg synes, der burde være flere påmindelser om, at ungdommen er skabt til at begå fejl, så du kan lære af dem og vokse som menneske.


Vores skjulte evner

vores skjulte evner

Maeve er et udskud, som ingen venner har. Men en dag finder hun en pakke tarotkort i et skab på skolen, som hun har talent for at læse.

Alle på skolen vil have læst deres fremtid af Maeve. Hendes popularitet begynder at stige, lige indtil hun ser noget foruroligende i klassekammeraten Lilys kort – og dagen efter forsvinder Lily sporløst.

Politiet er bar bund, og Maeve må ty til kortene.

Det bliver begyndelsen på en farefuld og indviklet efterforskning, som bliver endnu mere kompliceret, da Maeve begynder at falde for Roe, som er Lilys søskende og har en flydende kønsidentitet.

Du kan købe Vores skjulte evner online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Vores delte evner

vi er uundgåelige, gamle forman

Vores delte evner er efterfølgeren til Vores skjulte evner, der udkom i 2021.

Maeve og hendes venner gør alt, de kan, for at forbedre og udvikle deres nyopdagede overnaturlige evner – og samtidigt nyde at de har et år tilbage før de er færdige med high school.

Men da der sker mystiske ting på skolen, og gamle fjender dukker op på ny, bliver det snart tydeligt, at deres evner tiltrækker uheldig opmærksomhed. Det varer ikke længe, før Maeves magiske talent begynder at fortage sig.

Nogen – eller noget – undslipper hendes synske blik …

Du kan købe Vores delte evner online, eller i din nærmeste boghandel.


Om forfatteren

Caroline O’Donoghue er irsk forfatter og journalist, som blandt står bag den prisvindende podcast Sentimental Garbage. Hun har skrevet to romaner for voksne, og Vores skjulte evner er hendes debutroman for unge.

Caroline O’Donoghue blev født i Cork, men bor nu i London sammen med sin partner og en terrier. Du kan læse mere om hende på på www.czaroline.com.