Bøger til unge Børnebøger 13-15 år CarlsenPuls Caroline O'Donoghue Young Adult-romaner

5 grunde til Vores skjulte evner-serien bør stå øverst på din læseliste

vores skjulte evner, vores delte evner, Caroline O’Donoghue

Hvis ikke du allerede har læst Vores skjulte evner af Caroline O’Donoghue, har vi kun ét spørgsmål: Hvad venter du på?! Hvis ikke du er helt overbevist om, at bøgerne er noget for dig, får du her 5 grunde til at læse dem.

Bevæbnet med en stak tarotkort slipper Maeve ved et uheld noget mørkt fri, da hun læser sin tidligere venindes skæbne. Politiet er på bar bund.

Sammen med sine venner må Maeve må tage sagen i egen hånd. Kortene taler altid sandt, men sandheden kan være farligere, end man tror … 

1: Du er fascineret af det okkulte

via GIPHY

Frem med tarotkort og krystaller – Vores skjulte evner-serien er fyldt med witchy-vibes, skæbnekort, besværgelser og magiske evner. Du behøver dog langt fra at være ekspert i at spå om fremtiden for at læse serien.

LÆS OGSÅ: Vores skjulte evner er til dig, der elsker nervepirrende spænding og mysterier

2: Den er tidsaktuel

via GIPHY

Det er dog ikke kun det overnaturlige, Maeve og hendes venner må kæmpe imod. Nogen spreder had, homofobi og abortmodstand i Irland.

3: Repræsentationen spiller

via GIPHY

Vi elsker repræsentation i bøger – især når den er stærk, og det er den både i Vores skjulte evner og Vores delte evner. Eksempelvis er en af karaktererne fra fillipinerne, en anden har en flydende kønsidentitet og en tredje bruger høreapparat. JA TAK!

LÆS OGSÅ: Caroline O’Donoghue: Kender du det, når det at skændes med din bedste ven føles som verdens undergang? I denne bog er det faktisk det

4: En atypisk vennegruppe

via GIPHY

Der er dømt drama, når Maeve må redde sin tidligere bedste veninde Lily, der er forsvundet. Sammen med Fiona og Roe, der er Lilys søskende, må de sætte alt på spild mod mørke kræfter, der binder dem sammen på trods af uvenskab og skænderier.

5: Et mysterie ulig noget andet

via GIPHY

Lily er ikke bare forsvundet. Noget mørkt og ondt har taget hende. Måske har det noget at gøre med Maeves tarotkort, og at hun læste Lilys skæbne kort før hun forsvandt?


Vores skjulte evner

vores skjulte evner

Maeve er et udskud, som ingen venner har. Men en dag finder hun en pakke tarotkort i et skab på skolen, som hun har talent for at læse.

Alle på skolen vil have læst deres fremtid af Maeve. Hendes popularitet begynder at stige, lige indtil hun ser noget foruroligende i klassekammeraten Lilys kort – og dagen efter forsvinder Lily sporløst.

Politiet er bar bund, og Maeve må ty til kortene.

Det bliver begyndelsen på en farefuld og indviklet efterforskning, som bliver endnu mere kompliceret, da Maeve begynder at falde for Roe, som er Lilys søskende og har en flydende kønsidentitet.

Du kan købe Vores skjulte evner online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Vores delte evner

vi er uundgåelige, gamle forman

Vores delte evner er efterfølgeren til Vores skjulte evner, der udkom i 2021.

Maeve og hendes venner gør alt, de kan, for at forbedre og udvikle deres nyopdagede overnaturlige evner – og samtidigt nyde at de har et år tilbage før de er færdige med high school.

Men da der sker mystiske ting på skolen, og gamle fjender dukker op på ny, bliver det snart tydeligt, at deres evner tiltrækker uheldig opmærksomhed. Det varer ikke længe, før Maeves magiske talent begynder at fortage sig.

Nogen – eller noget – undslipper hendes synske blik …

Du kan købe Vores delte evner online, eller i din nærmeste boghandel.