Kategori: Caroline O’Donoghue

Caroline O Donoghue
Caroline O Donoghue. Foto af Gavin Day.

Caroline O’Donoghue:

Caroline O’Donoghue er en irsk forfatter og journalist født i Cork, Irland. Hun har arbejdet inden for forskellige områder af mediebranchen, herunder som redaktør og skribent for magasiner og tidsskrifter. Hun er også en populær podcastvært på podcasten Sentimental Garbage.

O’Donoghue er kendt for sin skarpe og underholdende skrivestil, der ofte blander humor, sarkasme og dybe emner. Hendes arbejde har en tendens til at fokusere på temaer som køn, identitet og mental sundhed.

Udover sin skrivning har Caroline O’Donoghue også været en aktiv stemme på sociale medier og har diskuteret emner som feminisme, forfatterlivet og samfundsrelaterede spørgsmål. Hendes ærlige og åbne tilgang har gjort hende til en populær personlighed i litteraturverdenen.

Med bøger som Vores skjulte evner og Vores delte evner  har Caroline O’Donoghue etableret sig som en talentfuld forfatter af ungdomslitteratur, der resonerer med læsere verden over.

Caroline O'Donoghue, vores skjulte evner, ya, young adult, ungdomsbøger, fantasy, mystery,
Bøger til unge Børnebøger 13-15 år CarlsenPuls Caroline O'Donoghue Fantasy til børn og unge Young Adult-romaner

Caroline O’Donoghue: Kender du det, når det at skændes med din bedste ven føles som verdens undergang? I denne bog er det faktisk det

Hvordan er det egentligt at skrive en bog til unge, når man har to voksenbøger bag sig, hvorfor er repræsentationen i bogen vigtig, og hvad er hendes forhold til tarotkort egentligt? Her kan du komme helt tæt på forfatteren Caroline O’Donoghue!

Læs mere om Caroline O’Donoghues forfatterskab:

Caroline O’Donoghue har skrevet medrivende fortællinger, der har givet hende titlen som en New York Times bestsælgende forfatter. Læs mere om to af hendes værker her.

Vores skjulte evner følger Maeve, der er et udskud, som ingen venner har. Men en dag finder hun en pakke tarotkort i et skab på skolen, som hun har talent for at læse. Alle på skolen vil have læst deres fremtid af Maeve. Hendes popularitet begynder at stige, lige indtil hun ser noget foruroligende i klassekammeraten Lilys kort – og dagen efter forsvinder Lily sporløst. Politiet er bar bund, og Maeve må ty til kortene.

Det bliver begyndelsen på en farefuld og indviklet efterforskning, som bliver endnu mere kompliceret, da Maeve begynder at falde for Roe, som er Lilys søskende og har en flydende kønsidentitet.

LÆS OGSÅ: Caroline O’Donoghue: Kender du det, når det at skændes med din bedste ven føles som verdens undergang? I denne bog er det faktisk det

Vores delte evner er efterfølgeren til Vores skjulte evner. Maeve og hendes venner gør alt, de kan, for at forbedre og udvikle deres nyopdagede overnaturlige evner – og samtidigt nyde at de har et år tilbage før de er færdige med high school.

Men da der sker mystiske ting på skolen, og gamle fjender dukker op på ny, bliver det snart tydeligt, at deres evner tiltrækker uheldig opmærksomhed. Det varer ikke længe, før Maeves magiske talent begynder at fortage sig. Nogen – eller noget – undslipper hendes synske blik …

LÆS OGSÅ: Caroline O’Donoghue: Serien handler om at tilgive – både sig selv og sine venner

Serien er Caroline O’Donoghues første ungdomsserie, men hun har tidligere skrevet to bøger til voksne. Hendes nærværende skrivestil og udforskning af spændende tematikker har medført et forfatterskab, der bliver elsket af læsere af alle slags.

Bliv klogere på forfatteren og bøgerne her på siden.