Børnebøger Carlsen

Højtlæsning med Hella Joof – Det ender med at blive en af de gode dage

Snitten & Kis, snitten og kis, hella joof, højtlæsning, billedbog, det ender med at blive en af de gode dage, højtlæsning

”I dag er faktisk en lidt dum dag at komme på besøg, for aldrig i livet har Snitten været så rasende. Alle hans ti fingre stritter lige ud i luften, og han har brækket armlænet af en stol og revet en hel avis i små bitte stykker.

Og Kis, der altid prøver at se det hele fra den lyse side, ser på alle de små avisstumper, som ligger spredt over hele gulvet, og siger: „God idé, Snitten, lad os lave papmachedyr!“

Men Snitten råber: „Det kan du selv være!“ For han er stiktosset og kniber øjnene sammen, så de bliver til små, sure sprækker, og råber: „Jeg vil aldrig mere tale med dig, Kis! Jeg hader dig, gå din vej, og du skal aldrig komme tilbage i miles omkreds!“ – Snitten & Kis – Det ender med at blive en af de gode dage af Hella Joof.

Snitten & Kis, snitten og kis, hella joof, højtlæsning, billedbog, det ender med at blive en af de gode dage, højtlæsning
Illustration: Cato Thau-Jensen

Kender du Snitten & Kis?

Kis er den bedste i verden. Hun laver yndlingsmad, hun trøster og hun har dejlig hud på albuen.

Og så er der Snitten. Han er den dejligste dreng med det lillebitte smil og det sorte strithår, der står lige op i luften. Kis hentede ham fra den anden side af jorden, fordi han var det barn, hun havde ønsket sig hele sit liv.

Det ender med at være en af de gode dage er Hella Joofs hjertevarme billedbøger om Snitten og Kis samlet i en ny højtlæsningsudgave med kapitler for de 5-9-årige.

Snitten & Kis – Frygt og bæven og en mand på strømpesokker og Den hellige vorte og en elendig kop te blev udgivet, før Hella Joofs bestsellere Papmachereglen og Båven om Gud, men det er samme lune, humoristiske og livskloge kanal, der sendes fra. Fortællingerne om Snitten & Kis er mesterligt illustreret af Cato Thau-Jensen, og de går lige i hjertet på både børn og deres forældre.

Anmelderne skrev om Snitten & Kis …

Snitten & Kis, snitten og kis, hella joof, højtlæsning, billedbog, det ender med at blive en af de gode dage,

“Sjov, varm og snakkesalig børnebogsdebut fra Hella Joof med mesterlige illustrationer af Cato Thau-Jensen, som fermt digter videre på teksten og lader farver, detaljer og handling smelte sammen; det er sublim kunst.”  – Weekendavisen

“En hjertelig højtlæsningshistorie (…) fortælles med en ordentlig favnfuld varme og indsigt” – 5 hjerter i Politiken

Du kan finde Snitten & Kis – Det ender med at være en af de gode dage her eller hos din lokale boghandler.

Om Hella Joof

Hella Joof (f. 1962) er skuespiller, komiker, filminstruktør, manuskriptforfatter samt forfatter og modtog 2014 BMF-prisen for sin første bog om Snitten & Kis.

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.