Bøger til unge

SONAR – om det bedste og værste i livet

SONAR - om det bedste og værste i livet

SONAR er til dig, der kan lide at læse om livet. Både når det er tindrende lykkeligt og når det er mørkt og råt og gør ondt. Du vil møde venskab og vildskab, konflikter og kærlighed, eufori og fortvivlelse.

SONAR er et dyk ned i tanker, oplevelser, handlinger og konsekvenser – alt det som kan se, når livet griber fat.

FANTASY-FRI ZONE

SONAR serien er romaner for piger fra 13 år. Du er garanteret fantasy-fri zone for alle bøgerne handler om livet uden anden magi end den der opstår, når man for første gang bliver forelsket eller møder den veninde, der forandrer ens verden.

Den om skilsmisse og forelskelse: 

Line Kyed Knudsen: Forladt

Cecilies forældre er lige blevet skilt, og hun er flyttet med sin mor til en ny lejlighed for at undgå, at hendes mor er alene. Men hun har svært ved at holde moren ud og savner sin far og sin lillebror. Så møder hun Mads, den dejligste fyr på gymnasiet. Hun satser ALT på sit forhold til ham. Nu har hun fundet meningen med sit liv, også selvom alle andre synes noget andet. Men spørgsmålet er, om Mads er sådan, som hun tror…

forladt“Smuk, barsk kærlighedshistorie til især unge piger fra 14 år om at møde og forlade den store kærlighed” – Lektør Susanne Dahl Jensen

Du kan købe Forladt som e-bog her eller låne den på biblioteket.


Den om digital mobning

Sarah Engell: 21 måder at dø på

Hvor lang tid tager det at gå fra at være en af klassens mest populære piger til at være en social taber, udstødt og stemplet af alle?

“21 måder at dø på” er et barsk indblik i den digitale mobning med Facebook-hetz, groteske YouTube-klip, hadesider…

21 måder at dø, Sarah Engell“En fantastisk flot, aktuel og vedkommende roman” – Weekendavisen

“… årtiets bedste ungdomsroman” – Folkeskolen

“Læs for guds skyld denne roman” – Børn og Bøger

★★★★ – Berlingske Tidende

Du kan købe 21 måder at dø online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandel.


Den om at være forelsket i den forkerte

Thorstein Thomsen: Min smukke taber

Mille etaberr vildt forelsket i Amrit, men da han bliver kæreste med Lulu i stedet for, beslutter Mille sig til at blive en anden. En bog om at være ung i provinsen og om identitet, selvværd og kærlighed.

“Jeg elskede ham for højt, og jeg vidste det godt…”

Du kan købe Min smukke taber som e-bog her eller låne den på biblioteket.


Den om teenage-graviditet

Katie Cotugno: Kærlighed for fanden

16-årige Reena bliver endelig kæreste med Sawyer, som hun har været hemmeligt forelsket i altid. Hun er på vej på college, han ud i noget skidt, og da han forlader hende og Florida efter et skænderi, er hun gravid. Nu tre år senere dukker han op igen og ved ikke, at han er blevet far

En velskrevet, inciterende, underholdende og alligevel alvorlig roman om ung kærlighed.

h9788711374023“En rå tænderskærende, tudbrølende kærlighedshistorie, der fylder mig til kanten med følelser” – deungesord.dk

“Læs den før din datter” – Lektørudtalelse

Du kan købe Kærlighed for fanden som e-bog her eller låne den på biblioteket.


Den om at blive forandret på en sommer

Jenny Han: Den sommer alting ændrede sig

Belly har altid holdt sommerferie i Cousins Beach med sin mor og storebror og Fisher-familien. Den 15-årige Belly drømmer om at Conrad Fisher denne sommer vil opdage, at hun ikke længere er en lille pige.

Det bliver den sommeren sommer med voldsomme følelser og med nye sandheder – en sommer hvor alting ændrer sig.

“En bog, der indholder alt det, en pige ønsker af en sommer” – Sarah Dessen, NY Times bestsellerforfatter

Du kan låne Den sommer alting ændrede sig på biblioteket.


Den om at dø ung og leve til det sidste

Jenny Downham: Før jeg dør

Alle skal dø. Med kun få måneder tilbage at leve i er 16-årige Tessa mere klar over det end de fleste. Og selv om hun er vred, vred over smerterne og vred over det helt urimelige i, at hun skal dø, mens andre lever videre, vælger hun alligevel at leve den sidste tid helt til grænsen.

foer jeg doer

Derfor har hun lavet en liste over 10 ting, som hun vil gøre eller opleve, før hun dør.

Du kan låne Før jeg dør på biblioteket.


Den om at blive kidnappet til kærlighed

Lucy Christopher: Stjålet

16-årige GeSONAR - stjaaletmma bliver bortført, da hun er på vej fra London til Vietnam med sin mor og far. Den lidt ældre Ty tager hende med midt ud i den australske ødemark, for at de sammen skal begynde et nyt liv der.  Gemma ved, at hun må væk, og at Ty har en forskruet opfattelse af virkeligheden. Men samtidig er hun også helt afhængig af ham og hans kendskab til omgivelserne.

Du kan købe Stjålet som e-bog her eller låne den på biblioteket.


Den om at turde være en outsider

Leila Sales: Nattens fucking magi

SONAR - nattens fucking magiNår Elise Dembowski googler sig selv, er det her den tredje linje, der kommer frem: ’Elise Dembowski selvmord’. Det står der. Og Elise ville jo ikke engang rigtigt slå sig selv ihjel. Men hvad fuck skal man gøre, når man har prøvet alt for at passe ind, og det bare ikke funger? Når man er den evige nørd, den evige taber?

“Pulserer med håb for alle dem, som ikke passer ind” – Kirkus Review

Du kan købe Nattens fucking magi som e-bog her eller låne den på biblioteket.

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.