Norske krimier

Mayday er en højaktuel arktisk thriller om Rusland og NATO

mayday header

Mayday af Grethe Bøe er første bog i en ny serie med den halvt samiske, halvt norske jagerpilot Ylva Nordahl. To NATO-piloter er ude på en umulig mission. De skal tværs over den iskolde russiske tundra til fods – med fjenden i hælene – for at komme til Norge og forhindre en katastrofe.


Mayday begynder, mens forholdet mellem Rusland og NATO er på frysepunktet, og NATO afholder sin største øvelse nogensinde i Finnmark. Ylva Nordahl og John Evans havner i deres F-16-fly i en konfrontation med et russisk fly og bliver skudt ned.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Det udløser en storpolitisk krise, og det eneste, der kan forhindre, at konflikten optrappes, er, at Ylva og John når tilbage til Norge og afslører, hvad der egentlig skete i luftrummet.

Mayday
Foto: Jonny Fred. Grethe Bøe (f. 1971) er manusforfatter og instruktør og står bag en lang række film og tv-serier for børn og voksne. Hun er brændende optaget af Arktis, hvor debutromanen Mayday udspiller sig.

Det bliver en kamp mod tiden, hvor både Ruslands præsident, chefen for NATO og den private militærindustri støder sammen. På sin flugt gennem den vilde og smukke, arktiske tundra opdager Ylva, at hverken John eller dem, hun stoler på, viser sig at være det, de udgiver sig for.

Mayday af den norske filmskaber og forfatter Grethe Bøe er første bog i serien med Ylva Nordahl, som bærer på en hemmelighed, der gør hende til en frygtløs forkæmper for sandheden. Grethe Bøe står bag en lang række prisbelønnede internationale film og tv-serier. Bogen er hendes debutroman.

Du kan købe Mayday online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 15 juni.Grethe Bøe: Mayday

Mayday er en højaktuel arktisk thriller om Rusland og NATO

Mens forholdet mellem Rusland og NATO er på frysepunktet, afholder NATO sin største øvelse nogensinde i Finnmark. NATO-piloterne Ylva Nordahl og John Evans havner i deres F-16-fly i en konfrontation med et russisk fly og bliver skudt ned. Det udløser en storpolitisk krise, og det eneste, der kan forhindre, at konflikten optrappes, er, at Ylva og John når sikkert tilbage til Norge og afslører, hvad der egentlig skete i luftrummet. Det er en næsten umulig mission og det bliver en kamp mod tiden, hvor både Ruslands præsident, chefen for NATO og den private militærindustri støder sammen. Ylva og John skal bevæge sig tværs over den iskolde russiske tundra til fods med fjenden i hælene for at komme til Norge. På sin flugt gennem den vilde og smukke, arktiske tundra opdager Ylva dog, at hverken John eller dem, hun stoler på, viser sig at være det, de udgiver sig for.

Mayday er en uhyggelig og aktuel arktisk thriller af den norske filmskaber og forfatter Grethe Bøe er første bog i serien med den halvt samiske, halvt norske jagerpilot Ylva Nordahl, som bærer på en hemmelighed, der gør hende til en frygtløs forkæmper for sandheden.

Du kan købe Mayday online her eller i din lokale boghandel.