Norske krimier

Det siger læserne om Mayday: Højaktuel, tankevækkende, gribende

mayday, grethe bøe, thriller, spændingsroman

Mayday af Grethe Bøe er en medrivende thriller om overlevelse, tillid og højspændt politik. Vi har bedt et panel af læsere, anmelde romanen – her er deres bedømmelse.


Mayday er en intens spændingsroman om NATO-piloterne Ylva Nordahl og John Evans, der bliver sendt ud på en uhyggelig og tilsyneladende umulig mission. De skal bevæge sig tværs over den iskolde russiske tundra til fods, mens fjenden er lige i hælene på dem. Målet er at komme til Norge og forhindre den ultimative katastrofe.

LÆS OGSÅ: Mayday er en nervepirrende thriller fra det højspændte Arktis. Tyvstart din læsning her

Denne spændende beskrivelse gjorde, at vi oplevede en overvældende (men ikke overraskende) interesse for at læse og anmelde Grethe Bøes debutroman Mayday. Det har resulteret i en række strålende anmeldelser, som vi har samlet et uddrag fra her.

Mayday er spændende og realistisk, med interessante personer, som jeg glæder mig til at lære bedre at kende i de næste bøger. Der er fine naturbeskrivelser og et godt flow i handlingen – 4/5 stjerner!”

Conni.

Hvad synes du om Mayday?

“Det er en spændende bog med et aktuelt tema, når man ser på krigen i Ukraine. Der er et spændende persongalleri. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog og det er nemt at følge de tidsmæssige og geografiske spring i de forskellige kapitler.” – Jens U.

“Den var lidt træg at komme i gang med alt det storpolitiske snak, der var i starten, men efter de to piloter fra NATO blev sendt afsted, blev den neglebidende spændende.” – Oda S.

“Der kørte et fantastisk storslået billede for mit indre blik.”

Oda S.

“Interessant, spændende og skræmmende aktuel. At få sådan et indblik i det politisk rænkespil, pengenes magt og mediernes funktion er tankevækkende. Jeg er vild med Ylva og hendes kampe – personlige og fysiske. Beskrivelserne af miljø og historik giver bogen dybde og validering af karaktererne.” – Christina S.

“En virkelig stærk fortælling, der samtidig omhandler et uhyggelig aktuelt emne i 2022. Jeg kendte ikke forfatteren i forvejen og fandt ud af at Mayday er hendes debutroman. En flot debut, der sagtens kunne indspilles som TV-serie.” – Jonas T.

“Bogen var super spændende fra start til slut, svær lægge fra sig.”

Dina L.

“Normalt bakker jeg ud på historier med fly og krig, men det var faktisk en god bog. Det strategiske spil og ‘kigget’ ind i folks hoveder var godt.” – Mette.

“Mayday er en virkelig god bog med fantastiske beskrivelser, både af den enestående smukke natur – det er næsten som at være der selv – men også af det grimme og trøstesløse. Plottet er interessant, men man skal holde tungen lige i munden, ellers kan man misse det.” – Charlotte F.  

“Det der står stærkest tilbage, efter endt læsning, er aktualiteten i bogens plot.”

Simon M.

Hvem vil du anbefale Mayday til?

“Anbefales til fans af de gamle Alistair MacLean-bøger, eller bare spændende spion- og krigsfilm og bøger.” – Conni.

“Jeg er begejstret og imponeret over Mayday, som jeg på det kraftigste vil anbefale – om ikke andet så for at sætte Ukraines nuværende situation i relief. En forfatter, man skal holde øje med.”

Christina S.

“Politisk rænkespil, korruption, manipulation og pengenes magtkampe, og noget så enkelt som menneskelig ulykke og overlevelse samt familieforhold. Bogen er pakket med dilemmaer og temaer, så man skal læse den, fordi det simpelthen bare er en god og velskrevet bog. Er du til spænding og den gode historie, så er det en bog for dig.” – Christina S.

“Den anbefales til alle med interesse for en spændende historie med tråde til internationale aktuelle emner.”

Iens U.

“Jeg vil anbefale den til folk, som elsker politisk drama, aktionbøger, agentbøger og menneskelige relationer.” – Katja B.

“En fantastisk spændende krimi, som jeg vil anbefale til læsere af Alistair MacLean, Tom Clancy og Robert Ludlum.” – Lone S.

Du kan købe Mayday online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 15 juni.
Grethe Bøe: Mayday

Det siger læserne om Mayday: Højaktuel, tankevækkende, gribende

Mens forholdet mellem Rusland og NATO er på frysepunktet, afholder NATO sin største øvelse nogensinde i Finnmark. NATO-piloterne Ylva Nordahl og John Evans havner i deres F-16-fly i en konfrontation med et russisk fly og bliver skudt ned. Det udløser en storpolitisk krise, og det eneste, der kan forhindre, at konflikten optrappes, er, at Ylva og John når sikkert tilbage til Norge og afslører, hvad der egentlig skete i luftrummet. Det er en næsten umulig mission og det bliver en kamp mod tiden, hvor både Ruslands præsident, chefen for NATO og den private militærindustri støder sammen. Ylva og John skal bevæge sig tværs over den iskolde russiske tundra til fods med fjenden i hælene for at komme til Norge. På sin flugt gennem den vilde og smukke, arktiske tundra opdager Ylva dog, at hverken John eller dem, hun stoler på, viser sig at være det, de udgiver sig for.

Mayday er en uhyggelig og aktuel arktisk thriller af den norske filmskaber og forfatter Grethe Bøe er første bog i serien med den halvt samiske, halvt norske jagerpilot Ylva Nordahl, som bærer på en hemmelighed, der gør hende til en frygtløs forkæmper for sandheden.

Du kan købe Mayday online her eller i din lokale boghandel.