Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen Læs let bøger Sjove børnebøger

Camping, kaos og kærlighed. Happy Camper er en sjov og rørende serie til tweens

Camping, kaos og kærlighed. Happy Camper er en sjov og rørende serie til tweens

Dyk ned i Inez Gavilanes’ hjertevarme fortælling om pigen Joanna, der modvilligt må flytte på en campingplads med sin mor.


Turen til Thailand er aflyst, og i stedet skal Joanna med sin familie på camping. Det er hun mildest talt ikke tilfreds med – især ikke da det viser sig, at de skal bo der længere, end hun først havde regnet med. 

LÆS OGSÅ: Nye sjove og skønne bøger for de 8-årige

Happy Camper-bøgerne af Inez Gavilanes er fyldt med humor og kærlighed til tilværelsens skæve eksistenser. Serien dykker ned i svære emner som skilsmisse, ensomhed og frygten for ikke at passe ind. Men det er også en fortælling om at turde at gå sine egne veje og finde venner de mest usandsynlige steder.

happy camper, inez gavilanes
Inez Gavilanes. Foto: Simon Klein Knudsen

I Happy Camper (1) – Costa del Nedtur møder vi Joanna, der forsøger at finde sig til rette i sit nye liv som fastligger på en campingplads. Hendes forældre skal skilles, og Joanna er rasende og ked af det. Hun synes, at de andre fastliggere er nogle tabere, og hun tør slet ikke tænke på, hvad hendes veninder derhjemme vil sige til hendes campingliv.

LÆS OGSÅ: Girl power og seje piger fra børnebøgernes verden

Heldigvis møder Joanna nye venner, der gør hendes sommer uforglemmelig – også selvom den ikke blev, som hun havde regnet med.

I Happy Camper (2) – Kærlighed og andre katastrofer er regn, kulde og våde gummistøvler blevet hverdag for Joanna på campingpladsen. Her har hun fået en ny, kærlig campingfamilie, og deres første jul sammen står for døren.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til både store og små

Men pludselig opdager Joanna, at hendes nye hjem er i fare. En politiker har nemlig planer om at smide de fastliggende campister ud af området. Joanna og hendes venner gør klar til kamp, og de får hjælp af drengen Mika. Søde Mika, der både er sjov og nem at tale med …

I Happy Camper (3) – Knas, klik og likes er Joanna blevet influencer! Og det går så godt, at hun endda har fået en agent. Men det er ikke alle, der synes det er ligeså fedt som hende. Især Siw er ikke begejstret.

Måske er det rigtigt, at de produkter hun anbefaler, ikke er så gode som de virker. Hvordan kan Joanna håndtere den nye berømmelse, og passer influencerrollen til den hun er på Camping pladsen?

Happy Camper-bøgerne er til børn fra cirka ni år.


Happy Camper 1 – Costa del Nedtur

Camping, kaos og kærlighed. Happy Camper er en sjov og rørende serie til tweens

Happy Camper-serien er en sød, sjov og letlæst serie fra ca. 9 år.

Joanna synes, at camping er for tabere. Men hendes mor mener, at camping er bedre for miljøet, end den tur, de har bestilt til Thailand.

Joanna og hendes far kan ikke overtale moren til at droppe sin idé, og stemningen på turen bliver så dårlig, at hendes far kører hjem. Det er så pinligt og surt og rædselsfuldt. Og da hendes mor fortæller, at hun og Joannas far skal skilles, bliver Joanna rasende.

Hvad har hendes mor tænkt sig? Skal de bo på en campingplads resten af livet? Og hvad vil hendes veninder sige? Hun er nødt til at finde på en historie, så det hele ikke er så pinligt og taberagtigt.

Du kan købe Happy Camper (1) – Costa del nedtur online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Happy Camper 2 – Kærlighed og andre katastrofer

Camping, kaos og kærlighed. Happy Camper er en sjov og rørende serie til tweens

Happy Camper-serien er en sød, sjov og letlæst serie fra ca. 9 år.

Joanna har ombestemt sig – camping er for sejt! Hun elsker sit nye campingliv og sine nye venner, og stemningen er fantastisk.

Men hun kan ikke tilgive sin far, der har fundet en ny kæreste. Joanna synes, at han er en idiot, og hun vil ikke have noget med ham at gøre. Hun har jo langt vigtigere ting at tage sig til, for eksempel at redde campingpladsen fra at blive lukket.

Joanna og hendes venner gør klar til kamp! Og så får de hjælp af Mika, der har familie blandt fastliggerne. Søde Mika, der er så nem at tale med. Men Joanna har ikke været heldig med de drenge, hun har forelsket sig i, så hun gør alt, hvad hun kan, for at holde sig væk fra Mika.

Du kan købe Happy Camper (2) – Kærlighed og andre katastrofer online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Happy Camper (3) – Knas, klik og likes

Camping, kaos og kærlighed. Happy Camper er en sjov og rørende serie til tweens

Der er en fin balance mellem at være berømt og ordentlig.

Joanna er blevet influencer. Hendes Instagramprofil er eksploderet, efter at hun har brugt den til at vise hele verden, hvor fantastisk campingpladsen er. Hun har fået rigtig mange følgere, og det er nu nået dertil, at Joanna har fået en agent. Hvor fedt er det lige? Men veninderne er ikke helt så begejstret. Især Siw er ret strid. Joanna kan ikke finde ud af, om de er misundelige, eller om de måske i virkeligheden har ret i, at det ikke er alle produkterne, som Joanna fortæller om på sin Instagramprofil, der er gode.

Men hvordan skal man egentlig håndtere sådan en succes? Og passer sådan en influencerrolle med den, Joanna er på campingpladsen?

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Happy Camper (3) – Knas, klik og likes online, eller i din nærmeste boghandel.