Tunfisk er ikke længere noget man kun køber på dåse. Det er en delikatesse som man oftest finder i form af sushi, men du kan altså med fordel grille tunfisken for et super lækkert resultat.
Grillet tun med oliven-kapersvinaigrette
Se bare denne opskrift på grillet tunfisk med oliven-kapersvinaigrette fra Webers store amerikanske grillkogebog:
TIL: 4 PERSONER | FORBEREDELSESTID: 15 MINUTTER
TILBEREDNINGSTID: 3-4 MINUTTER | SÆRLIGT UDSTYR: GRILLBAKKE TIL FISK
Ingredienser:
1½ tsk. usprøjtet citronskal, fintrevet
3 spsk. friskpresset citronsaft
½ tsk. ansjospasta
¼ tsk. sennepspulver
flagesalt
1 fed hvidløg, finthakket
1 knivspids røde peberflager, knuste
friskkværnet sort peber
ekstra jomfruolivenolie
¾ dl. kalamataoliven, finthakkede
2 spsk. kapers, afdryppede
1 tsk. friske timianblade, finthakkede
4 tunsteaks, gerne af sushikvalitet, a ca. 180 g og 2½ cm tykke
180 g babyrucola
4 hårdkogte æg, skåret i kvarte
Klargør grillen
Klargør grillen til direkte høj varme (225-275°)
Lav vinaigretten
Pisk citronskal og -saft, ansjospasta, sennepspulver, ¼ tsk. salt, hvidløg, røde peberflager og 1 knivspids peber sammen i en mellemstor skål. Pisk ½ dl olie i lidt ad gangen. Kom oliven, kapers og timian i skålen, og bland det hele sammen til en vinaigrette.
Tilbered tunbøfferne, så de får lækre grillmærker
Pensl tunsteaksene let på begge sider med olie, og krydr med 1 tsk. salt og ½ tsk. peber. Læg dem på grillbakken, og grill dem over direkte høj varme med låget åbent, indtil de er tilberedt, som du godt kan lide dem – efter 3-4 minutter er de meget røde indeni. Læg dem ud på grillristen i kort tid, og grill dem, så oversiden får grillmærker. Tag bakken af grillen, og lad steaksene hvile i ca. 3 minutter.
Top med garniture og servér
Fordel rucolaen på fire tallerkener, og top med tun, æg og vinaigrette. Server salaten, mens tunen stadig er varm.
Tip:
Med sin kødagtige struktur egner tun sig specielt godt til at grilles ved høj varme, og grillmærkerne giver ekstra smag. Du kan servere tunen varm, men på en sommerdag er den også lækker som et let koldt måltid, der kan laves klar på forhånd.
Eller nogle af de andre lækre opskrifter, du kan lave på grillen:
Tunfisk er ikke længere noget man kun køber på dåse. Det er en delikatesse som man oftest finder i form af sushi, men du kan altså med fordel grille tunfisken for et super lækkert resultat.
Grillet tun med oliven-kapersvinaigrette
Se bare denne opskrift på grillet tunfisk med oliven-kapersvinaigrette fra Webers store amerikanske grillkogebog:
TIL: 4 PERSONER | FORBEREDELSESTID: 15 MINUTTER
TILBEREDNINGSTID: 3-4 MINUTTER | SÆRLIGT UDSTYR: GRILLBAKKE TIL FISK
Ingredienser:
1½ tsk. usprøjtet citronskal, fintrevet
3 spsk. friskpresset citronsaft
½ tsk. ansjospasta
¼ tsk. sennepspulver
flagesalt
1 fed hvidløg, finthakket
1 knivspids røde peberflager, knuste
friskkværnet sort peber
ekstra jomfruolivenolie
¾ dl. kalamataoliven, finthakkede
2 spsk. kapers, afdryppede
1 tsk. friske timianblade, finthakkede
4 tunsteaks, gerne af sushikvalitet, a ca. 180 g og 2½ cm tykke
180 g babyrucola
4 hårdkogte æg, skåret i kvarte
Klargør grillen
Klargør grillen til direkte høj varme (225-275°)
Lav vinaigretten
Pisk citronskal og -saft, ansjospasta, sennepspulver, ¼ tsk. salt, hvidløg, røde peberflager og 1 knivspids peber sammen i en mellemstor skål. Pisk ½ dl olie i lidt ad gangen. Kom oliven, kapers og timian i skålen, og bland det hele sammen til en vinaigrette.
Tilbered tunbøfferne, så de får lækre grillmærker
Pensl tunsteaksene let på begge sider med olie, og krydr med 1 tsk. salt og ½ tsk. peber. Læg dem på grillbakken, og grill dem over direkte høj varme med låget åbent, indtil de er tilberedt, som du godt kan lide dem – efter 3-4 minutter er de meget røde indeni. Læg dem ud på grillristen i kort tid, og grill dem, så oversiden får grillmærker. Tag bakken af grillen, og lad steaksene hvile i ca. 3 minutter.
Top med garniture og servér
Fordel rucolaen på fire tallerkener, og top med tun, æg og vinaigrette. Server salaten, mens tunen stadig er varm.
Tip:
Med sin kødagtige struktur egner tun sig specielt godt til at grilles ved høj varme, og grillmærkerne giver ekstra smag. Du kan servere tunen varm, men på en sommerdag er den også lækker som et let koldt måltid, der kan laves klar på forhånd.
Læs mere om tidens 5 størte grilltrends her
Eller nogle af de andre lækre opskrifter, du kan lave på grillen:
Spareribs – den amerikanske legende på grillen
Kyllingelår med sød abrikos-hoisinglaze
Du kan få mange flere lækre opskrifter som denne i Webers store amerikanske grillkogebog. Køb den som e-bog her eller lån den på biblioteket.
Andre læste også: