Blandede bøger Børnebøger Den lille prins Fagbøger Inspirationslister og guides Jane Austen Skønlitteratur Uncategorized

Gode citater til bryllup. Se vores bedste bud på et citat til talen eller kortet.

Gode citater til bryllup. Se vores bedste bud på et citat til talen eller kortet.

Skal holde tale til et bryllup? Et godt citat kan skubbe gang i skriveprocessen. Vi har samlet gode citater til brylluppet, så der kan sættes ord på de følelser, denne særlige dag indebærer.

At fejre kærligheden med dem man elsker omkring sig er altid noget helt specielt, og en dag der betyder meget for alle de, der har æren af at deltage. At flokkes omkring et par, der sværger deres troskab og kærlighed til hinanden, vil altid være en rørende dag fir alle involveret.

LÆS OGSÅ: 5 citater til runde fødselsdage. Find det perfekte citat her.

Det kan dermed også være godt at finde gode citater til brylluppet, der kan sætte ord på den lidt abstrakte størrelse, som den helt store kærlighed er. Om det er fordi der skal holdes en tårefremkaldende tale, eller om der skal formuleres et personligt kort, så håber vi der er et citat til dig på denne liste!

LÆS OGSÅ: 10 citater om kærlighed: De bedste citater om kærlighed fra bøgernes verden.

Se vores liste af gode citater til bryllup, der stammer fra bøgernes skønne verden!
Gode citater til bryllup:

“Der er tre parter i et ægteskab. Der er dig, og der er mig, og der er os. Det er os, man skal tage sig af.”

Dronning Margrethe“Gode venner kan lave alting sammen – men kun de bedste venner er i stand til at lave ingenting sammen.”

Peter Plys“Det væsentlige er usynligt for øjet, kun med hjertet kan man se rigtigt.”

Antoine de Saint-Exupéry, Den lille Prins“Det er en stor lykke, når gode mennesker finder sammen, og det gør de altid.”

Jane Austen, Emma“Hvis jeg elskede dig mindre, var jeg måske i stand til at tale mere om det.”

Jane Austen, Emma“Jeg må indrømme, at hun ikke kan gøre krav på at kaldes fuldendt, men jeg vil hævde, at hvis hun var mere fuldendt, ville hun samtidig være mindre interessant.“

„Du foretrækker altså hendes fejl for andres fuldkommenhed?“

„Det gør jeg (…)”

Anne Brontë, Fruen til Wildfell Hall“Jeg elskede ham så højt – mere end jeg vovede at udtrykke – mere end ord havde styrke til at udtale.”

Charlotte Brontë, Jane Eyre“Af alle de stjerner jeg beundrede, gennemblødte i mange floders vande og tågedis, valgte jeg kun den stjerne jeg elskede, og siden har jeg sovet med natten.”

Pablo Neruda, Sonet XLVI, Hundrede Kærlighedssonetter

Bøgerne, citaterne er taget fra:

500 citater af Dronning Margrethe

Gode citater til bryllup. Se vores bedste bud på et citat til talen eller kortet.

500 af de sjoveste og skarpeste citater fra taler, bøger og interviews – fra 1960’erne og frem til i dag. I anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag har Jens Andersen opdateret og udbygget sin unikke samling af dronningecitater.

Dronning Margrethe er kendt for at have ordet i sin magt og for at kunne spidde enhver situation med en overraskende sproglig vending. Ikke bare i de hundredvis af nøje gennemarbejdede taler, hun har skrevet og holdt gennem 40 år, men også i mere uhøjtidelige interview- og samtalesituationer. Citaterne er samlet under emner, som indledes med abdikation og slutter med ånd.

Du kan købe 500 citater af Dronning Margrethe online, fx hos Bog&idé, eller hos din lokale boghandler.
Verdens bedste Peter Plys

Gode citater til bryllup. Se vores bedste bud på et citat til talen eller kortet.

En flot gavebog til alle Peter Plys-fans!

Fire herlige historier fra Hundredmeterskoven med Peter Plys og hans venner Grisling, Æsel, Tiger, Ninka Ninus, Ugle og alle de andre.

Bogen indeholder disse historier:

  • En god nats søvn
  • Hundredmeterskovens talentshow
  • Den store honningjagt
  • Peter Plys og hafferlaffen

Du kan købe Verdens bedste Peter Plys online, eller i din nærmeste boghandel.
Antoine de Saint-Exupéry: Den lille prins

Den lille prins, Antoine de Saint-Exupéry

Den lille prins er den klassiske og elskede fortælling om en pilot, der er strandet i ørkenen, hvor han møder en lille prins fra en fremmed planet. Prinsen fortæller ham om sin rejse gennem det store univers og om alle de skabninger, han har mødt og om alt det, han har lært om livet.

Den lille Prins er en poetisk og filosofisk fortælling om ensomhed og om at bryde den, om kærlighed og om livet og døden. En uforglemmelig oplevelse for både børn og vokse.

Du kan købe Den lille prins online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Jane Austen: Emma

Emma af Jane Austen

Jane Austens elskede klassiker Emma fra 1815 er blevet genoversat og byder på en fantastisk verden af sladder og kurtisering.

Emma er rig og priviligeret. Hun er yngste datter af Mr. Woodhouse og er blevet førstedame på familieejendommen, efter sin mors død. Emma finder sin position naturlig og fortjent. Hun er omgivet af kærlige venner og er fuldt ud tilfreds med sit liv. Derfor påtager hun sig rollen som Kirsten Giftekniv og forsøger med større (og mindre) held at føre folk fra sin omgangskreds sammen.

Hendes eneste kritiker, mr. Knightley, prøver ihærdigt at råde sin veninde, men Emma er egenrådig og stædig. Og hvis hun ikke passer på, kan hun let forspilde sine egne chancer…

Du kan købe Emma online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.

Du kan læse e-bogen på Mofibo og Bookmate.
Anne Brontë: Fruen til Wildfell Hall

Gode citater til bryllup. Se vores bedste bud på et citat til talen eller kortet.

Da en ung, smuk kvinde flytter ind på det faldefærdige Wildfell Hall blot med en kammerpige og en lille dreng som ledsagere, løber sladderen i den lille by: Hvem er den mystiske kvinde, der altid holder sig for sig selv?

Byens mest eftertragtede ungkarl forelsker sig i hende, og det lykkes ham lige så stille at lirke hendes ulykkelige livshistorie ud af hende; en historie om en dybt alkoholiseret ægtemand, hvis ondskabsfulde og nedværdigende opførsel til sidst drev hende og sønnen på flugt.

Du kan købe Fruen fra Wildfell Hall online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Charlotte Brontë: Jane Eyre

Jane Eyre

Jane Eyre er Charlotte Brontës klassiske gotiske dannelsesroman.

Jane Eyre er en forældreløs pige, der er vokset op i fattigdom og som har haft alt andet end en let barndom. Hun vokser op hos sin onkel og hans familie, der mishandler hende lige til den dag de sender hende på kostskole. Det bliver starten på et et nyt liv.

Som attenårig forlader Jane skolen for at blive guvernante på et stort gods. Hun forelsker sig i godsejeren, men samtidig begynder der at ske mærkelige ting på godset.

Jane Eyre blev for nyligt filmatiseret og resultatet blev fyldt med overdådige kostumer, en gotisk atmosfære, nervepirrende scener og dyster romantik.

Du kan læse e-bogen på Mofibo og Bookmate.

Du kan købe Jane Eyre online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.
Pablo Neruda: Hundrede kærlighedssonetter

Gode citater til bryllup. Se vores bedste bud på et citat til talen eller kortet.

Nerudas Hundrede kærlighedssonetter er inderlig, lidenskabelig digtning på ypperste niveau. Digtenes kulisse er landskabet omkring ægteparrets hus Isla Negra i Chile, nær ved havet og vinden, det hvide sand og de vilde blomster, den varme sol og Stillehavets salte luft, og digtene er hyldest til kærligheden og hans elskede.

Den chilenske digter og nobelpristager Pablo Neruda skrev disse hundrede kærlighedssonetter til sin kone Matilde Urrutia i 1959. I Chile og hele Sydamerika er Pablo Nerudas jordbundne, sanselige og erotiske kærlighedsdigte lige så afholdt som hans politiske digte, og disse hundrede sonetter hører til hans bedste.

Du kan købe Hundrede kærlighedssonetter online f.eks. hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.