15 kærlighedscitater der vil smelte dit hjerte

Noget af det bedste ved at læse kærlighedsromaner er, når man når til det øjeblik, hvor helten endelig erklærer sin evige kærlighed til heltinden.

Man kan ikke lade være med at sukke og drømme en smule, når man læser de smukke ord. For hvem ville ikke ønske, at det var en selv, der befandt sig i den romantiske kærlighedsscene?

Vi har udvalgt 15 af vores favorit kærlighedscitater fra kærlighedsromaner, som vi gerne vil dele med jer. Og hvis du synes, der mangler et kærlighedscitat på listen, så må du meget gerne dele dit eget yndlingscitat i kommentarfeltet. Der findes jo ikke noget bedre end at fryde sig over ægte kærlighed i gode bøger.

15 favorit kærlighedscitater fra kærlighedsromaner

“Forgæves har jeg kæmpet. Det går ikke. Mine følelser lader sig ikke undertrykke. De må give mig lov til at fortælle Dem, hvor lidenskabeligt jeg beundrer og elsker Dem.” – Stolthed og fordom af Jane Austen.

“Og når alt kom til alt, så stjal du mig. Men du reddede også mit liv. Og et sted derimellem viste du mig et sted, der er så smukt og anderledes, at jeg aldrig vil glemme det. Og jeg kan heller aldrig glemme dig. Jeg kan ikke få dig ud af hovedet; du er lige så meget en del af mig som mine blodårer.” – Stjålet af Lucy Christopher.

15 kærlighedscitater der vil smelte dit hjerte

“Jeg ved ikke, hvad der sker med folk, når de dør,” sagde han. “Og jeg har ikke lyst til at skulle slæbe dig tilbage til livet en gang til. Uanset om vi var sammen i et tidligere liv, så vil jeg være meget lykkelig for det, vi har nu. Jeg elsker dig, og jeg vil elske dig for evigt.” – For evigt og altid af Danielle Steel.

Lad mig vise dig vores verden. Lad mig byde dig på middag og hviske dig fristelser i øret. Lad mig tage dig med til åndssvage tivolier og symfonier og fester i regnvejr. Jeg vil have, at du skal smile og stole på mig først. Jeg vil have, at det skal være ægte kærlighed, hvis du skal være i min seng.” – Flygtig evighed af Melissa Marr

“Grunden til at jeg er her i aften er, at når det er gået op for en, at man gerne vil dele resten af sit liv med nogen, så vil man gerne have resten af ens liv til at begynde så hurtigt som muligt.” – Projekt Rosie af Graeme Simsion

15 kærlighedscitater der vil smelte dit hjerte

“Hvis jeg elskede dig mindre, var jeg måske i stand til at tale mere om det.” – Emma af Jane Austen

“Måden han kigger på mig på, fortæller, at svaret er et ja. Det har altid været ja. Det er, som om intet eksisterer ud over dette ord, dette øjeblik. Der er kun os.” – Den sommer alting ændrede sig af Jenny Han.

“Jeg tror, at jeg har elsket dig lige siden første gang, du erklærede, at du foretrak bøger frem for mig.” – Læserne i Broken Wheel anbefaler af Katarina Bivald.

15 kærlighedscitater der vil smelte dit hjerte

“De var et godt stykke væk fra byen, men alligevel følte han, at han havde alt, hvad han havde brug for. Han vendte sit mørke blik mod den pige, som han havde drømt om så ofte i de forudgående måneder. Her ved siden af ham, i netop dette øjeblik i tiden, i hjertet af et rivende skybrud, var hun vidunderligt virkelig, og hun virkede også tilfreds med at sidde her for evigt.” – Pragt af Anna Godbersen

“Og så slog det mig. Jeg er din mand. Hvis du er fortabt, så er det jo mig, der skal komme og redde dig.” – Shopaholic stiler mod stjernerne af Sophie Kinsella.

“Pas på mit hjerte. Jeg har efterladt det hos dig.” – Formørkelse af Stephenie Meyer.

“Jeg kan ikke forestille mig, hvordan mit liv var før det her. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg nogensinde skal leve uden dig.” – Pragt af Anna Godbersen.

“Jeg elsker dig! Jeg elsker dig ubeskriveligt højt! Endelig har jeg fundet en kone, som er min, selv om hun ejer mit hjerte og min sjæl.” – Den rigtige brud af Barbara Cartland.

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Jeg vil ikke vente længere.” Han lod blidt en finger glide ned over hendes kind, og så kyssede han hende. Hun spærrede øjnene op og kyssede tilbage, mens han trak hende tæt ind i sin favn og knugede hende ind til sig. Det her havde han ønsket sig at gøre i så lang tid, men han havde vidst, at tiden ikke var inde. Nu var han sikker på, øjeblikket var kommet.” – Vinderne af Danielle Steel.

“Der er en del af mig, der ville ønske, at vi aldrig havde mødt hinanden. Det gør bare alting så meget sværere. Jeg troede, jeg havde meget at miste, men nu har jeg dig.” – Beautiful Creatures: Stormvind af Kami Garcia & Margaret Stohl