Aktiviteter Børnebøger Fagbøger til børn

Lav dit eget genbrugspapir, der kan blomstre!

Lav dit eget genbrugspapir, der kan blomstre!

Her får du aktiviteten ‘Lav dit eget genbrugspapir, der kan blomstre!’, som er en opskrift på, hvordan du kan lave dit eget genbrugspapir. Du kan også tilføje blomsterfrø og lave papir, der kan blomstre! Opskriften findes i bogen ‘Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?’, og du kan få fingrene i den lige her!


I ‘Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?’ får du svar på en masse klimaspørgsmål og gode ideer til, hvordan du kan genbruge nogle af de ting, du har i dit hjem, så vi sammen kan udnytte Jordens ressourcer bedst muligt.

LÆS OGSÅ: 4 tips når du taler med dit barn om klima fra Nina Bendixen og Margrethe Brun Hansen

I aktiviteten ‘Lav dit eget genbrugspapir, der kan blomstre!’ får du en opskrift, fra bogen ‘Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?’, på hvordan du kan genbruge dit gamle papir til at lave genbrugspapir. Vi har givet opskriften et lille twist ved at tilføje blomsterfrø, så papiret kan blomstre, hvis du planter det!


Hvorfor planter vi ikke bare nogle flere træer?

Der er en masse snak om klimaet i nyhederne og blandt voksne. Dette går ikke børnenes næser forbi, og der kan derfor opstå en masse ubesvarede spørgsmål hos børn om, hvad det er for noget, og hvad det betyder for vores jord. Journalist og stifter af Klimakysset Nina Bendixen og børnepsykolog og konsulent på ‘John Dillermand’ Margrethe Brun Hansen, er derfor gået sammen og har skrevet bogen ‘Hvorfor planter vi ikke bare en mase træer?’, som besvarer nogel af alle de spørgsmål, som kan opstå hos børn.

LÆS OGSÅ: Carlsen planter træer for at støvsuge CO2

‘Hvorfor planter vi ikke bare en mase træer?’ indeholder en række klimaspørgsmål fra børn, som forfatterne besvarer og forklarer på en måde, så børn kan følge med og forstå, hvad klimaet og de forandringer, der sker med det, betyder for vores jord.

LÆS OGSÅ: 4 bøger der gør det lettere at tale med børn om klimaet
Download aktivitet ‘Lav dit eget genbrugspapir, der kan blomstre!’

Lav dit eget genbrugspapir, der kan blomstre!
Hvordan kommer jeg i gang?

Det skal du bruge:

  • En printer (gerne med farvepatron)
  • Papir
  • Brugt papir fx. gamle tegninger, betalte regninger eller andet.
  • Vand
  • En blender
  • Et stykke stof

Print aktiviteten

Aktiviteten ‘Lav dit eget genbrugspapir, der kan blomstre!’ kommer allermest til live, hvis du printer dem i farve.

Aktiviteten

Aktiviteten består af en opskrift på, hvordan du laver dit eget genbrugspapir, samt info omkring miljøet og træer og bogen ‘Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?’.


God fornøjelse!
Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?

Lav dit eget genbrugspapir, der kan blomstre!

Jo mere vi ved, jo bedre er vi rustet. Det er mantraet i denne nye, optimistiske klimabog, der møder børn i øjenhøjde og svarer på de store og vigtige spørgsmål, som mange børn går rundt og tænker på.

Klimajournalist Nina Bendixen og børnepsykolog Margrethe Brun Hansen hjælper os med at forstå, at Jorden og naturen faktisk er ret seje og har kunnet overleve nogle vilde ting, og at der er mange gode klimatiltag i gang, som kan hjælpe os.

Bogen er illustreret af Bjørn Nørbo Andersen.

Fra ca. 9 år

Du kan købe Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer? online eller i din nærmeste boghandel.